Stayer Akülü Vidalama Makinesi
Tadilatla sık uğraşan biriyseniz küçük ve birbirinden farklı vidaların her biri için ayrı bir tornavida bulundurmanın ergonomik bir seçenek olmadığını bilirsiniz. Bunun yanında onlarca vidayı bilek gücü ile sıkmak veya gevşetmek hem zaman hem de bedensel efor bakımından verimli olmayacaktır. Bunun için gerek profesyonel kullanımlar için gerekse bireysel kullanımlar için otomatik vidalama makineleri üretilmeye başlanmıştır. Endüstriyel alet üretiminde isim yapmış pek çok markanın bu alanda da imalat yaptığı söylenebilir. Stayer ise İspanya merkezli endüstriyel küçük makineler üreten bir markadır. Avrupa kalite standartlarına uygun üretim yapan şirket gerek kurumsal gerekse bireysel alanda müşterilerinin memnuniyeti için çalışır. 70'li yıllardan beri piyasada varlık gösteren marka günümüzde Türkiye dahil 50 farklı ülkede faaliyet gösterir. Stayer akülü vidalama makinesi sayesinde vidalama işlerinizi hızlıca ve güç kullanmadan yapabilirsiniz. Bunun yanında makineye yalnızca farklı uçlar takarak neredeyse her türden vida ile çalışabilirsiniz. Akülü vidalama makineleri arasından dilediğinizi seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.
Stayer Akülü Vidalama Makinesi Modelleri ve Özellikleri
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birbirinden farklı boyutlarda ve işlevlerde makineler üretilmeye başlanmıştır. Farklı montaj tekniklerinde de farklı tür vidalar ve birleştirme teknikleri kullanılır olmuştur. Buna eşyalarda kullanılan vidalama teknikleri ve vida türleri de eklenince bu birleştirme yöntemleri ile uğraşmak için farklı uyumlulukta aletler gereklidir. Stayer akülü vidalama makinesi modelleri farklı fonksiyonları öne çıkaran modelleri ile her ne olursa olsun işinize yarayan aletleri bulmanıza olanak verir. Stayer PBL 122BK akülü vidalama Li-on türü aküsü sayesinde kendi kendine boşalma veya uzun süreli kullanımda güç kaybı gibi sorunlara yol açmaz. Lityum-iyon aküler modern akü türlerinden biridir ve seçkin markalar tarafından yaygın olarak tercih edilirler. 12 voltluk akü gücü ile daha uzun süreli bir kullanım sunar. Akünün tam şarj olması için geçen ortalama süre bir saattir. Akünün bitme süresi ise kullanım yoğunluğuna göre değişebilir. Stayer PBL 120 K akülü vidalama ise 10,8 voltluk daha küçük bir akü gücüne sahiptir. Bu yüzden 45 dakika gibi daha kısa sürede şarj olabilir. Bu iki modelin de ağırlığı 1 kg’dan azdır. Bu da kullanım sırasında oldukça büyük bir kolaylık sağlar. Stayer elektrikli akülü vidalama ve somun sıkma aletleri ise devamlı olarak prize takılı olarak çalışır. Bu gibi ürünler elektriğe daima erişimi olan kullanıcılar tarafından tercih edilebilir. Bunun yanında güç kaynağının daha kuvvetli olmasından dolayı elektrikli modellerin akülü modellere göre daha büyük darbe gücü ile performans sergileyeceği söylenebilir. Söz gelimi, markanın IW 500 DK modeli 500 İPM’e kadar darbe gücü uygulayabilir. Yalnız bu model biraz daha ağırdır. 3,5 kilogramlık ağırlığı uzun süreli kullanımlarda zorlanmanıza sebep olabilir. Bahsedilen volt ve tork cinsinden güç değerleri cihazınızın çalışma kuvvetini ve süresini belirler. Hangi güçte bir aletin size uygun olduğuna karar vermek için üzerinde çalışma yapmanız gereken yüzeylerin cinsini gözden geçirebilirsiniz. Söz gelimi ahşap bir yüzeye monte edilecek vida için daha az güç harcanması yeterli olur. Ama bu yüzey bir metalse daha yüksek volt ve tork değerlerine sahip modelleri tercih etmenizde fayda olacaktır.
Stayer Akülü Vidalama Makinesi Fiyatları
Stayer akülü vidalama fiyatları üzerinde etkili olan faktörlerden ilki akünün cinsidir. Daha kaliteli ve uzun süre dayanan yüksek volt gücüne sahip makineler daha pahalı olacaktır. Bunun yanında cihazın darbe ya da tork gücü de fiyat üzerinde belirleyicidir. Yüksek güçlü modellerin fiyatları daha yüksek olsa da bu düşük güçlü modellerin daha kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Uzun süre dayanan akü herkes tarafından istenebilecek bir özellik olsa da herkes yüksek güce ihtiyaç duymak zorunda değildir. Bunun yanında bazı vidalama makinelerinde kullanım kolaylığı sağlamak için ekstra fonksiyonel özellikler bulunabilir. Bu fonksiyonel özelliklerde fiyat üzerinde belirleyicidir. Söz gelimi, zemine veya duvara yakın yüzeylere ulaşabilmek için sap kısmını düz bir konuma getirebilme özelliğine sahip modellerin daha pahalı olmasını beklemek normaldir. Veya yine bazı modellerde bulunan ve karanlık ortamlarda da çalışabilmeye olanak veren fener sistemi de bu ekstra özelliklere bir örnektir. Bazı vidalama makinlerinde matkap kadar olmasa da küçük delikler açabilme gibi fonksiyonlar da bulunur. Çok yönlü kullanım sağlayan bu özellikler de ekstra fiyatlandırmaya tabi olabilir.
Stayer Akülü Vidalama Makinesi Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Stayer akülü vidalama modelleri farklı boyutlarda üretilebilir. Bu farklılığın temel sebebi akü boyutlarındaki ve güçlerindeki farklılıktır. Aletinizin boyutu küçüldükçe güçten ve pil ömründen de bir miktar feragat etmeniz gerekebilir. Bunun için saklama alanı ve ağırlık ile pil ömrü ve güç arasında önem skalanızı gözden geçirip tercih yapmalısınız. Akülü bir cihaz satın alırken elbette dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da akünün kalitesidir. Kalitesiz bir akünün ömrünün kısa olmasının yanında pil ömrü boyunca homojen bir performans sunmaması gibi bir dezavantajı da olabilir. Söz gelimi akü bitmeye yaklaştıkça aletinizde güç kaybı da yaşamaya başlayabilirsiniz. Bu istenmeyen bir durumdur. Bu yüzden kaliteli bir aküye sahip vidalama cihazı satın almalısınız. Tüm bunların ardından hala alacağınız ürün konusunda kararsızsanız aklınızdaki ürünleri daha önce kullanmış insanların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Bunun için web sayfalarındaki yorumlar sekmesi oldukça kullanışlı bir yer olacaktır.