Bayan Kazakları
Bayan kazakları, kış sezon modasının en iyi parçalarındandır. Kazak, vücudun üst kısmına giyilen, örme malzemelerden oluşan bir giysidir. Yakası, etek kısmı ve manşetleri fitilli ve rahat olan gündelik bir kazak, çoğu insanın aşina olduğu tipik kazak tasarımıdır. Soğuk havalarda kendinizi hem sıcak hem de rahat hissedebilmek istiyorsanız kazaklar ideal bir seçenek olabilir çünkü ürün portföyü son derece geniştir. Tarzınıza ve zevkinize uygun bayan kazak modellerini Cimri.com adresinde kolaylıkla bulabilir ve avantajlı fırsatlarla satın alabilirsiniz.
Kazak Yapımında Ne Tür Kumaşlar Kullanılır?
Farklı kazak tarzlarında çeşitli kumaşlar kullanılırken, daha iyi hissettirdiği, daha iyi göründüğü ve daha uzun süre dayandığı için sentetik olanlardan ziyade doğal liflerden yapılanları seçmek her zaman tercih edilir. Kazakların yapımında en sık kullanılan kumaşlar şunlardır:
- Yün: Özellikle koyun yünü kazaklar için vazgeçilmezdir. Kazağın yumuşaklığı ve sıcaklığı, yünün farklı kalitelerinden doğrudan etkilenir.
- Kaşmir: En gösterişli kazak malzemelerinden biri kaşmir koyundan değil keçiden elde edilir. Bunun için kaşmir keçilerinin kadifemsi astarı kullanılır. Kazak örgüsü alanında pahalı malzemelerden biri olan kaşmir özellikle yumuşak, hafif ve sıcak tutmasıyla bilinir.
- Pamuk: Pamuk, kazak yapımında yünden sonra tercih edilen en popüler malzemedir. Pamuk, yumuşak ve hafif olmasına rağmen dayanıklı ve serindir. Pamuklu kazaklar, hafif olmaları nedeniyle ilkbahar ya da yaz aylarında geceler serinlemeye başladığında giymek için idealdir.
- İpek: Tamamen ipekten yapılmış kazaklar diğerlerine oranla daha nadirdir. Kazağın ipliğine ipek eklemek yalıtımın artmasına neden olur. İpek esnek ama yumuşaktır ve ısıyı içeride tutar.
- Akrilik: Yünden çok daha uygun bir maliyete ve dolayısıyla fiyat etiketine sahip olan akrilik, arzu edilen özelliklerinin çoğunu taklit eden sentetik ya da insan yapımı bir elyaftır. Ayrıca yumuşak ve hafiftir, soğuk aylarda size istediğiniz sıcaklığı sunar. Akrilik, kürkü taklit edecek şekilde de üretilebildiği için suni kürk yeleklerde yaygın olarak kullanılan bir elyaf türü olduğu söylenebilir.
- Özel elyaflar: Bazı kazak tasarımlarında alpaka veya tiftik gibi özel elyafların kullanılması da mümkündür. Bu iki lif hem doğaldır çünkü hayvanlardan elde edilir hem de yünle birlikte birçok özelliğe sahiptir.
- Karışımlı elyaflar: Yün ve pamuk gibi iki farklı kumaş karışımından, her iki malzemenin de en iyi özelliklerini kullanıcıya sunan kazaklardır.
Bayan Kazak Modellerindeki Yaka Çeşitleri
Bayan kazak modellerinde yaka çeşitleri, farklı stil ve ihtiyaçlara göre tasarlanarak, her kadının gardırobunda önemli bir yer tutar. Öncelikle, dik yakalar zarif bir görünüm sunarken, kış aylarında sıcaklık sağlama özelliği ile de dikkat çeker. V yakalar ise, şıklığı ve uzun bir boy silueti oluşturma yetenekleriyle tercih edilir; bu sayede hem gündelik hem de resmi kıyafetlerle uyumlu hale gelirler. Yuvarlak yakalar ise, sunduğu konfor ve çeşitli stil alternatifleriyle rahat bir seçenek olarak öne çıkar.
- Bisiklet yaka: Bisiklet yaka kazak, tam olarak boynun tabanına oturan kısa, dairesel nervürlü bir yakaya sahiptir ve en favori parçalar arasında yer alır. Bu zamansız görünüm her şeyle eşleştirilebilir ve rahat, giymesi kolay ve konforlu olduğundan her anınıza eşlik edebilir. Çoğunlukla yün ya da pamuktan üretilen bu kazakların yakası yuvarlaktır. Kot pantolonlardan kalem eteklere ve elbiselere kadar her şeyle uyum gösterirler. Esnek olmaları en beğenilen kazak modellerinden biri olmasının nedenleri arasındadır.
- Huni yaka: Kalın ve fitilli bir yakası vardır. Genellikle doğal veya sentetik elyaf kullanılarak üretilir. Özellikle boynunuzu sıcak tutmak istiyorsanız değerlendirebileceğiniz kazak türüdür. Sonbahar mevsiminde ceketsiz olarak giyebileceğiniz bu geniş yakalı kazaklar kolaylıkla ince bir üst ya da tişörtün üzerine geçirebilir. Dar bir kot pantolon eşleştirebilirsiniz.
- Sahte balıkçı yaka: Geleneksel balıkçı yakanın bir çeşidi olsa da farklı bir görünüm sergiler. Kazaklarda ve diğer giysi türlerinde boynun yaklaşık 2,5 cm kadarını kaplayan sıkı bir yakaya sahiptir. Boynun geleneksel balıkçı yaka kadar dar veya geniş olmaması dışında, görünüm olarak balıkçı yaka kazaklara benzer. Balıkçı yaka görünümünü seviyor ancak yakanın boynunuza dolanmasından hoşlanmıyorsanız sahte balıkçı yakaları inceleyebilirsiniz.
- V yaka: V şeklinde kesilmiş bir yakaya sahiptir. Göğsünüzden aşağı doğru uzanan derin bir V şeklinde olabileceği gibi, tipik olarak sıfır yakanın yalnızca birkaç cm altına inen sığ bir V şeklinde de olabilir. Her türlü örgü deseni veya malzemeden yapılabilmeleri mümkündür.
- Yuvarlak yaka: Geniş ve yuvarlak bir boynu karakterize eder. Bu tarz kazaklarda köprücük kemiğinin bir kısmı görülebilir. Farklı şekillerde üretilebilse de yuvarlak yakalı kazakların kısa kesimli versiyonları en popüler olan çeşidi olmakla birlikte farklı kadın kazak giyim çeşitleri arasında şık bir seçimdir. Boynunuzdan ziyade göz alıcı bluzunuzu öne çıkarmak için yakalı bir gömlekle yuvarlak yakalı bir kazak giyebilirsiniz.
- Şal yaka: Kazakların üst kısımları şallara benzediği için şal yaka trendleri bu şekilde adlandırılır. Sizi sıcak ve rahat tutmak için boyun bölgesine ekstra kumaş dikilir. Şal yakalar hem gündelik hem de resmi kıyafetlere uygundur.
Bayan Kazak Modelleri
Kadınlara özel olarak tasarlanan kazaklar farklı detaylardan dolayı birden fazla çeşide ayrılır. Dokuları, yakaları, örgüleri, kolları ve renkleri modellerin birbirinden ayrılmasına neden olur.
- Balıkçı kazağı: Kalın, dokulu kazak çeşidi dışarıda giyilmek üzere tasarlanır. Zorlu iklim şartlarını tamamlayacak şekilde kahverengi, ten rengi, yeşil ve diğer toprak tonları dâhil olmak üzere çeşitli tonlarda sunulur. Diğer kazak çeşitlerine göre daha kalın olan balıkçı kazakları, biraz daha fazla sıcaklık sunarken hareket kolaylığı da sağlar. Dış mekân kullanımlarına hitap edecek sağlamlıkta olduğundan genellikle yün ipliğinden üretilirler.
- Baklava desen: Baklava desenli örgü kazak, yüzeyindeki birbirine kenetlenen baklava deseniyle tanınabilir. Popüler, şık ve modaya uygun bir tarzdır.
- Pelerin kazak: Pelerinli kazaklar klasik pelerinlere benzeyecek şekilde tasarlanmış pançolar olsa da vintage dış giyim de ara sıra tercih edilirler. Ayrıca iç ve dış mekân kullanımına da uygundurlar. Pelerinli kazaklar pek çok farklı kazak çeşidinden farklı olarak tek başına değil, yalnızca kat olarak giyilebilen kazak çeşitlerinden biridir.
- Kablolu örgü kazak: Dikişlerin sırası dikkatlice değiştirilerek kablo örgü tekniği kullanılır, bu da geçmeli ya da örgülü bir desenin ortaya çıkmasını sağlar. Kablo örgülü kazaklardaki karmaşık kablo desenleri kumaşın daha da kalın olmasına neden olur, bu sayede kazağın yapısı ve sıcaklığı artar.
- Tam fermuarlı kazak: Fermuar kapamalı, hırka tarzı tam ön açıklığa sahip kazak çeşididir. Birbirinden farklı modelleri mevcuttur ve hepsi önden tam fermuarlıdır.
- Kapüşonlu kazak: Kapüşonlu, sıklıkla önden fermuarlı bir kazak tarzıdır. Stile bağlı olarak kapüşonluların büzme ipleri ve cepleri de olabilir. Basit pamuktan gösterişli kaşmir veya tiftik yününe kadar pek çok farklı kapüşonlu malzeme türü vardır.
- Omzu açık kazak: Bazen düşük omuz olarak da bilinen omuz açık kazaklar 1980'lerden beri popülerliğini korur.
- Açık örgü: Tipik bir kazak tasarımından ziyade bir üretim yöntemi olan kazaklardır. Farklı örgü kazak tasarımlarında kullanılan iplikler sıkı yerine gevşek örülür, bu nedenle kumaşta küçük delikler bulunur. Açık örgü tasarımlarının tarzı ve örgünün şekli çeşitlilik gösterir. Çok fazla ilave sıcaklık sağlamaları amaçlanmaz, ancak fantastik ve hafif tasarımlardır.
- Büyük beden kazak: Soğuk günlerde ya da en sevdiğiniz kot pantolonla sıcak kalmanın ideal yolunu sunar.
- Panço: Pançoların kollarınızı koruyacak kolları olmadığından tam olarak bir kazak türü değildir. Ancak sıklıkla örülen kazak türleridir ve kaban veya ceket olarak giyilebilirler, bu da onları soğuk günler için ideal kılar. Pançoların çeşitli uzunlukları vardır.
- Çeyrek fermuarlı kazak: Sahte yakalara benzer şekilde, çeyrek fermuarlı kazakların yakasında düğme yerine fermuar bulunur. Bunları iş amaçlı gündelik veya resmi olmayan ortamlarda kolaylıkla giyebilirsiniz.
- Reglan kol: Reglan kazak yapısı, onu diğer kazak çeşitlerinden ayırır, ayrıca reglan kazakların omuz dikişleri yoktur. Omuz dikişi göğsün ön kısmından geçer. Kollar, kazağın boyun kısmına bağlanarak kolun tüm uzunluğu boyunca uzanan tek bir sürekli dikiş oluşturur. Rahattır ve hoş, gevşek bir vücut sarkıklığına sahiptir. Bol, neredeyse kesintisiz bir uyum sağladıkları için reglan kol şekilleri, kısa kazaklarda popülerdir.
- Sentetik kazak: Sentetik kazaklar terimi polyester, akrilik veya viskon gibi sentetik malzemelerden oluşan giysileri ifade eder. Sentetik kazaklar pamuk, kaşmir ve yünden yapılmış kazaklarla karşılaştırıldığında, en az nefes alan kazaklardır ancak çoğu zaman daha uygun fiyatlıdırlar. Yün ve pamuk, sentetik kazaklardan daha yumuşak olabilir ancak kaşmir kazakların yumuşaklığıyla tam olarak eşleşemezler.
- Tunik kazak: Tunikler arasında ayrım yapmak önemlidir çünkü hepsi kazak olarak kabul edilmeyen çeşitli kumaşlarda bulunurlar. Tunik olarak bilinen stil, kendine özgü bir forma sahip gömlek benzeri bir giysidir. Daha az oturan ve vücudun daha aşağısına yerleştirilen tunikler, etek ucunda genişler. Tuniklerin çoğunluğu, sıcak tutan örgü ya da dokuma kumaş sayesinde normal bir kazaktan daha sıcak tutar.
- Yün kazak: Rahat ve nefes alabilen bir malzeme olması nedeniyle yün, kazaklarda en yaygın kullanılan malzemedir. Yaygın yünden Merinos yününe kadar pek çok farklı yün türü vardır. Pamuk, sentetik kumaşlar veya kaşmir ile karşılaştırıldığında sıradan yün bazen kaşındırıcı bir his verebilir. Yün kazaklar çeşitli yakalara, örgü desenlere ve bedenlere sahiptir.
Kazak Bakımı
Kaliteli bir kazak satın aldıktan sonra uzun süreli bir kullanıma sahip olabilmek istiyorsanız bakımına özen göstermeniz gerekir. Kazağınızı nasıl temizlemenize dair gerekli bilgileri bakım etiketinde bulabilirsiniz. Etikette belirtilen talimatlara uyulması kazağınızın ilk günkü formunu korumasına yardımcı olur.
Etikette aksi belirtilmediği süre yalnızca kuru temizleme yapmanız gerekebilir ya da etikette “kuru temizleme yapmayın” ibaresi yer alıyorsa kazağınızı elde yıkamanız tavsiye edilir. Bu durum özellikle kaşmir kazaklar için geçerli olabilir.
Kazağınızı fazla ya da yanlış şekilde sıkmak liflere zarar verebilecek bir durum olduğundan deformasyona uğramasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle sabunun arındırıldığından emin olduktan sonra hafif şekilde bastırarak fazla suyun akmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz alt kısmına kuru bir havlu yerleştirerek suyu çekmesini sağlayabilir ve sonrasında farklı bir havlu ile kurulayabilirsiniz. Ardından açık havada tamamen kurumaya bırakabilirsiniz. Kazağınızın temizliğini çamaşır makinesine ve kurutucuya atmak yerine bu şekilde yaparsanız lifleri boncuklanmaz ve küçülmez.
Bayan Kazak Fiyatları
Hem kış mevsiminde hem de ilkbahar ve sonbaharda giyilebilecek kazak çeşitleri vardır. Kalınlığına ve örgü çeşidine göre mevsim koşullarına uygun olanını tercih edebilirsiniz. Kullanılan kumaşın özellikleri ve yapısının yanı sıra kullanılan örgü tekniği bayan kazak fiyatlarının farklılık göstermesine neden olur. Aynı zamanda yaka ve kol kısmı veya tasarım detayları (düğme, fermuar, kurdele vb.) da fiyata etki eder. Cimri.com adresini ziyaret ederek çeşitli seçenekler arasından tarzınıza ve bütçenize uygun bir kazak seçebilirsiniz.