cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Boru İşletme Makineleri

Boru İşletme Makineleri Fiyatları

 - 445 Ürün
Markalar
Proter
Eltos
Güryan
Euromax
Virax
Wert
Einhell
Rothenberger
Candan
CatPower
İzeltaş
Fusion
Bosch
Stanley
Veta
Attlas
SGS
Knipex
Bay-Tec
Troy
Worldforce
Badem10
Ceta Form
Shun
İngco
Claber
Kanca
Koçtaş
Admiral
Noromax
Transformacion
Kalde
Workpro
Tek-İş
Hakan Boru
Gav
Mannesmann
NT Tools
Eric
Chattel
Poelsan
Nalburcenter
CER-PA NORM
Aydal
Unimax
Partner
Süper
Rekotools
Beta Tools
Narex
Ennalbur
Trakya Döküm
RIDGID
Buldukca
Knc
Decisive
Hdg
PLD
Ctn
Çağ
Yeni Özel
Evren
Arturia
Osco
Groz
Humble
Super Ego
Çebi Plastik
Muzi
Jabsco
AGP
Sky Ce
Ert
Diğer
Kasweld
Haymak
KT
Softline
Rems
Wayer
Tema Fittings
Trakya
Hemobllo
Oleocon
Archive
Eawfgtuw

Boru İşletme Makinesi

Sürekli gelişen ve değişen mimari anlayış, beraberinde farklı tesisatların oluşmasını da sağlar. Yaşam alanları elektrik, su ve kanalizasyon tesisatları üzerine kurulur. Ev ve iş yerlerinde bu tesisatlar olmazsa olmazlar arasındadır. Elektrik tesisatları kablolar aracılığıyla yapılırken, su ve kanalizasyon tesisatları borular vasıtasıyla gerçekleşir. Kanalizasyon giderinde kullanılan borular genelde plastikten yapılır. Su tesisatı ise daha çok demir borulardan yapılır. Doğal gaz tesisatlarının tamamında ise demir borular ile sistem kurulur. Demir boruların sadece kullanım amacı su tesisatları değildir. Farklı alan ve projelerde de sıklıkla kullanılır. Demir boruların yapımında ve istenilen şekle getirilmesinde ise boru işletme makinesi kullanılır. Bu makineler, boruların istenilen boyut ve ebatta olmasını sağlar. Özellikle demir borular ile işlem yapan ustaların ihtiyaçları arasında olan makineler, teknik özellikleri sayesinde boruların kolayca şekil almasına ve istenilen forma kavuşmasına olanak tanır. Bu sayede hem zamandan tasarruf yapılmış olunur hem fazla boru kullanılmayarak daha fazla atığın oluşmasına engel olunur.

Boru İşletme Makine Modelleri

Kullanım kolaylığı oluşturması için boruların hepsi aynı boyutta ve şekilde değildir. Borular kullanılacak alana göre kısa ya da uzun olarak seçilebilir. Borular direk birbirlerine monte edildiği gibi Y boru sayesinde de iki farklı noktadan gelen borular birleştirilip tek parça haline getirilebilir. Y boru gibi özellikte olan bir diğer boru çeşidi de T borudur. O da birbirine karşı gelen boruların birleştirilmesinde kullanılır. Bu birleşme iki farklı noktanın beraber olması ile bu iki uca 90 derece olacak şekilde yön değiştirebilir. Y ve T boruları harflere benzerliğinden dolayı bu isimleri almıştır. Bahsi geçen boruların birleşmesi için ise önemli ekipmana ihtiyaç vardır. Zor gibi görünen bu bağlantılar, boru işleme makinaları ile kolay bir biçimde gerçekleştirilebilir. Gerekli özellikleri sağlayan her türlü boruya işlem yapabilme imkanı sağlayan makineler sayesinde boruların boyutları küçültülebilir. Fazla olan ek noktalar giderilebilir. Bu makineler ayrıca boruları bükme ve eğme işlemlerinde de kullanılabilir. Boruların birbirleri ile bağlantı yapılmasında da kullanılan önemli makinelerden biri yiv açma olarak adlandırılandır. Bu sayede iki farklı borunun uçları birbirine uygun şekilde oluşturulabilir. Kesme, delme, bükme ya da yiv açma makinelerinin birçok farklı modeli vardır. Bu modeller, boyutlarına göre değiştiği gibi kullanılan alana göre de değişebilir. Yerinde sabit olan makineler olduğu gibi portatif iş başında çalışan makineler de vardır. Ayrıca elektrik ile çalışan makineler ile kas gücüyle çalışan makineler kullanıcının ihtiyacına göre tercih edilir. Makinelerin genel ismi demir bükme makinesi olsa da diğer maddelerden yapılan boruların işleminde de kullanılır. Bakır ve çinkodan yapılmış ürünler de boru işleme makineleri sayesinde istenilen forma dönüştürülebilir. Boru bükme makineleri tesisat dışında  birçok alanda kullanılır. Bu alanları okul sırası bükme işlemleri, egzoz büküm işlemleri ve el arabası büküm işlemleri olarak sıralanabilir. Makineler sayesinde metal olan her parça kolaylıkla kesilebilir ya da eğilerek istenilen şekle getirilebilir. Demir işleme makinelerinin önemli bir kısmını hidrolik sistemli olanlar oluşturur. Basınç gücüyle çalışan bu ekipmanlar, kullanıcının kas gücü harcamadan kolayca istenilen işlemi yapabilmesini sağlar. 

Boru İşletme Makine Fiyatları

Demir başta olmak üzere gerekli metallerin şekillendirilmesinde kullanılan makinelerin birçok çeşidi bulunur. Bu da fiyatlarının standart olmasını engeller. Makinenin çalışma sistemi başta olmak üzere fiyatı belirleyen farklı noktalar vardır. Elektrikle çalışan makineler ile kas gücüyle çalışan makinelerin fiyatlarının farklı olması doğaldır. Ayrıca makinenin çalışma prensibi de fiyata etki eden faktörlerdendir. Hidrolik sistem ile çalışan makineler, diğer sistemlere göre farklı fiyat skalasındadır. Fiyatı belirlemede etkili olan bir diğer unsur ise makinelerin taşınır olup olmamasıdır. Kimi makineler ağırlığı ve büyüklüğünden dolayı sabit kalırken kimileri de portatif özelliktedir. Fiyat konusu değerlendirilirken bu özelliklere dikkat edilmesi gerekir. Boru metal işlemlerini yapmadan önce ihtiyaç belirlenirse en doğru seçim yapılmış olur. Bükme, kesme, ve delme makineleri tam otomatik özelliklerde olduğu gibi yarı otomatik özelliğinde de olabilir. Çalışma şekli kullanıcıların beklentisine göre şekillenirken fiyat da bu gibi temel farklara göre değişkenlik gösterir. Cimri.com ile kendi ihtiyacınıza en uygun modelleri belirleyip fiyat aralığını öğrenebilirsiniz. 

Boru İşletme Makine Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Boru işleme makineleri metal ile yapılabilen her noktada kullanıcının yardımcısı konumundadır. Bunun için hangi amaçla kullanılacağı belirlenir. Birbirinden farklı özellik ve modeldeki makineler; kesme, bükme, ve kısaltma durumları gerçekleştirebilir. Ürünler ayrıca boruların bağlantısında da kullanılır. T boru ve Y boru bağlantı işlemlerini sağlar. Bütün bu noktalar göz önüne alındığında gerekli ekipmanın hangisi olduğuna karar verilir. Ek olarak temin edilecek ürünün çalışma fonksiyonu da göz önüne alınır. Tam ya da yarı otomatik ürünler kullanıcılara farklı deneyim sunar. Makineler, farklı ebat ve uzunlukta olduklarından dolayı satın almaya karar vermeden önce muhakkak ölçülerine dikkat edilir. Alan sıkıntısı yaşayanlar portatif makineleri tercih ederken işletme sahipleri daha çok sabit ve hareket etmeyen makineleri tercih edebilir. Ürünlerin ebatından başka yapıldıkları maddeler de önemlidir. Demir işleme ekipmanları demirden üretildiği gibi çelikten de üretilir. Kullanıcılar amaçlarına en uygun makineleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda tercih eder. Hidrolik sistem ile işlem gerçekleştiren makinelerde ise basınç gücü önemli bir faktördür.

Daha Fazla Göster