cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Bitüm

arama sonuçları

Bitüm Fiyat ve Bitüm Modelleri

 - 325 Ürün
Alt Kategoriler
Boyalar
Yedek Parça - Elektrikli El Aletleri
Sabunlar
Muhtelif Roman
Mobilya Aksesuarları
Psikoloji Kitapları
Deneme - İnceleme
Kapı / Pencere Profili & Bandı
Mastik
Dış Cephe Yalıtım Malzemeleri
Salon Halısı
Seramik Yapıştırma Harcı
Süpürgelik
İç Cephe Yalıtım Malzemeleri

Bitüm

Yapı, onarım ve çeşitli sanayi uygulamalarında değişik malzemeler karşınıza çıkabiliyor. Özellikle bu işlerde yeni iseniz farklı isimler ve garip gelecek terimler karşınıza çok sıklıkla çıkabilir. Su geçirmezlik ve yapışkanlık açısından tercih edilen malzemelerden bir tanesi de bitümdür. Bitüm nedir diye merak ediyorsanız, petrolün rafinasyonu sırasında elde edilen bir hidrokarbon malzemedir. Doğal olarak da bulunabilmesi mümkündür. Özellikle yol yapımında sık olarak tercih edilir. Su yalıtımı ve çatı kaplamalarında güvenilir bir malzeme olarak kullanılabiliyor. Bitüm ne demek tam olarak öğrenmek için temel özelliklerini de yakından anlamanız önemlidir. Temelde su geçirmezlik özelliği, yapışkanlığı ve kimyasallara karşı yüksek dayanıklılığı ile tercih ediliyor. Yapışkan özelliği vardır ve bu da yüzeyleri güçlü bir şekilde tutmasına imkan tanır. Esnek olmasından dolayı sıcaklığa bağlı olarak zamanla yumuşar veya sertleşir. Bu, hem esneklik üzerinden bir dayanıklılık hem de uygulamada bir kolaylık sağlayabiliyor. Asit ve bazlara karşı yüksek bir kimyasal dayanıklılığı vardır ve bu da yalıtım ile kaplama yapılan yerlerde büyük avantaj sağlayabilir. Bunun yanında, dış etkenlere karşı dirençli olup uzun ömürlü bir malzemedir. Bu gibi sebeplerden dolayı boru kaplamaları, çatı kaplamaları, su yalıtımı ve yeri geldiğinde elektronik bileşenlerin yalıtımında da kullanılabiliyor. Böyle bir ürüne ihtiyacınız varsa Cimri ile birlikte başka ürünleri de inceleyerek donanımlı bir alışveriş yapabilirsiniz. Uygulama esnasında iş eldiveni, spatula, bitüm cihazları gibi çeşitli ekipmanlar gerekebilir.

 

Bitüm Çeşitleri

Bitüm fiyatları arasında önemli fark yaratan sebeplerden bir tanesi de hangi çeşit olduğudur. Markanın yanında bitümün yapısı ve nereye uygulanabileceği de fiyatları yakından etkiliyor. Dilerseniz daha yüksek hacimlerde satın alarak tasarruflu bir alışveriş yapmayı da düşünebilirsiniz. Öne çıkan seçenekleri inceleyerek bilinçli bir alışveriş yapabilirsiniz. 

 

  • Standart Bitüm

Bu malzeme ham petrolün rafine edilmesiyle elde edilir. Karşınıza katı ve sıvı bitüm olarak çıkabilirler. Çoğu zaman siyah veya koyu kahverengi olurlar. Yapışkanlık özelliklerinin yanında su geçirmezliği bulunur. Düşük sıcaklıklarda sertleşip yüksek sıcaklıklarda yumuşayan bir yapıya sahiptir. Yol ve otoparklar için asfalt kaplama ürünü olarak kullanılabiliyor. Bina temellerinde ve çatılarda su yalıtımı için tercih edilebiliyor. Korozyon önleyici özelliği ile boru kaplamalarında önemli bir önlem olabilir. Çeşitli çatı kaplama malzemeleri üretiminde de kullanımı bulunuyor.

Bu özelliklerinin yanında kimyasal etkilere karşı dayanıklı olup uzun bir ömür sunar. Aşırı sıcaklarda yumuşaması ve soğukta kırılgan hale gelmesi bazı bölgelerde ve uygulamalarda dezavantaj olarak karşınıza çıkabilir. Ultraviyole ışınlarına uzun süre maruz kalırsa bozulma yapabilir. Uygulama sırasında dikkatli olmak gerekiyor. Eğer uygulama yapacaksanız bitüm eritici veya bitüm ısıtıcı gibi cihazlara ihtiyacınız olabilir. Takibinde spatula, mala, sürücü rulo ve fırça gibi ekipmanlara da ihtiyacınız olabilir.

 

  • Bitüm 2K

Çift komponentli bitüm çeşitleri birçok kişi tarafından Bitüm 2K olarak bilinir. Temelde iki bileşenli bir bitümdür. Bitüm ile birlikte polimer veya çimento esaslı sertleştirici kullanılarak üretilmiş bir malzemedir. Temelde solvent içermeyip su bazlı olmaları gerekir. Elastik bir yapıya sahip olup kimyasal direnci yüksek bir malzemedir. Çatlak köprüleme özelliği sebebiyle farklı uygulamalarda tercih edilebilir. Tercih edilebildiği uygulamalar arasında binaların temellerindeki su yalıtımı, beton yüzeylerin korunması, havuz ve su depolarının yalıtımı, bodrum katları ve tünellerin izolasyonu bulunur. Su bazlı olması sayesinde daha çevre dostu bir malzeme elde edilebilir. Çoğu model kolay uygulanır ve hızlı bir biçimde kurur. Kimyasal ile mekanik dayanımı yüksek bir malzemedir. Uygulama sırasında iç bileşenlerin doğru oranlarda karıştırılması gerekebilir. Malzemenin uygulamadan sonra tamamen kuruması için belirli bir zaman da gerekli olabilir. Çok kalın uygulama yapıldığında çatlama riski artar. Uygulama esnasında fırça, spatula, rulo, püskürtme ekipmanı ve karıştırma cihazı gibi çeşitli ürünler gerekli olabilir.

 

  • Bitüm Asfalt

Bitüm karışımlı asfalt malzemeye bitüm asfalt denir. Bitüm ile birlikte agrega, yani kum ve çakıl karışımından oluşur. Yüksek basınca dayanıklı bir yapıya sahiptir. Genellikle esnek ve dayanıklıdır, bununla birlikte kaymaz bir yüzey sağlayabilir. Bu özellikleri sayesinde karayolları, otobanlar ve havaalanı pistlerinde tercih edilir. Daha küçük çaplı uygulamalar arasında yaya yolları ile otoparklar bulunur. Spor sahaları ve oyun alanlarında da çeşitli bölgelerde kullanılabilir. Endüstriyel tesislerin zemin kaplama malzemesi olarak karşınıza çıkabilir. Dayanıklı bir malzeme olması avantajının yanında ağır yük taşıyan alanlarda da kullanıma uygundur. Çoğu bitüm asfalt uygulaması hızlı bir şekilde yapılabilir ve bu sayede trafiğin olduğu alanlar kısa sürede tekrar kullanıma açılabilir. Hava koşullarına dayanıklı olup su geçirme oranı oldukça düşüktür. Malzemenin aşırı sıcak havalarda yumuşama ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekir. Bitüm asfalt eğer onarım gerektirirse, bu işlem zaman alabilir. Uygulama esnasında yüksek sıcaklık gerektiren bir malzemedir. Bu malzemeyi kullanırken termal koruyucu giysi gerekli olabilir.

 

  • Bitüm Membran

Özellikle yalıtım ve kaplama alanında bitüm membran kullanışlı bir malzeme olabiliyor. Polyester veya elyaf taşıyıcıları ile güçlendirilmiş rulolar halinde gelen ürünler bitüm membran olarak bilinir. Esnek ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Bu malzeme ultraviyole ışınlarına ve sıcaklık değişimlerine dayanıklıdır. Alevle uygulanabilen çeşitleri vardır fakat kendinden yapışkanlı olanlar piyasada genellikle daha sık tercih edilir. Çatı kaplamalarında ve su yalıtımı istenilen yerlerde kullanımı bulunuyor. Perde duvar izolasyonu ve temel izolasyonunda da kullanılabiliyor. Teras ve balkonlarda su yalıtımı için tercih edilebilen bir malzemedir. Su yalıtımında yüksek bir performans göstermesi önemli bir avantajıdır. Mekanik mukavemeti yüksek olup, bunun üstüne ultraviyole ışınlarına ve sıcaklık değişimlerine karşı dirençli olması da bir diğer artıdır. Kolay uygulanabilir olması da bitüm membran kullanımlarında önemli bir avantajdır. Bu ürünlerin çoğu yanıcıdır ve uygulama yaparken dikkatli olmak gerekir. Kolay uygulanabilir olsa da profesyonel işçilik gerektirir. Kalitesiz modeller zamanla çatlama yapabiliyor. Membran kesme bıçağı, koruyucu eldiven, koruyucu maske ve spatula gibi malzemeler lazım olabilir. Bitüm membran fiyatları arasında bir karşılaştırma yaparak tasarruflu bir alışveriş yapılabilir.

 

  • Bitüm 50 70

Dinamik viskozitesi 50-70 değerleri arasında değişen çeşitlerine halk arasında bitüm 50 70 denir. Esneklik sağlayıp orta sertlikte olan bir malzemedir. Özellikle karayolu kaplamalarında en yaygın kullanılan bitüm çeşitlerindendir. Termal stabilitesi gayet yüksek olan bir malzemedir. Genellikle ağır yüklere maruz kalan sanayi sahaları ile benzeri otoyol kaplamalarında tercih ediliyor. Sertlik ve esneklik dengesi açısından optimum değerleri rahatlıkla görebilir. Dayanıklı ve uzun ömürlüdür, kayma direnci de gayet yüksektir. Farklı hava koşullarına rahatlıkla uyum sağlayabilir. Aşırı sıcaklıklarda performans değişebiliyor ve yüksek kaliteli malzeme gerektiren bir çeşittir. Bunların yanında, uygulama sırasında yüksek sıcaklık gerekir.

 

  • Bitüm Mastik

Bitüm ile birlikte dolgu maddeleri ve polimer katkıları içeren, yüksek viskoziteli bir dolgu malzemesi arıyorsanız bitüm mastik çeşitlerine bakabilirsiniz. Genellikle elastik ve su geçirmez bir yapıya sahiptir. Çatlaklara uyum sağlayabiliyor ve uygulandıktan sonra da esnek kalır. Temelde tercih edilen özellikleri bundandır. UV ışınlarına ve kimyasallara karşı yüksek bir direnç gösterir. Birçok bitüm mastik modeli siyah veya koyu kahverengi renktedir. Beton ve asfalt derz dolgu malzemesi olarak kullanılabilirken, çatlak ve ek yerlerinin sızdırmazlığı için özellikle tercih ediliyor. Haliyle çatı kaplamalarındaki birleşim noktalarında ve boru hatlarının izolasyonunda kullanımı yaygındır. Metal, beton ve taş yüzeylerin yalıtımında da tercih edilebiliyor. Genellikle bitüm mastik uygulaması kolay olur ve hızlı bir biçimde kurur. Aşınmaya karşı da direnç gösterebiliyor. Hava koşulları çok sıcak veya çok soğuk olursa performansı etkilenebilir. Aşırı kalın bir uygulama yapıldığı takdirde kırılma riski önemli miktarda uzayabiliyor. Bitüm mastik solventli olan türlerini bulabileceğiniz gibi, bu türler uygulama esnasında daha yüksek bir dikkat ister. Mastik tabancası, spatula, yüzey temizleyici, eldiven ve maske gibi çeşitli ekipmanlar gerekli olabilir.

 

Bitüm Seçerken Önemli Olanlar

Ürünler arasında seçim yaparken, halk arasında kullanılan alternatif isimleri de göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Örneğin, bitüm poliüretan şeklinde bir arama yaparak farklı karışımlarını bulabilirsiniz. Ürünleri birbirleriyle karşılaştırırken çeşitli teknik verileri incelemekte fayda vardır.

 

  • Malzemenin penetrasyon değeri de kutular üzerinde yazılması gerekir, ve sertliğini gösterir. Düşük değerler soğuk hava koşullarına ve yüksek değerler ise sıcak hava koşullarına uygundur.

 

  • Viskozite değeri ise malzemenin akışkanlık derecesini belirtir. Düşük viskoziteli bitüm çeşitleri, ağır yük taşıyan yollar için daha uygun olarak görülür.

 

  • Derece açısından belirtilen yumuşama noktası da ısıya karşı olan dirençlerini belirtir. Tahmin edilebileceği gibi, soğuk iklimlerde düşük ve sıcak iklimlerde yüksek yumuşama noktası gerekir. Ağır yük altında kalacak yerlerde ısınma yüksek olabileceği için yine yüksek yumuşama noktası tercih ediliyor.

 

  • Kutuların üzerindeki bazı değerler ise bitümün gerilme kuvvetine karşı olan dayanıklılığını belirtir. Çatlamaya karşı direnç sağlanmak isteniyorsa yüksek değerler genellikle daha sık tercih edilir.

 

  • Malzemenin elastikliğini yaylanma testi sonucunda elde edilen değerlerden inceleyebilirsiniz. Elastik olan malzemeler genellikle çatlak köprüleme özelliğine sahiptir. Özellikle bitüm polimer modifiye olan versiyonlar yüksek elastiklik özelliği gösterir. Çatlak ve aralık kapatma gibi uygulamalarda daha sık tercih edilirler.

 

  • Çeşitli testler ile elde edilen santigrat derece ise bitüm malzemesinin düşük sıcaklıklardaki kırılganlığını belirtir. Düşük kırılma noktasına sahip bitüm, genellikle daha soğuk bölge ve alanlarda tercih edilir.

 

  • Malzemeleri su geçirmezliği üzerinden karşılaştırmak istiyorsanız su emme oranına bakmanız gerekiyor. Suya karşı dayanıklı olan malzemeler suyu daha düşük bir oranda geçirir ve daha iyi bir yalıtım sağlayabilir.

 

Ürünlerin asit, baz ve tuzlara karşı olan dirençlerini de incelemeniz gerekebilir. Özellikle endüstriyel uygulamalarda ve deniz ortamlarında bu dirençlerin daha yüksek olması tercih edilir.

 

Bitüm Fiyatları

Tasarruflu bir alışveriş yapmak istiyorsanız Cimri ile bitüm fiyatları arasında karşılaştırma yapıp daha sonra gerekli olabilecek ekipman ve malzemeleri de incelemeniz önemlidir. Malzemenin yüzeye daha iyi yapışması için astar malzeme gerekli olabilir. Kum, mineral dolgu ve polimer katkılar da dolgu malzemesi olarak bitüm kullanıldığında karıştırılabiliyor. Alkol bazlı temizleyiciler ve solventler ile gerekirse yüzeyin kir ve tozdan arındırılması sağlanabilir. Güvenlik açısından koruyucu eldiven, maske, gözlük ve koruyucu kıyafetler satın alınabilir. Ek olarak, bu uygulamalar için rulo, spatula, bitüm eritme kabı, ölçü bandı, el silme bezi ve sünger gibi malzemeler gerekli olabilir. Gerekli olabilecek şeyleri bir arada inceleyip bütçe planını daha tutarlı bir biçimde yapabilirsiniz. Tasarruflu bir alışveriş için platformun akıcı ve akıllı sistemini kullanmak isteyebilirsiniz. Fiyat değişikliğini gösteren grafik ile doğru zamanı seçmesi çok daha kolay.