
Arduino RBEL0015 Proje Seti
500,00 TL

679,90 TL

2.794,20 TL

500,00 TL
679,90 TL
2.794,20 TL
676,86 TL
780,00 TL
719,00 TL
2.915,93 TL
1.270,08 TL
311,99 TL
658,27 TL
780,00 TL
805,58 TL
331,92 TL
494,53 TL
1.290,53 TL
353,40 TL
499,00 TL
930,30 TL
1.250,00 TL
1.262,11 TL
2.664,04 TL
2.851,74 TL
110,00 TL
126,02 TL
364,34 TL
511,50 TL
1.781,83 TL
326,76 TL
425,00 TL
3.478,78 TL
1.216,11 TL
341,51 TL
1.032,27 TL
907,66 TL
522,83 TL
607,32 TL
1.523,28 TL
1.593,50 TL
3.583,71 TL
3.922,07 TL
60,68 TL
208,45 TL
781,28 TL
431,79 TL
1.609,00 TL
1.923,18 TL
1.414,34 TL
1.371,89 TL
Arduino, elektronik devreler kurup programlamasını yapmayı kolay kılan basit bir tasarıma sahiptir. Elektronik dünyasını tanımak ve bu alanda kendini geliştirmek isteyen kişiler için sade bir programlama diline sahiptir. Arduino set nedir diye merka ediyorsanız, kartları temelde bir mikro denetleyici kartı ve bu kart üzerinde çalışan programların yazıldığı bir yazılım platformundan oluşur. Arduino’nun en önemli özelliklerinden biri, düşük maliyetli olmasıdır. Üzerinde bulunan çokça giriş ve çıkış pinleri sayesinde çeşitli eklentiler ile birlikte kullanılabilir. Farklı tipte Arduino modellerinin pin sayıları ve eklenti kapasitesi değişkenlik gösterir. Farklı modeller farklı kullanımlar için öne çıkar. Kullanılacağı yere göre modelin ve setin içeriği göz önüne alınmalıdır. Bir Arduino setinin içeriğinde birçok farklı bileşen bulunabilir. Özel olarak bir proje için tasarlanmış setler bulunur. Bunun yanında genel kullanım veya başlangıç düzeyi için oluşturulmuş setler de bulunur. Robot tasarımı gibi projeler için fiziksel parçalar içeren setler ile ihtiyacınız karşılayabilirsiniz. Görüntü almayı gerektiren projeler için kamera bulunduran setler tercih edilir. Arduino kartı içermeyen ve sadece eklenti ihtiyacınızı karşılayacak setler de mevcuttur. Eğitim için kart ve eklentilerin yanı sıra kitap ve eğitim seti içeren setler başlangıç kullanıcıları için uygundur. Çok sayıda parça içerenlerin yanı sıra birkaç eklenti içeren setler satışa sunulur. Fiyat aralığı modelin ve setin içeriğine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Genel olarak küçük yapısı sayesinde kolaylıkla taşınır. Projelerde küçük alanlara sığması bakımından kullanışlıdır. Bilgisayara veya kodun aktarılacağı cihaza bağlanması için üretilen kabloları dayanıklı yapıdadır. Arduino, kartların üzerindeki mikro denetleyiciler ve kodlar sayesinde gerekli işlemi hızlıca yapar. Giriş düzeyindeki projelerden karmaşık otomasyon sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanı sağlar. Arduino kartı, çeşitli sensörler, motorlar, LED'ler ve diğer elektronik bileşenlerle kolayca entegre edilebilir bir yapıya sahiptir. Bu kartlar bilgisayara bağlandığında çeşitli komutlarla programlanabilen bir cihaz olarak da işlev görür. Seviyenize uygun farklı Arduino set seçenekleri bu bileşenleri bir arada elde etmenizi sağlar. Cimri ile çeşitli elektronik projelerinize katkı sağlayacak bileşenlerin karşılaştırmalı fiyatlarına hobi elektroniği kategorisinden göz atabilirsiniz.
Arduino farklı kullanıcı seviyeleri ve ihtiyaçları için çeşitli modeller üretir. Arduino modeli tercih edilirken kullanılacağı projenin karmaşıklığı göz önüne alınır. Bu modeller kullanıcılara projelerine uygun kartı seçme imkanı tanır. Uno en popüler modeldir. Üretim kolaylığı ve basit yapısı ile sıklıkla tercih edilir. Elektronik dünyasına yeni adım atanlar için en çok kullanılan modeldir. Diğer modellerin yanında kullanım kolaylığı ile öne çıkar. Az sayıdaki giriş-çıkış modülleri ile basit bir deneyim sunar. Bu sayede Arduino set başlangıç seçeneklerinde en sık tercih edilen kart modelidir. Mega modeli daha karışık projelerde Uno modeli yerine tercih edilir. Daha çok sayıda giriş-çıkış pinine sahiptir. Böylece daha kompleks yapıya sahip projeler için öne çıkar. Bu model kartlardaki daha geniş hafıza alanı ile büyük ölçekli robotik projeleri için idealdir. Arduino Mega bazında satılan setlerdeki diğer bileşenler de bu tarz projeler göz önüne alınarak seçilir. Arduino set robot yapımı için gerekli bileşenlerle sıklıkla bir arada kullanılır. Nano modeli ise daha küçük bir yapıya sahip modeldir. Boyutu sayesinde küçük projeler için uygundur. Kolay taşınabilir yapısı sayesinde öğrenciler arasında popülerdir. Ayrıca küçük robotlar ve küçük alanlara girebilme özelliği sayesinde tercih sebebidir. Bir diğer model olan Arduino Leonardo bilgisayar ile fazlaca etkileşim gerektiren projelerde kullanılır. Bu modeli içeren setler de bu şekilde dizayn edilmiştir. Her biri farklı özelliğe sahip modelleri ve yan parçaları Cimri'de yer alan Arduino markası altında inceleyebilirsiniz. Bu şekilde markanın farklı ürünleri için fiyat karşılaştırmasını kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Arduino setleri, projeye bağlı olarak başlangıç için gerekli parçaların çoğunu içerir. Bu setler, hem yeni başlayanlar hem de daha deneyimli kullanıcılar için farklı şekillerde tasarlanmıştır. Başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için üretilen setler benzer yapıya ve bileşenlere sahiptir. Her set çoğunlukla en az bir tane Arduino kartı içerir. Bu kartın modeli, setin büyüklüğüne ve diğer bileşenlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Kartın bilgisayara bağlanmasını sağlayan kablo da setlere çoğu zaman dahildir. Birçok başlangıç Arduino seti temelde belirli bileşenleri içerir. Bunlardan biri olan LED’ler, genellikle yapılan işlem sonucu çıkış alınıp alınmadığını görsel olarak görmeyi sağlayan parçalardır. LED’ler basit yapıdadır ve kartın çıkış pinlerine bağlanır. Eğer bu çıkış aktif olursa LED yanar. Aynı zamanda, kullanıcıya uyarı verme veya yönlendirme şeklinde ışık yakmak istendiği zaman da kullanılır. LED’ler genellikle dirençlerle birlikte kullanılır. Dirençler de çoğu başlangıç seti için temel bir üründür. Birçok farklı bileşenin daha güvenli ve doğru volt aralığında çalışmasını sağlarlar. Devre tahtaları da başlangıç setlerinde sıklıkla bulunan parçalardır. Devre tahtaları tüm bileşenlerin bağlanabileceği bir parçadır ve devreyi bir arada tutar. Devrenin temelini oluşturur. Devre tahtalarına, bileşenler, genellikle kablolar yardımı ile bağlanır. Jumper kablo adı verilen bu kablolar farklı renkleri sayesinde karmaşık projelerde doğru kabloyu takip etmenizi sağlar. Jumper kabloları dişi-erkek, erkek-erkek ve dişi-dişi şeklinde üç çeşitten oluşur. Erkek uçları genellikle devre tahtasına bağlandığı kısımdır. Bunun yanında Arduino kartının giriş uçlarına takılarak karta veri aktarılmasını sağlar. Bu uç ise temassızlık yaşanmasının önüne geçilmek üzere tasarlanmıştır. Dişi uçlar ise genellikle diğer bileşenlerin bir uçlarına ve Arduino’nun çıkış pinlerine takılarak karttan veri alınmasını sağlar. Kablolar hassas yapıdadır ve bu devrede soruna yol açabilir. Arduino orjinal set tercih ederek Arduino setleri içerisindeki parçaların dayanıklılığından emin olabilirsiniz. Bu parçaların dışında buton ve bazı temel sensörler yine başlangıç setlerinin içeriğine dahil edilebilir. Potansiyometre direncin elle değiştirilebildiği bir bileşendir. Başlangıç projelerinde gerekli olabileceği için bu seviyedeki başlangıç setlerine çoğu zaman dahil edilir.
Başlangıç seviyesi setler öğrenme ve gelişim açısından oldukça yararlıdır. Özellikle çocuklar veya elektroniği yeni öğrenen yetişkinler için yapılacak birçok proje için eksiksiz setlerdir. Ancak daha ileri seviyede veya kendini bu alanda geliştirmek isteyen kişiler için farklı Arduino set çeşitleri mevcuttur. Daha karmaşık projelerin yapılmasını sağlayacak olan ürünleri içeren setler de bulunur. Sensör gerektiren projeler orta seviye veya üstündeki projelerdir. Birçok çeşitte ve farklı görevlerde sensör bulunur. Hareket sensörü, sıcaklık veya kızılötesi dalgaların ölçümü sayesinde ortamda hareket olup olmadığını algılamaya yarar. Hareketin olup olmamasına bağlı olarak seçim yapılacak durumlarda kullanılır. Mesafe sensörü ise göz şeklindeki iki yapısı ile karşısında bulunan cismin uzaklığını ölçer. Bu ölçüm sensör tarafından kaydedilir ve yazılımlar sayesinde metre cinsine dönüştürülür. Başlangıç ve orta seviyedeki Arduino setlerde bu yararlı sensör bulunur. Sıcaklık sensörü de benzer bir mantıkta çalışır. Ortamdaki ısıyı ölçüp kaydeder ve kablolar yardımıyla Arduino’ya aktarılan bu veriler anlamlı bir şekilde okunur. Bu sayede ortam sıcaklığının değişikliğini ölçülür ve bu veri gerektiği zaman kullanılabilir. Birçok sensör çeşidini içeren Arduino setlerin dışında, daha önce bir Arduino’ya sahip olan kullanıcılar için sadece sensörlerin içerildiği setler bulunur. Bu setler çok sayıda farklı sensörün bir arada kullanılacağı kompleks projeler için tercih edilir. Uzun vadede farklı gereksinimlere ihtiyaç duyacak projeler yapacak kişiler için uygundur. Arduino gelişmiş set seçeneklerinin bazıları LED ekranları içerir. LED ekranlar sayesinde sensörler tarafından okunmuş bir veri görsel olarak bu ekranda gösterilir. Sensörde okunan verilerin yanı sıra, Arduino programlama dili sayesinde, herhangi bir yazı veya sembol de bu ekranda gösterilebilir. Motorlar da gelişmiş bir proje için önemli parçalardır. Orta ve üst seviyedeki Arduino setler genellikle motor içerir. Özellikle robotik alanındaki projelerde kullanılırlar. Eğer hareket eden bir sistem yapılacaksa, motorların yanında robot gövdesi de içeren Arduino setler bulunur. Bu sayede devre ve sensörler robotun üstünde gider.
Arduino setler birbirinden farklı içerikleriyle çok sayıda imkanla sunulur. Bunların bazıları kullanıcı seviyesi odağında tasarlanmışsa da bazıları proje bazlı tasarlanmıştır. Kitaplar içeren Arduino set seçenekleri de bulunur. Bunların yanı sıra, basit seviyedeki bileşenleri ve bu seviyede yapılacak projeler için gerekli ürünleri içeren Arduino setler vardır.
Bazı Arduino setleri tek bir proje odaklıdır. Örneğin güneş takip sistemi gibi projenin gövdesini birlikte içeren setler bulunur. Hareket izleyen robot gibi tek bir amaç için yapılmış robotik setler de vardır. Bu setler, proje geliştirme sırasında uğraşı en aza indirgemek için tasarlamıştır. Okul projeleri veya hobi amaçlı yapılacak birçok proje için bu tarz setler mevcuttur.
Arduino setleriyle çalışırken programlama kısmı önemlidir. Projeleri programlamak için Arduino IDE kullanılır. Arduino'nun yazılım dili C ve C++ ile benzer yapıya sahiptir. Genellikle basit olarak görülen bir yapıya sahiptir. Çok karmaşık olmaması başlangıç kullanıcılarının da tercih sebebidir. Ayrıca, geniş destek toplulukları, yazılım alanında karşılaşılacak problemleri çözmeye yarar. Bu topluluklar dünyanın çeşitli yerlerinden çok ilgi görür. Temel programlama bilgisine sahip kullanıcılar kısa sürede etkili projeler geliştirebilir. Kullanıcıların projelerini kodlamaları için IDE basit bir arayüze sahiptir. Kodların derlenmesi ve karta yüklenmesi gibi karmaşık süreçler için kolay bir arayüz sunar. Bu yazılımda giriş-çıkış pinlerini kontrol etmek kolaydır. Sensörlerden veri almak ve belirli çıktıları üretmek için kullanılır. Farklı sinyallerin işlenmesi, projelerin temelini oluşturur. Arduino'nun geniş dokümantasyon desteği ise yazılım öğrenme sürecini kolaylaştırır. Arduino set içindekiler sayesinde donanım bilginizi geliştirir. Çeşitli sensör ve mekanizmaları kullanmayı öğretir. Yazılım için sunulan programlar kullanıcıya kolaylık sağlar. Sensör ve motor kontrolleri yazılım sayesinde yapılır. Böylece projenin karmaşıklığı basit kod blokları ile kolaylaşır.
Arduino setleri, farklı ihtiyaçlara, projelere ve kullanıcı seviyelerine hitap edecek şekilde çeşitli paketlerle sunulur. Yeni başlayanlar için temel bileşenleri içeren başlangıç setleri vardır. Daha gelişmiş projeler için motorlar, sensörler ve ekranlar gibi ekstra parçalarla donatılmış setler bulunur. Bunların yanında farklı yapılarda da birçok seçenek mevcuttur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;
Setin içeriğine, bileşen sayısına, bileşenlerin kompleksliğine ve setin içindeki Arduino karta göre fiyatlar değişir. Haliyle Arduino set fiyat bakımından değişiklik gösterir. Hangi seviyede bir set olduğu da fiyatı etkiler. Çünkü ileri seviye bir setin içerisindeki sensör ve motorlar fiyat açısından değişiklik yaratır. Başlangıç setleri, basit projeler için yeterli bileşenler sunar. Bu seviyedeki setler LED'ler, dirençler, jumper kabloları, temel sensörler ve Arduino Uno gibi kartları içerir. Orta seviye setler, daha fazla bileşen ve daha karmaşık projeler için gerekli parçalar içerir ve fiyatları değişkenlik gösterir. İleri seviye ve profesyonel setlerde daha güçlü kartlar bulunur. Bunun yanı sıra, bileşen olarak motor sürücüler, servo motorlar, LCD ekranlar, gelişmiş sensör seçenekleri mevcuttur. Arduino set önerisi seçim yapmanızda yardımcı olabilir. İnternetteki yorumlarından ve kullanıcı platformlarından destek alabilirsiniz. Özellikle belirli bir proje için alım yapacaksanız Arduino set tavsiye karşılaştırmasını göz önüne alabilirsiniz. Bir ödev için alıyorsanız öğretmeninize danışabilirsiniz. Takım çalışmaları ve ortak projeler yürütülüyorsa takımdaki diğer kişilerin fikirleri alınabilir. Öğrenme amacı ile alınıyorsa bütçe ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalı. Başlangıç seviyesindeki setler ucuz olması nedeniyle daha tercih edilir. Ancak uzun vadede kullanılacaksa daha fazla ve daha kompleks bileşenler içeren seçenekler tercih edilebilir. Uzun vadede ayrı ayrı birkaç set almaktansa tek ve fazla parça içeren bir set almak mümkündür. Ayrıca, Arduino karta sahipseniz kartın olduğu modeller yerine sadece sensörlerin veya gerekli bileşenlerin olduğu setlere göz atabilirsiniz. Cimri üzerinden çeşitli setlerin fiyatlarını karşılaştırabilir, ve elektronik cihazlar kategorisine göz atarak elektronik dünyasını keşfedebilirsiniz. Mesela jumper kablo da bu aracı ile incelenebilir.