
Asil Hobi Bambu Ağaçları-Gün Işığı-Doğa-Manzara Yapboz-Ayak Destekli Çerçeveli 240 Parça Puzzle
349,00 TL

349,00 TL
349,00 TL
349,00 TL
200,00 TL
104,50 TL
129,95 TL
109,95 TL
129,95 TL
225,90 TL
101,57 TL
691,35 TL
1.350,96 TL
896,99 TL
61,54 TL
321,43 TL
408,00 TL
61,14 TL
175,10 TL
129,02 TL
165,89 TL
87,55 TL
129,02 TL
709,79 TL
189,99 TL
399,90 TL
189,99 TL
99,99 TL
299,90 TL
625,00 TL
4.240,00 TL
6.490,00 TL
3.030,00 TL
2.810,00 TL
Bambu ağacı, zambakgiller ailesinin bir türüdür. Bilimsel ismi "dracaena sanderiana"dır. Orta Afrika'ya özgü bir bitkidir. Uzak Doğu ve Hindistan ülkelerinde süs bitkisi olarak kullanılır. Uzak Doğu ve Hindistan'da oldukça popüler bir bitkidir. Bambu bitkisinin boyu 1 metreye kadar çıkabilir. Yukarı doğru uzayan yeşil yaprakları bulunur. Yukarı doğru uzanan yeşil yaprakları da 20 cm'ye kadar uzayabilir. Bambu bitkisinin kök kısmı açık renkli ve etlidir. Bambu bitkisi az miktar su ile yetiştirilebilir. Bambu bitkisi sulu ortamlar haricinde toprak içinde de yetişebilir. Ancak zaman içinde gerçek yapısını, yeşil görünümünü ve kıvrımlı yapısını kaybedebilir. Bambu bitkisi tohum yöntemi ile veya çelikleme yöntemi ile çoğaltılır ve evde ya da işyerlerinde, ofis, okul, atölye gibi istenilen yerlerde bakımı yapılır. Bambu ağacı çelik ile yetiştirebilmek için başka bir bambu bitkisinin sürgünlerinden yararlanılır. Bambu bitkisinin ana dallarından çıkan sürgünler dikkatli bir şekilde kesilir, ve kesilen yerlere mum damlatılır. Alınan çeliğin alt yapraklarının temizlenmesi gerekir. Bir bardak veya cam bir kavanoz içinde bitki kökleninceye kadar bekletilir.
Bambu ağaç türleri altuni bambu, bodur bambu, bodur altuni bambu, boylu cennet bambusu, kızaran bodur cennet bambusu, yarı bodur cennet bambusu ve çift formlu cennet bambusu olarak türleri bulunan yarı ağaç türünde bir bitkidir. Altuni bambu türü 130 bitki türü bulunan çok geniş bir aileden gelir. En çok 80 cm kalınlığında ve 38 metre kadar kalınlığa erişir. Nemli topraklarda yetiştirilir. Altuni bambu türünün yoğun yaprakları bulunur. Alaca, sarı ve yeşil renklerdedir. Altuni bambu türü bodur ve boylu formlarda olabilir. Bodur bambu fidanı da altuni bambu türü ile aynı özellikleri gösterir. Boylu cennet bambuları 2 metreye kadar boylanabilen bambu türüdür. Narin sapları bulunur. Normal zamanlarda yaprakları kırmızıdır, ancak kış aylarında yaprakları kırmızı renge döner. Fazla bakım gerektirmeyen bir bambu türüdür. Bahçe gibi yerlerde kullanıma uygun bitki türleridir. Kızaran bodur cennet bambuları da boylu cennet bambuları ile aynı özellikleri gösterir. Yarı bodur cennet bambusu bitkisinin de 2 metreye kadar boylanabilen bitkileri bulunur. Yaprakları normal zamanlarda kırmızı renktedir. Kışları yaprakları yeşil renklere döner. Çift boylu cennet bambuları da yarı bodur cennet bambusu ile aynı özellikleri gösterir. Dekoratif amaçlı bir bitki olarak da kullanılan şans bambuları da bulunur. Dekoratif bambu ağaçları zambakgiller ailesindendir. Çin kültüründen gelir. Bitkinin şans getirdiğine inanılır. Toprak, su, ateş ve metal gibi elementleri harekete geçirdiğine inanılır. Bambu bitkisinde çıkan çubuklara göre anlamlar değişiklik gösterir. İki bambu çubuğunun olması anlamını ifade eder. Üç bambu çubuğunun olması mutluluk anlamını ifade eder. Yedi veya beş bambu çubukları ise sağlığı ifade eder. Dört çubuklu bambu ise çin kültüründe ölümü simgeler. Bu yüzden dört çubuklu bambu kullanılmamasına dikkat edilir. Sekiz bambu çubuğu sayısı serveti temsil eder. Dokuz bambu çubukları da iyi bir gelecek anlamını taşır. 21 bambu çubukları da iyi bir gelecek ve büyük şans anlamını ifade eder. Bambu bitkisi, Çin kültüründe dayanıklılığı da temsil eder. Çin kültüründe bambu bitkisi iyi bir hediye anlamı taşır. Bambu bitkisindeki çubuk sayılarına göre anlamları ile hediyeler verilir.
Şans bambusu bitkisi oda sıcaklığında bir suyun içerisinde yetiştirilir. Saksıda da kullanılabilir. Ancak toprak isteyen bir bitki değildir. Saksı içerisinde çakıl taşları içinde yetiştirilebilir. Arada suyu değiştirilerek bambu bitkisine bakım yapılır. Bambu bitkisi, güneş almayan ortamlarda uzun süre yaşayabilir. Ayrıca bambu ağacının çelikleme yöntemi veya tohum yöntemi ile devamlılığı sağlanabilir. Çelik ile bambu yetiştirebilmek için bambu bitkisinin sürgünlerinden yararlanılır. Bitkinin ana dallarından çıkan sürgünler kesilir. Daha sonra kesilen kısmın bozulmaması için de kesilen kısma mum dökülür. Alınan sürgünün alt yaprakları temizlenir ve su dolu bir kap içerisine konulur, bu kapta köklendirme işlemi yapılır. Bambu bitkisi dar uzun bir saksıda 10 cm kadar su içinde yaşayabilir. Saksı içerisine çakıl taşları veya renkli boncuklar konulabilir. Bambu bitkisi için birkaç damla besin bitkisi kullanılabilir. Ayrıca bambu bitkisi toprağa dikili ise her zaman toprağın nemli tutulması sağlanır. Bambu ağaç türlerine ve bambu ağaç fiyatlarına Cimri.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Cimri.com ürünleri fiyal analiz grafiği tablosu halinde sunar. Fiyat analiz grafiği tablosunda ürünlerin 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 9 aylık geçmiş zamanlardaki fiyatları bulunur.
Bambu ağacı satın alırken öncelikle bambu ağacı türleri araştırılmalıdır. Pekçok bambu türü bulunur ve bu bambu ağacı türlerinin yetişmeleri değişiklik gösterir. Altuni bambu, bodur bambu, bodur altuni bambu, boylu cennet bambusu, kızaran bodur cennet bambusu, yarı bodur cennet bambusu ve çift formlu cennet bambusu olarak bambu ağacı türleri bulunur. Ayrıca şans bambusu türü de bulunur. Şans bambu bitkisinin çubuk sayıları farklı anlamlar ifade eder. İki bambu çubuklarının olması yi ifade eder. Üç bambu çubuklarının olması mutluluğu ifade eder. Yedi veya beş bambu çubuklarının olması sağlığı ifade eder. Sekiz bambu çubuğunun olması serveti ifade eder. Dokuz bambu çubuklarının olması iyi bir geleceği ve 21 bambu çubuklarının olması da iyi bir gelecek ve büyük şansı ifade eder. Dört bambu çubuğunun olması ise kötü şansı ifade eder. Çin kültüründe ölüm habercisi olduğu söylenir. Şans bambusu ve bambu türlerinin evlerde dekoratif amaçlı kullanılan yapay bambu ağacı çeşitleri de bulunur.