cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Flatör

arama sonuçları

Flatör Fiyatları

 - 6.299 Ürün
Alt Kategoriler
Yedek Parça - Elektrikli El Aletleri
Kombi Aksesuarları
Rezervuar
El Feneri
Anahtar
Kamp Aksesuarı
Bahçe Makinesi Aksesuar & Yedek Parça
Diğer Test ve Ölçüm Cihazları
Led Aydınlatmalar
Açık Hava, Deniz ve Spor Oyuncakları
Öykü Kitapları
Bisiklet Aksesuarları
Mobilya Aksesuarları
Motorsiklet için Diğer Aksesuarlar
Vida / Çivi / Somun / Civata
Su Terazisi
Plastik Boru ve Ek Parçalar
Deneme - İnceleme
Şalter
Network Aksesuarları
İkaz / Uyarı Levhası
Röle
Banyo Bakım Aksesuarları
Switchler
Güvenlik Sistemi Setleri
Termik Röle
Şamandıra
Oto Cam Aksesuarı-Uyarı Levhaları
Kaykay & Paten & Scooter Yedek Parça
Duş Spirali
Sıvı Conta
Korna
Trafik Setleri
Klozet Adaptörü
Pompa Aksesuarı
Güvenlik Alarmı
Tepe Lamba
Klozet Takımı
Motorsiklet Reflektör Ürünleri
Flash Lamba

Flatör

Flatör bir çeşit seviye belirleyicidir. Havuzlarda ve su depolarında standart su seviyesini belirli bir seviyede tutmak için kullanılan bir cihazdır. Elektrikli bir bağlantı ile çalışması sağlanır. Sistem sürekli çalışarak özellikle havuzlarda suyun azalmasını engeller ve aynı seviyede kalmasını sağlar. Motorların susuz ortamda çalışmasını sağlamış olur. Normal şartlar altında elektriksel ve mekaniksel arızalara sebep olan susuz çalışma flatör seviye kontrol vanaları ile sistemli bir şekilde çalışması sağlanır. Elektrik devreleri ile kolay bir kuruluma sahip olan klasör kurulumu oldukça kolaydır. Flatörler genel görüntü olarak samandıraya benzetilir. Hafif malzemeden üretilirler. Flatörler paslanmaz malzemeden üretilir. Su depolarında bulunan operatörler depodaki azalan suyu fark ettiği andan itibaren otomatik olarak çalışır depo dolduğunda otomatik olarak flatörler durur. Bu sayede su depoları azalan seviyeye geldiğinde sistemli bir şekilde çalıştığında sürekli bir şekilde depolar dolu halde olur. Özellikle apartmanların ve iş merkezlerine su depolarında kullanılan flatörler su tankının değişen su seviyesini kontrol ederek suyun azalan durumlarında çalışır.

Flatör Çeşitleri

Fransızca' dan dilimize geçmiş olan klasör su üstünde yüzen demektir. Boşlukta bulunan klasör su seviyesi yükseldikçe suyun kaldırma kuvveti ile cihaz havaya kalkar ve dur komutu verilir. Sistem birbirine bağlı kaldıraç ve şamandıradan oluşur. Yükselen su seviyesi ile su tankının dolması ve dolan suyun şamandıranın su seviyesi ile yükselmesi ve valfi kapatmasıyla flatörün çalışmasını durdurması şeklinde çalışır. Elektrikli flatör belli bir sisteme göre çalıştığında herhangi bir elektrik kaçağına veya tehlikeye yol açmaz. Aynı durumda su seviyesini azalması ile birlikte bu Alper açılır ve şamandıranın hareketiyle su seviyesi yükselmeye başlar ve durum tekrarlanır. Banyolardaki rezervuarların su tankının içinde flatör mevcuttur. Her kullanımdan sonra klasörler çalışmaya başlayarak bir sonraki kullandığım için hazır hale getirilir. Artan su seviyesi ile walf kapandığı için su taşmalarının önüne geçirmiş olur. Elektrikli su seviye flatörleri sadece rezervuarlarda kullanılmaz. Kuyularda, havuzlarda, su depolarında öyle seviyesini korumak için çeşitli ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılır. Elektrikli su seviye flatörleri belli bir çalışma şekline sahip olduğunu sistemli bir şekilde çalışır ve devreyi kapatıp açabilirler. Ağırlıkları oldukça hafiftir ve suyun üzerinde rahatlıkla yüzerler. İç kısımdaki çelik deliğe kanal içinde hareket eder. Bu bilyeler hareket ettikçe elektrik devresi tamamlanır ve devre kapanır. İhtiyaca göre 2 veya 3 kablolu modelleri bulunan mekanizma kuru kontak olarak da adlandırılır. Plastik ve metal malzemeden üretilen flatörler piyasa da ağırlıklı olarak şamandıra kısmı plastikten üretilmiş olan modelleri mevcuttur. Platoların en önemli özelliği ağırlıklarının hafif olması ve su yüzünde kalmasıdır. Flatörler şamandıra özellikli olarak çalışırlar ve seviye kontrolü işine yararlar. Su depolarında havuzlarda ve rezervuarlarda su taşmalarını önlemek ve suyun belli bir seviyede kalmasını sağlamak için elektrik akımı ile çalışan flatörler günlük hayattaki kolaylaştırma konusunda kullanıcıları yardım sağlar. Su depolarında bulunan valf özelliği sayesinde dolan su deposu şamandırayı kapatır, suyun seviyesi korunur ve taşmaların önüne geçilir. Flatörler hidroforlarda motorların susuz çalışmasını önlemek için kullanılan bir elektriksel kontrol elemanıdır.

Flatör Fiyatları

Flatörler geniş bir kullanım alanına sahip olduğundan su depolarında havuzlarda ve rezervuarlarda su dengeleyici ve sabitleyici özelliğinden dolayı oldukça iş gören kontrol elemanları olarak adlandırılır. Piyasada veya ticaret sitelerinde birçok çeşidine ve modelini ulaşmak mümkündür. Kullanım alanı geniş olması dolayısıyla fiyatları birçok bütçeye uygunluk gösterir. Flatör fiyatları hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak ve fiyatı karşılaştırması yapmak için Cimri.com adresi ziyaret edilebilir. Flatörlü seviye kontrol vanası sayesinde azalan su miktarı kontrol edilerek flatör çalışmaya başlar ve su seviyesi istenen seviyeye geldiğinde sistem otomatikmen durur. Su seviye flatörleri hafif olduklarından su üzerine çıkması kolaydır ve su seviyesi azaldığı durumlarda flatörler aşağı doğru yönelir ve bilye  şamandıranın hareket yönüne doğru ileri geri hareket eder. Su boşaldığı durumda kontak verip pompanın çalışmasını sağlar. Flatörler su seviyesindeki değişikliklere kontrol etmek için kullanılır. Özellikle klozetlerde sifona basmakla azalan su miktarı otomatik flatörün çalışmasıyla su istenilen seviyeye otomatik olarak gelir, kullanıma hazır olur.

Flatör Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Flatörler su dengeleyici cihazlar olarak kullanıldığında özellikle havuzlarda ve su depolarında birçok avantaj sağlar. Kullanıcıların havuzda bulunduğu süre zarfında taşan sular su miktarının azalmasına sebep olur. Flatör sayesinde azalan su miktarı otomatik olarak fark edilerek cihaz çalışır ve su miktarı seviyesini korur. Flatör şamandıra destekli çalıştığından normal şamandıralara benzetilir. Şamandıralar üzerlerinde birden fazla elektrik akımını iletebilen kontaklar taşır. Havuzların yanı sıra kuyu gibi böyle bir hacme sahip olan yerlerde su seviyesini yükseltmek ve mevcut miktarı korumak için flatörlerden yardım alınabilir. Flatörler otomatik olarak su doldurma düzeneğidir ve suyun ihtiyaç duyulduğu her bölgede rahatlıkla kullanılabilir. Flatör vana iki yollu şamandıra ile sağlanır. Su seviyesi beni seviyenin altına düştüğünde bana kendini açarak depoyu doldurmaya başlar ve ayar seviyesine ulaşan su miktarı otomatik olarak vanayı kapatarak su seviyesini sabit kalmasını sağlar. Flatörlerin bakımları oldukça kolaydır. Ayarlanabilir açma kapama hızına sahiptir. Vana özelliği sayesinde otomatik olarak kapatılır.