Knauf Dış Cephe Yalıtım Malzemesi
Karasal iklime sahip bölgelerde ya da çok fazla yağış alan bölgelerde dış cephelerin kötü hava koşullarından korunması için kullanılan sistemlerden biri de dış cephe kaplamasıdır. Kötü hava koşullarından dolayı ev, işyeri, hastane, plaza ve benzeri tüm binalar zamanla yıprandığından her türden binanın kaplama gibi bakım ihtiyaçları doğabilir. Bu nedenle de tadilat ve tamirat seçeneklerinin yanında dış cephe kaplama malzemeleri de araştırma konusu haline gelir. Dış cephe kaplama malzemesi üreten firmalar da tüm bu konular araştırılırken oldukça önemlidir. Yapı ve inşaat malzemesi üreticileri arasında dış cephe kaplama konusunda bilinen firmalarda biri olan Knauf dış cephe yalıtım malzemeleri konusunda öncü firmalardan biridir. 1989 yılında Türkiye’nin ilk kartonlu alçı plaka üretimini yapan marka, günümüzde yüzlerce çalışanı ile ülke sınırlarını aşarak dünya genelinde yalıtım ürünleri ile tercih edilen firma haline gelmiştir. Çevre uyumlu olarak sanayileşen ve kalite standartlarını daima yüksek seviyede tutan Knauf çatı şiltesi konusunda da dış cephe kaplamalarında olduğu gibi üretimde kalite güvencesi verir. Türkiye çapındaki geniş bayi ağı sayesinde tüm ürünleri bugün Türkiye’nin her yerinde bulunabilir.
Knauf Dış Cephe Yalıtım Malzemesi Çeşitleri
Çeşitli mekanlar, çeşitli doğa olayları sebebiyle dış kısımları zamanla aşınabilir. Böyle durumlarda mekan sahipleri oluşabilecek daha ciddi problemleri engellemek amacı ile dış cephe kaplama sistemlerini kullanabilir. Dış cephe kaplama sistemleri genel olarak ısı ve ses yalıtımının yanı sıra yangın benzeri büyük risklere karşı da yapılabilir. İşte bu durumda malzemelerin kalitesi ve dayanıklılığı oldukça önemlidir. İnşaat alanlarında kullanılmak üzere ürün geliştiren ve uzun yıllardır kaplama konusunda kalitesini ispat eden markalardan Knauf dış cephe yalıtım malzemesi çeşitleri; ısı yalıtımı, ses yalıtımı, mekansal akustik, yangın denetimi, güvenlik kaplamaları gibi sıralanabilir. Marka, en çok uygulama yaptığı alan için ise ısı yalıtımı sistemleri örnek gösterilebilir. Knauf, ısı yalıtımı malzemeleri ile bina dışından ve bina içinden uygulama yapılarak ısı yalıtımının yanı sıra daha estetik ve konforlu mekanlar yaratılabilir. Markanın uygulama yaptığı sistemler ile ısı ve ses yalıtımlarının yanı sıra güvenlik önlemleri de alınabilir. Dileyen kişiler binalarının depreme karşı dayanıklı olması için Knauf sismik sistemleri kullanarak deprem durumları için özel tasarlanmış duvar ve çatı kaplamalarını tercih edebilir. Statik tasarımı tercih edenler ise cephe ve iç duvarlarda kullanılan çelik konstrüksiyon paneller sayesinde mekanlarını çok daha güvenli hale getirebilir. Hırsızlık ve benzeri birçok tehlikeye karşı ise güvenlik sistemleri kullanılarak duvarlar her türlü tehlikeye karşı güvence altına alınabilir. Tüm bunların yanında çatı koruma sistemlerinde kullanılan ürünlerin önemi de oldukça büyüktür. Markanın çatı koruma sistemleri içinde yer alan alüminyum folyo kaplamalı bu ürünler, çatı döşemesi üzerine serilerek uygulanan yüksek performanslı, uzun ömürlü, çevre dostu ürünlerdir. Yeni nesil mineral yün malzemeden üretilen çatı şilteleri yangına karşı yüksek dayanıma sahiptir. Kullanım amacına ve talep edilen performansa göre tek ya da çift taraflı alüminyum kaplamalı çeşitlerden biri tercih edilmelidir. Dış cephe kaplama sistemleri ve çatı şiltesi ihtiyacı olan mekanlar cimri.com üzerinden Knauf ürünlerini temin edebilir. Farklı satıcılar tarafından listelenen bu ürünlerin fiyat farkları, özellikleri, çeşitleri ve benzeri gibi unsurlar kısa süre içinde sayfa üzerinde incelenebilir.
Knauf Dış Cephe Yalıtım Malzemesi Fiyatları
İç ve dış mekanların ısı ve ses yalıtımlar için kullanılan malzemeler birçok farklı marka tarafından üretilir. Dış cephe kaplama konusunda Türkiye’nin öncü firmalarından biri olan Knauf, ülke içinde ve dışında dış cephe kaplamaları konusunda hizmet veren en iyi markalardan biridir. Zorlu hava koşullarından binaları korumaya yarayan kaplama malzemeleri birçok farklı şekilde üretilebilir. Bu nedenle ürünlerin fiyatlandırmaları da kendi içinde farklılık gösterebilir. Örneğin, ısı yalıtımı ihtiyacı olan binaların kaplamalarında kullanılan malzemeler duvarlara ve çatılara uygulanmak üzere farklı malzeme içeriklerine sahiptir. Çatılarda şilte adı ile kullanılan bu ürünler ihtiyaca göre farklı metrekarelere göre temin edileceğinden fiyatları da farklı şekillenir. Knauf dış cephe yalıtım malzemesi fiyatları da alınacak malzeme miktarına göre farklılık gösterir. Dolayısı ile dış cephe yalıtım malzemesi fiyatları hakkında tek bir aralık vermek mümkün değildir. Dış cephe yalıtım malzemeleri içeriğinde yün ve benzeri içerikler olabilir. Aynı zamanda bu malzemeler tek veya çift taraflı alüminyum folyo ile kaplı seçenekleri de bulunabilir. Bu sebeple yalıtım yaptıracak olan kullanıcıların ihtiyaçlarına göre ürün temin etmesi ve bu ürünlerin özelliklerini iyi araştırması gerekir. Knauf marka dış cephe yalıtım malzemeleri farklı satıcı seçenekleri ile Cimri.com da da listelenir.
Knauf Dış Cephe Yalıtım Malzemesi Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Knauf dış cephe yalıtım malzemesi özellikleri bakımından oldukça dayanıklı ve koruyucu malzemelerdir. Binaların dış kaplamalarında kullanılan bu ürünler ısı yalıtımı yapmalarının yanı sıra zorlu doğa koşullarından kaynaklanan riskleri de önleme özelliğine sahiptir. Mineral yünlü içerikleri sayesinde yangın ve benzeri felaket durumlarında güvenlik açısından oldukça etkili ürünlerdir. Çift tarafı alüminyum malzeme ile kaplanmış olan cephe yalıtım ürünleri en güvenilir ürünler arasında gösterilir. Dış cephe yalıtım malzemesi satın alınırken ürünlerin tüm özelliklerinin titizlikle incelenmesi gerekir. Knauf, uluslararası anlamda hizmet veren bir firma olduğunda ürünlerinin tamamının uzmanlar tarafından onaylanmış ve kalitelerinin kanıtlanmış olduğu söylenebilir. Markanın çatı şilteleri de en sık tercih edilen yalıtım malzemeleri arasında gösterilir. Bu ürünleri tercih ederken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanılacak alanın metrekareleridir. Bu nedenler uygulanacak alanın ihtiyacı olan ölçüleri mutlaka önden belirlemek gerekir.