cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Gresörlük Modelleri

Gresörlük Fiyatları

 - 34 Ürün
Mağaza
Hepsiburada
PttAVM
Amazon
havalialetdukkanim
Malzeme Evi
Nalburadam
Fiyat Aralığı
İndirimli Ürünler
Şenzen 5/16 H3 90 Derece 10 Adet Gresörlük

Şenzen 5/16 H3 90 Derece 10 Adet Gresörlük

303,60 TL

Hepsiburada
Şenzen 7/16 H2 45 Derece 10 Adet Gresörlük

Şenzen 7/16 H2 45 Derece 10 Adet Gresörlük

375,50 TL

Hepsiburada
Şenzen 1/2 H3 90 Derece 10 Adet Gresörlük

Şenzen 1/2 H3 90 Derece 10 Adet Gresörlük

759,00 TL

Hepsiburada

Gresörlük

Makinelerin düzenli bir biçimde çalışması için farklı parçaların uygun bir biçimde temin edilmesi gerekiyor. Gerekli olan parçalardan bir tanesi de gresörlük. Bu parça, gres pompası adı verilen sistemin belirli bir yerinde kullanılır. Pompadan aktarılan yağın muhafazasını gerçekleştiren parçalara gresörlük denir. Farklı biçimlerde ve şekillerde karşınıza çıkabilirler. Gres pompası kullanırken yüksek verim almak için önemlidir. Temelde, makinelerin yağlanma ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan sistemlerdeki küçük ve kritik parçalardan bir tanesidir. Farklı çeşitleri ile farklı sistemlere entegre olabilirler. Dilerseniz gresörlük seti halinde satın alarak tasarruf elde edebilirsiniz. Gres yağı, sıvı gres, yağ püskürtme tabancası veya civata gibi başka parçalar da bu tarz işlemlerde size lazım olabilir. Etraflıca bir karşılaştırma yapmak için Cimri'yi kullanabilirsiniz.

 

Gresörlük Nerelerde Kullanılır?

Makinelerin yağlanma sisteminde kritik bir parça olan gresörlük, özellikle endüstriyel alanda yüksek bir kullanıma sahiptir. Makine parçalarının düzenli ve etkili bir şekilde yağlanmalarını sağlamak için gereklidirler. Bu yağlanma işlemi motorun verimli çalışmasında kritiktir. Sürtünmeden kaynaklanan ısınma ve zamanla oluşabilecek hasarlar, düzenli yağlama ile daha da azalır ve ertelenir. Özellikle otomotiv sektöründe karşınıza sıkça çıkabilir. Araçların teker rulmanları, direksiyon sistemleri ve fren sistemleri gibi basınç ve hareket altında olan birçok yerde kullanılabilir. Traktör ve bunun gibi çeşitli tarım ekipmanlarında da yine hareketli parçaların yağlanmasında kritiktir. Endüstriyel anlamda bakıldığında ise pompalar, iş makineleri ve çeşitli fabrika üretim makinelerinde kullanılabiliyor. Çeşitli ev eşyalarında da kullanımı karşınıza çıkabilir. Özellikle vidalı sistemlerde veya kapı menteşelerindeki hareketli parçaların yağlanmasında kullanılabilir. Gresörlük fiyat farklarını inceleyerek tasarruflu bir alışveriş yapabilirsiniz.

 

Gresörlük Çeşitleri

Mekanizmaların biçimlerine ve ihtiyaçlarına göre farklı çeşitlerini bulabilirsiniz. Gresörlük çeşitleri arasındaki temel fark ise biçim açısından oluşur. Bu anlamda önemli olan bir diğer şey ise gresörlük ölçüleridir. Çeşitlerine baktıktan sonra ölçüleri karşılaştırarak gerekli olan parçayı bulabilirsiniz.

 

  • Düz gresörlük adı verilen parçalar 180 derece olarak da bilinir. Yağlama noktalarına doğrudan erişim sağlayan gresörlük modelleridir. Genel amaçlı kullanımlar için sık olarak tercih edilmekle beraber, özel kullanımları da bulunuyor. Standart dişli bir yapıya sahip modeller yaygındır. Bu sebepten dolayı da karşınıza dişli gresörlük modelleri arasında da çıkabilir.

 

  • 45 ve 90 derece açıya sahip olanlara ise eğri gresörlük denir. Genellikle erişimi zor olan veya daha dar alanlara yağlama yapma ihtiyacı olduğunda kullanılır. Daha çok karmaşık makinelerde bu tarz parçalara ihtiyaç duyulur.

 

  • Yapı olarak farklı bir sistem ise dişli gresörlük olarak karşınıza çıkıyor. Bu parçaların önemli özelliklerinden bir tanesi de montaj sırasında vidalama yöntemi ile sabitlenmeleridir. Özellikle sızdırmaz olmaları ve güvenli bir bağlantı yapmaları ile bilinen parçalardır. Modeller arasında farklı diş ölçülerine sahip olanları rahatlıkla bulabilirsiniz.

 

  • Dişsiz gresörlük modelleri ise çakma yöntemi ile monte edilen seçeneklerdir. Karşınıza çakma gresörlük olarak da çıkabilir. Diş açılmamış deliklere çakılma yöntemiyle monte edilmektedir. Avantajları arasında hızlı olmaları ve pratik montaj imkânı bulunuyor. Özellikle geçici ve hafif uygulamalarda daha sık olarak tercih edilir.

 

  • NPT gresörlük modelleri ise farklı standartlarla gelir. Amerikan standardı NPT diş yapısına sahip modellerdir. Özellikle basınçlı sistemlerde güvenli bir bağlantıya ihtiyaç duyulduğunda tercih edilir. İthal makinelerde kullanımı çok daha yaygındır.

 

  • Düğme başlı gresörlük modelleri de, adından tahmin edebileceğiniz gibi, baş kısmı düğme şeklinde olan modellerdir. Karşınıza buton başlı gresörlük gibi farklı isimlerle de çıkabilir. Çeşitli gres tabancaları ile uyumlu olan modellerdir. Bu sebepten dolayı da daha spesifik ve özel uygulamalarda kullanımı bulunuyor.

 

  • Çeşitleri belirleyen bir diğer faktör ise boyutlardır. Genellikle inç veya metrik sistem üzerinden adlandırma yaygındır. Popüler seçenekler arasında M6 x 1 düz gresörlük bulunuyor. M6 çapında olup aynı zamanda 1 milimetre dişe sahip bir tiptir. Küçük ve hassas makinelerde kullanımı yaygın olup, özellikle dar alanlarda yağlama gerekiyorsa tercih edilir.

 

  • 1/4 düz gresörlük çeşitleri yine ön plana çıkan seçeneklerdir. Eğer rakamlandırma baş tarafa "M" harfi koymak yerine 1/4 gibi farklı bir sistemde kullanılıyorsa, bu da inç değerlerine hitap ettiği anlamına gelir. Karşınıza çıkan bu model ise 1/4 inç diş profiline sahip olan düz bir modeli tarif eder. Genel endüstriyel uygulamaların yanında çeşitli orta boy makinelerde de kullanılabiliyor.

 

  • M6 x 1 eğri gresörlük seçenekleri arasında da 45 derece olanlar yüksek bir popülariteye sahiptir. Böyle bir terimle bahsedilen şey ise M6 çapında olup 1 milimetre diş adımına sahip, ve aynı zamanda 45 derece açılı olan bir parçadır. Açısından dolayı özellikle erişimi zor olan veya açılı yağlama noktalarında tercih edilir.

 

  • M12 x 1.5 eğri gresörlük seçenekleri arasında 90 derece olanlar yüksek bir popülariteye sahiptir. Bu ismin açılımı ise M12 çapında, 90 derece açılı ve 1.5 milimetre diş adımına sahip bir gresörlük modelidir. Genellikle endüstriyel kullanımları çok daha yaygındır. Büyük makinelerde ve özellikle ağır sanayinin önemli ekipmanlarında tercih edilir.

 

  • Bazı modeller sadece inç değerleri olarak karşınıza çıkabilir. Bunlardan bir tanesi de 1/8 gresörlük çeşididir. Bu tarz modelleri ararken ürün üzerinde yazan diğer özellikleri ve teknik detaylarını da incelemeniz gerekebilir. Popüler olan ölçülerden bir diğeri de 3/8 gresörlük modelleridir.

 

  • Çeşitli yerlerde karşınıza havalı gresörlük modelleri de çıkabilir. Genellikle modeller, bu tarz bir isimle adlandırılmamakla beraber, havalı gres pompası modelleri için gerekli olan parçalara ithafen kullanılan bir terimdir.

 

Bunların yanında özel gresörlük modelleri de bulunabiliyor. Çeşitli makineler ve uygulamalar için özel olarak tasarlanmış seçeneklerdir. Farklı boyutlarda, dişli veya dişsiz olabilirler. Bu tarz ürünler genellikle müşteri talebi ile üretilen seçeneklerdir. Gres yağı ve gres pompalama sisteminin verimli bir şekilde çalışması için bu parçaların uygun bir biçimde seçilip, düzgün bir biçimde monte edilmesi gerekiyor. Gresörlüklerin düzgün yapılması için yağ gresörlük standartlarını yakından inceleyip uygun modellerin bulunması önemlidir. Gres pompası olarak farklı ürünler de işinize yarayabilir.

 

 

Gerekli Olabilecek Diğer Ekipmanlar

Gresörlük ne işe yarar ve ölçüleri nedir öğrendikten sonra, beraberinde gerekli olabilecek veya sık kullanılan eşya ve parçaları da öğrenmek isteyebilirsiniz. Böylelikle bir uygulama yaparken neleri değiştirmeniz gerektiğini veya neleri kullanmanız gerektiğini görebilirsiniz. Beraberinde gresörlük kapağı çok sık olarak tercih edilmekle birlikte, gresörlük hortumu da lazım olabiliyor.

 

  • Gres yağını uygulamakta kullanılan ekipmana gres pompası denir. Makine parçalarının verimli ve düzgün bir biçimde greslenmesini sağlar. Çoğu zaman yüksek basınç kullanarak gres yağının ulaşmasına destek olur. Genellikle merkezi yağlama sistemlerinde tercih edilir. Manuel, havalı, elektrikli ve bataryalı gresörlük pompası bulunabilir.

 

  • Sistemlere gres uygulamak için kullanılan el cihazına da gres tabancası denir. Kontrollü bir şekilde ve doğrudan yağlama noktasına uygulama yapmak için kullanılır. Pratik, hızlı ve tekli yağlama yapılması gerektiğinde lazım olabilir. Yine manuel, havalı, elektrikli ve kartuşlu modelleri bulunabiliyor.

 

  • Yağlama hortumu olarak bilinen ürünler de gresörlüğe pompadan veya tabancadan yağ taşıyan hortumlardır. İnternette karşınıza gresörlük hortumu olarak da çıkabilir. Özellikle erişimi zor alanlarda büyük fayda sağlayabiliyor. Çelik örgülü, spiral ve düz gibi farklı çeşitleri bulunabilir.

 

  • Yağlama nozülleri de gerekli olabilecek parçalar arasındadır. Gres tabancası veya pompası ile gresörlük arasındaki bağlantıyı sağlayan bir uç parçadır. Doğru açı ve doğru miktarda yağın gresörlüğe yönlendirilmesi için kullanılır. Özellikle farklı tipteki parçaları bir arada kullanıyorsanız gerekli olabilir. Düz, açılır veya esnek modelleri bulabilirsiniz.

 

  • İşlemler sırasında montaj anahtarı gibi farklı parçalar da lazım olabilir. Bahsedilen parçaları monte etmek ve sökmek için kullanılan anahtarlardır. Sıkma işlemini güvenli hale getirmek için de tercih edilir. Genellikle yeni montaj veya mevcut olanların tamiri için gerekli olur.

 

  • Hortum ile pompalı gresörlük arasında bağlantı kuran ve özellikle merkezi yağlama sistemlerinde tercih edilen bir bileşen de yağlama sistemi konnektörüdür. T bağlantılı, düz, dişli ve dişsiz modeller bulunabilir. Sistemi sızdırmaz kılmada kritik bir parçadır.

 

  • Uygulamalar sırasında kullanılabilecek yağlama ekipmanları da lazım olabilir. Genellikle küçük ve basit makinelerde yağlama işlemi için tercih edilirler. Elektrikli veya havalı ekipmanların bulunmadığı durumlarda pratik yağlama işlemi için kullanılabilirler. Yağlama pompası, püskürtme aparatları ve yağlama fırçaları bu amaçla kullanılabiliyor.

 

  • Bakım ve onarım işlerinde yedek gres kartuşları da lazım olabilir. Gres dolu olan bu yedek tüpler, özellikle tabancaların ve pompaların doldurulmasında kullanılıyor. Uzun süreli kullanımlarda düzenli olarak kartuşların değiştirilmesi gerekebilir.

 

  • Uygulamalarda gerekli olabilecek bir diğer parça ise basınç regülatörüdür. Bu cihazların temel amacı ise yağlama sistemlerindeki basıncı kontrol etmektir. Doğru miktarda ve uygun basınçta gres uygulandığını anlamaya yarar. Yine farklı teknolojilerle donatılmış farklı modellerini bulabilirsiniz.

 

  • Bu tarz işlemlerle uğraşanlar için çeşitli conta modelleri de gerekli olabilir. Sistemlerin düzgün bir biçimde çalışması ve bazı durumlarda sızdırmayı engellemek için tercih edilebiliyor. Farklı conta modelleri rahatlıkla bulunabilir.

 

  • Cıvata, somun ve pul gibi farklı bağlantı elemanları da uygulamalar sırasında lazım olabilir. Genellikle makinelerin parçalarını birleştirmek veya gresörlükleri sabitlemek için kullanılır.

 

  • Tornavida, anahtar seti, pense ve karga burun gibi farklı el aletleri de lazım olabilir. Bu ekipmanlar, sistemlerin montajını, sökümünü ve onarımını gerçekleştirmek için gerekli olabilmelerinin yanında, genel anlamda mesleki açıdan da gereklidir.

 

Çeşitli ölçüm ve kontrol araçları da farklı adımlarda lazım olabilir. Örneğin tork anahtarı, yağlama dipmetresi ve basınç ölçer gibi cihazlar farklı adımlarda önem kazanabiliyor. Yapılan uygulama öncesi ve sonrasında performansı ölçmek veya uygulamaların doğru yapılıp yapılmadığını test etmek için kullanılabiliyorlar.

Bunların yanında, çeşitli temizlik malzemeleri de, teknik olarak destek sağlamasa da, gerekli olabiliyor. Özellikle gres temizleme spreyleri, bezler ve solventler uygulama bittikten sonra temizlik için yardımcı olabilir.

 

Gresörlük Fiyatları

Birbirinden farklı ölçü ve boyutları ile tercih edebileceğiniz birçok model bulunuyor. Yeri geldiğinde farklı standartlara sahip, daha detaylı ve daha spesifik modellerle karşınıza çıkabilir. Bu ürün çeşitliliğinde avantaj yakalamak için Cimri'yi kullanabilirsiniz. Ürünler arasında hızlıca karşılaştırma yapıp dönemsel fiyat değişikliklerini de izleyebilirsiniz. Bu yöntemi kullanarak, yapı onarım ve çeşitli mesleki işlerde tasarruf sağlamak mümkün olabilir. Bu platformu, uygulama sırasında gerekli olabilecek conta, gres yağı, sprey gres, basınç ölçer, tornavida ve cıvata gibi farklı ürünler için de kullanabilirsiniz. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde pratik bir şekilde hedefinize ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, gresörlük seti gibi farklı seçenekleri de değerlendirip daha tasarruflu olanlara yönelebilirsiniz.

Daha Fazla Göster
Sıkça Sorulan Sorular

En Çok İncelenen Gresörlük Markaları Hangileridir?

Cimri.com'da ziyaretçilerin ürünlerini en çok inceledikleri 5 Gresörlük markası:

En Çok İncelenen Gresörlük Ürünleri Hangileridir?

2025 yılı Gresörlük Fiyatları ne kadar?

19 Mayıs 2025 tarihinde Cimri.com’da yer alan 30 Gresörlük modeli içerisinde en ucuz Gresörlük fiyatı 115.5 TL iken, en yüksek Gresörlük fiyatı 14259.34 TL olarak sitemizde yer alıyor. Tüm Gresörlük fiyatlarının ortalaması alındığında ise 19 Mayıs 2025 tarihinde ortalama Gresörlük fiyatı ise 556.07 TL olarak sitemizde yer alıyor.

En Çok İndirim Bulunan Gresörlük Ürünleri Hangileridir?