cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Dübel Modelleri

Dübel Fiyatları

 - 563 Ürün
Mağaza
Bauhaus
PttAVM
Hepsiburada
Starefsane
Amazon
Starwood Yapı Market
makinekapinda
Sese
raymobaks
Star Akım
ARZU ELEKTRONİK
Egb Elektronik
Mordepom
Markalar
Made
Ems
Fıscher
Einhell
Attlas
SGS
Powermaster
Klpro
Würth
Rox
Falcon
Selsil
Troy
Skygo
Mutlusan
Tempo
Mag
Master
Badem10
Mesan
Akfix
Stabilit
Meridyen
Hilti
Ars
OEM
Sym
Apel
Mano
Adilon
Force
STD
Craftomat
Elektromer
Regalux
Katar
Torex
Ebru
Sese
Bauhaus
414
Katar Market
Gözde
Dalsan
İstanbul E-Hırdavat
Ayder
BRT
Bijonsan
Karam
Novax
Karahisarlı
Red Hit
Apollo
Plastik
Hirdavatyeri
Slimflex
Metrik
Italiana Ferramenta
Emba Bilişim
Ay-Civ Ayaz
Çetin
Eryıldız
Fimax
Diğer
Göçmen
Asy Yapı
Pyramith
Tok Pazar
Rawlplug
Dübelsan
Vinaldi
Bopps
Hırdavatım
Joy Aksesuar
Kardelen Boya
Raymobaks
Turbolet
Fiyat Aralığı
İndirimli Ürünler

Dübel 

Dübel, mobilya montajı, inşaat veya marangozluk gibi alanlarda tercih edilen önemli bir parçadır. Dübelin temel kullanım nedeni, bir malzemenin üzerine monte edilerek sıkı ve dayanıklı bir bağlantı sağlamaktır. Yapıları sabitlemek ve taşıma mukavemetini artırmak için dübel tercih etmek önem taşımaktadır. Dübellerin en yaygın şekilde kullanıldıkları yüzeyler duvardır.

Duvarlarda kullanılan dübeller, genellikle duvarın iç kısmına yerleştirilmektedir. Ardıncan vida yardımı ile sabitlenir. Resim çerçeveleri, tablolar veya raflarda dayanıklılık açısından dübel tercih edilmelidir. Aynı zamanda mobilya montajında da dübeller kullanıma uygundur. Mobilyalar farklı parçaların bir araya getirilmesi ile monte edilir. Bu işlemde dübel kullanılarak sağlamlık katar. Montaj işleminde dübeller parçaların kaymasının önüne geçmektedir. İnşaat projelerinde de dübellerin önemli büyüktür. Tuğla, ahşap, beton ve taş gibi malzemelerin birleştirilmesinde de dübellerden faydalanmak mümkün olur. Dübel sayesinde yapı parçaları birbirine sağlam bir şekilde sabitlenir. Dübellerin kullanımı, çeşitleri veya özellikleri yer alır. Bu bilgileri dübel incelemesi yaparak öğrenebilirsiniz. Bağlantı elemanları kategorisinde yer alan modellere göz atabilirsiniz. 

Çelik Dübel 

Malzemeleri sabitlemeyi sağlayan bu aparatlar ile belli başlı ürünleri sabitleyebilirsiniz. Dolap, pano veya makineler bu ürünler arasındadır. Çelik dübel, farklı ebatlarda veya uzunluklarda tasarlanır. Ürüne ve matkaba göre seçim yapılarak ayarlanması gerekir. Doğru bir delme derinliği seçildiği zaman farklı zeminler üzerinde işlem yapılabilir. Beton, tuğla veya ahşap gibi farklı alanlarda sabitleme ve delme işlemleri için uygun deliklerde tercihte bulunabilir. Darbeli ve darbesiz delme işlemleri ise uygun malzemeler tercih edilerek montaj işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Çelik dübel çeşitleri arasında klipsli, ağır yük, asma tavan, çakmalı ve çekmeli, cıvatalı ya da S tipi gibi modeller yer alır. Kullanılacak beton çapı ve matkap çapı eşit olması gerekir. Küçük veya büyük modelleri farklı eşyaların sabitlenmesinde tercihte bulunur. Boru tesisatı ve farklı yapı parçalarının sökülüp takılmasında avantaj sağlar. Çelik dübeller genelde paslanmaz yapıdadır. Suya karşı aşınma ve yıpranmaya sebep olmayarak uzun süreli bir kullanım vaad eder. Tavan için üretilen çelik dübel bağlantı parçaları aracılığı ile farklı beton yüzeylerinde sabitleme ve tutunma amacı ile tercihte bulunur. Paslanmaz yapıya sahip olan aparatlar, tavan montajı sırasında tercih edilir. Salıncak çelik dübel çeşitleri, salıncak kurulumu sağlamaktadır. Balkonda kullanılacak halatlar, gerdirme parçaları, kanca piton ve diğer parçalar kişiler için farklı uzunluklarda sunulur. 

Çelik Dübel Kaç Kg Taşır?

Çelik dübellerin taşıma kapasitesi farklılık gösterir. Tasarım türüne,çapına veya ebatına göre değişir. Klasik tasarıma sahip olan çelik dübeller, 200 kg üzerinde bir ağırlığı taşıma kapasitesi barındırır. Öte yandan alçı panel duvarlarda; klima, televizyon veya tahta gibi ürünleri taşımak için geliştirilir. Dübeller ise 20 veya 25 kg ağırlığı rahatlıkla taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Kancalı tasarıma sahip olan dübellerin taşıma kapasitesi oldukça yüksektir. Söz konusu ürünler ile 250 veya 300 kg ağırlık taşımak mümkün olur. Kancalı çelik dübeller, özellikle salıncakların monte edilmesinde kullanıma uygundur. Ev koşullarında ağır yük taşınmasına yardım eden dübellerin kapasitesi ise 90 km kadardır. Dübellerin yüksek ağırlıkları taşıyabilecek kapasitede olmaları, düşme gibi sıkıntıların önüne geçer. 

Çelik Dübel Tavana Nasıl Takılmaktadır?

Çelik dübel çok amaçlıdır. Kamera montajı, eşya yerleştirilmesi, salıncak kurmak başta olmak üzere birçok amacı barındırır. Bu gibi durumlarda, ilk atılması gereken adım yine işaretleme yapmak olmalıdır. Ardından matkap ile tavanın fiziki yapısına göre delme işlemine geçilir. Matkap ile delme işlemi yapımı sırasında toz parçalarından göze zarar gelmesinin önüne geçilir. Çelik dübel için delme işlemi yapılırken matkap olabildiğince dik tutulmalıdır. Delik doğrusal yönlü açılması gerekir. Aynı zamanda delik açılacak dübel çapı ile matkap ucu çapı eşit ve aynı olmalıdır. Delik hazırlandıktan sonra çelik dübelin çakılma işlemi gerçekleştirilir. Tavan işlemlerinde de genellikle gömlekli dübeller kullanılır. Bu ürünler malzemeyi sağlam bir somun ile tuttuğu için yer çekimine karşı gelir. Farklı dübel çeşitleri ile bu işlemi gerçekleştirmek mümkün olur. Çelik dübeller yüzey estetiğini bozmamaktadır. 

Dübel Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Genel olarak montaj, tadilat veya tamir gibi alanlarda tercih edilen dübel çeşitleri, çivi veya vida gibi bağlantı elemanlarının dayanıklılığını artırabilmenize yardımcıdır. 2 ya da daha fazla parçayı birbirine güçlü bir şekilde sabitlemenize yardımcı olur. Farklı malzemeler tercih edilerek üretilen dübeller, zengin çeşitliliği sayesinde seçim aşamasında kolaylık sunar. Uzun süre dayanıklılığı korumaktadır. Her ihtiyaca uygun seçenekler vaad eden dübel çeşitleri arasından ihtiyacınıza uygun olanı seçmeniz gerekir. Ürünleri almadan önce seçim aşamasında hususlara dikkat etmelisiniz. Aşağıdaki maddeler sayesinde bu bilgileri edinebilirsiniz.

  • Metal dübel seçimi sırasında yük taşıma kapasitelerini göz önünde bulundurmanız tavsiye edilir. 
  • Montajı veya kullanımı kolay dübel modellerini seçerken hem iş gücünden hem de zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Farklı renklerde üretimi gerçekleştirilir. 
  • T başlıklı bağlantı elemanlarını alımı sırasında tadilat yapacağınız alanın tasarımını göz önünde bulundurmalısınız.
  • Paslanma, oksitlenme veya erime gibi deformasyonlara direnç modeller tercih edilmelidir. Kaliteli malzemeleri tercih ederek oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçebilir. 

Dübel Üretiminde Kullanılan Malzemeler

Dübeller, genellikle farklı malzemelerden üretilmektedir. Yapı parçalarının birbirine sabitlenmesi için tercih edilen bağlantı malzemeleri arasındadır. Dübellerin malzeme seçimi, kullanılacak ortam, ağırlık kapasitesi ve uygulama yapılacak alana göre farklılık gösterir. Plastik yapıya sahip olan dübeller genellikle daha basit ve hafif malzemeler için uygunluğu bulunur. Geniş uygulama alanı sunar. Hafif duvarlar, ahşap veya taş gibi malzemelerde kullanım sergilenebilir. Aynı zamanda farklı ebatları yer alır. Çelik yapıya sahip olan dübeller ise genellikle daya dayanıklı yapıya sahip olur. Ağır yükleri kolaylıkla taşıyabilir. Ahşap dübel ise genellikle ahşap malzemelerin birbirine bağlanması için tercih edilir. Bu tür dübeller genellikle çeşitli ahşap türlerinden üretilmektedir. Genellikle mobilyalar için uygunluğu bulunur. Dübeller birçok özellik barındırır. Bu sayede farklı uygulamalarda kullanımı mümkün kılar. Her dübelin kendi özgü kullanım alanı ve avantajı bulunur. 

Beton İçin Uygun Dübeller Hangileridir?

Beton yüzeyler için uygun dübel seçimi yapılmalıdır. Betonun yüksek mukavemeti sebebi ile metal düveller olmaktadır. Beton yüzeylerde tercih edilebilecek yaygın dübel çeşitleri aşağıdaki maddeler sayesinde bulunabilir. 

  • Beton Tıkaç Dübel: Hafif ve orta yüklerin taşınması için kullanılır. Beton yüzeye çakılmadan önce içerisine bir tıkaç yerleştirilir. Ardından bir vida yardımı ile iyi bir şekilde sıkılır. Tıkaç dübellerin montajı daha basittir. Beton yüzeye daha az hasar verir. 
  • Cetvel Dübel: Metal veya plastik alaşımlardan üretilen bu dübellerin iç kısımları kovan şekline sahiptir. Bu kovanın içerisinde vide yerleştirilir. Dayanıklılık sağlanmış olur. 
  • Kama Dübel: Beton yüzeylere güçlü bir bağlantıyı sağlayan bu dübellerin içerisinde kama yerleştirilir. Betonun iç kısmının genişlemesine yardımcı olur. Bu sayede taşıma kapasitesi de artırılmış olur. 
  • Beton Ankraj Dübel: Beton yüzeylere güçlü bir şekilde sabitlenen bu dübel modelleri, betonun iç kısmına sıkı bir şekilde monte edilir. Ankraj dübel modelleri, proje gereksinimlerine göre farklı boyutlarda bulunabilir. 

Plastik Dübel Duvara Nasıl Uygulanır?

Vida veya civata kullanılarak, sert zeminler üzerine yapılan sabitleme işlemlerinde dübel adı verilen malzemeler tercih edilir. Ahşap haricindeki çoğu alanda tercih edilen dübeller, zemin içerisinde sağlam bir tutunma sağlayarak sabitleme işleminin en iyi şekilde gerçekleştirilmesine olanak tanır. Dübel çeşitleri genellikle çelik veya plastik olmak üzere çeşitlere ayrılır. Bunların içerisinde en fazla tercih edilen dübel çeşidi plastik dübel olmaktadır. Ağır eşyaların sabitlenmesinde kullanılan ürünler genellikle çelik dübeller olmaktadır. İçi boş duvarlar içinse kelebek dübeller kullanıma uygun olur. Bazı dübeller ise duvara vidaları ile birlikte çakılmaktadır. Genel olarak dübeller duvara çakıldıktan sonra, içlerinde ilerletilen veya civata dübellerin dışarıya doğru açılarak, içlerinde bulundukları deliğe çok sıkı bir şekilde tutunur. 

Dübel Fiyatları 

Dübeller, duvarlara veya farklı malzemelere monte etmek için yaygın olarak kullanılan yapı malzemesidir. Dübeller, yapı projesinde önemli bir rol oynar. Ev içerisindeji mobilyaların montajından büyük inşaat projelerine kadar birçok farklı uygulama için tercihte bulunulur. Dübel modellerine ait indirimleri görüp incelemek için fiyat alarmı kurabilirsiniz. Cimri internet sitesini tercih eden kullanıcılar, ürüne fiyat alarmı uygulayarak ürünlere yapılan indirimleri yakından takip etme avantajı sergiler. Sağladığı avantaj sayesinde ürünlere indirimli olarak ulaşma fırsatı sunar. Cimri online sitesinde ihtiyaç veya istek durumlarınıza göre filtrelemeler yapabilirsiniz. Aynı zamanda ürünleri kendi isteklerinize göre ayırarak performans ve fiyat açısından karşılaştırmanız mümkün olmaktadır. Hoşunuza giden ürünleri farklı açılardan detaylı bir şekilde inceleme fırsatı yakalayabilirsiniz. Dilediğiniz ürüne fiyat alarmı uygularak ürün indirimlerinden anında haberdar olabilirsiniz. Aynı zamanda paraşüt dübel hakkında bilgileri veya dübel fiyatları alanını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca dübel fiyatları ürünlerin teknik özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. 

Dübel Fiyat Karşılaştırması

Boyut ve üretim materyalleri ile birbirinden ayrılan dübel çeşitleri, geniş bir kullanım sergiler. Her türlü alanda tercih edebileceğiniz alternatifleri beraberinde getirir. Kimyasal dübel indirim veya fiyatları için Cimri’ye bakabilirsiniz. Dübel kategorisinde yer alan dübel çeşitleri, boyutları veya tasarımları ön planda olan özellikler arasındadır. Cimri, ilgilendiğiniz klipsli dübel ürünleri arasında tercih ettiğiniz modelin satışını gerçekleştirilen mağazaların fiyatlarını karşılaştıran Cimri, uygun fiyatı tespit etmenize olanak tanır. Fiyat karşılaştırması ile uygun fiyatlı mağazaya geçiş yaparak avantajlı bir şekilde bütçe dostu alışverişi gerçekleştirebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha Fazla Göster
Sıkça Sorulan Sorular

En Çok İncelenen Dübel Markaları Hangileridir?

Cimri.com'da ziyaretçilerin ürünlerini en çok inceledikleri 5 Dübel markası:

En Çok İncelenen Dübel Ürünleri Hangileridir?

2025 yılı Dübel Fiyatları ne kadar?

19 Mayıs 2025 tarihinde Cimri.com’da yer alan 513 Dübel modeli içerisinde en ucuz Dübel fiyatı 0.18 TL iken, en yüksek Dübel fiyatı 2500.0 TL olarak sitemizde yer alıyor. Tüm Dübel fiyatlarının ortalaması alındığında ise 19 Mayıs 2025 tarihinde ortalama Dübel fiyatı ise 99.54 TL olarak sitemizde yer alıyor.