Hız Sabitleyici
Türkiye'de cruise control olarak da bilinen şu anda birçok araçta kurulu olan ürün, aracın sabit bir hızda hareket etmesini sağlayan bir sistemdir. Bu, belirli bir hız ayarından sonra otomobilin aynı hızda hareket etmesini sağlar. Bu sistem 1990'lardan beri araçlarda kullanılmaktadır. Başlangıçta lüks otomobillerde kullanılan sistem artık hemen hemen her araçta mevcuttur. Hız sabitleyici, motorlar ve otomobiller gibi araçlar için kullanılabilir. Bu özellik, güvenlik sağlandığında güvenli bir sürüş deneyimi sağlar. Bu özellik hız sınırını uyarı yapmadan aşmanızı engeller. Sürücü bir debriyaj veya fren kullanarak devre dışı bırakmak isterse, bazı araçlarda otomatik devre dışı bırakma sistemi de devre dışı bırakılabilir. Sürücü, araç hızını ayarladıktan sonra fikrini değiştirir ve farklı bir hızda sürmek isterse, cihaz üzerindeki bir düğmeye basarak programı yeniden başlatabilir. Ancak sistemin sorunsuz çalışabilmesi için araç hızının 40 km/s'yi geçmesi çok önemlidir. Mesafe 40 km'den az ise sistem çalışmayacaktır. Ancak bu, araç markasının performansına bağlıdır. Onaylı Servisiniz bu hizmeti uygun markalara sunuyorsa sabitleyiciyi kurabilirsiniz.
Hız Sabitleyici Modelleri
1990'ların ilk çeyreğinde ağırlıklı olarak lüks otomobillerde kullanılan hız sabitleyici, birçok otomobilde kullanılmaktadır. Bu sistem temel olarak hız sabitleyici ile aynı amaca sahiptir ve eski hız sabitleyiciden daha fazlasını vaat etmektedir. Örneğin yokuş aşağı inerken belirlediğiniz hızı aşan sorunları tamamen ortadan kaldırabilir, radarı algılamak için önünüze kamerayı yerleştirebilir, navigasyon yoluyla hız sınırı bilgilerini öğrenebilir veya aşılmasını önleyebilirsiniz. Yolun hızı. Ayrıca radar sayesinde öndeki araca olan mesafeyi ve öndeki aracın hızını ölçebilen araçlar, bir sonraki mesafeyi korumak için bu verileri kullanır. Öndeki araç yavaşladığında veya başka bir nesne algılandığında, sistem motora veya fren sistemine yavaşlama sinyali verir. Tersi durumda yani şerit temizlendiğinde araç hızı ayarlanan seviyeye yükselecek ve güvenli bir şekilde sürüşe devam edecektir. Bu sistemi etkinleştirmek için araçta takılı olan parçaların üzerindeki açma düğmesine basmanız yeterlidir. Çalışma prensibi konusunda unutulmaması gereken bir nokta, seyir kontrolünün etkinleştirildiği hız 40km/s'nin üzerindedir. Arabayı 90km/s'de tutmak istiyorsanız önce arabayı 90km/s hıza çıkarmanız gerekir. Ardından hız sabitleyici düğmesindeki güç düğmesine basabilirsiniz. Bazı araçlarda ürün düğme yerine kol şeklinde olabilir. Bir düğme şeklinde, genellikle sap üzerindedir. Kol tipi, kolun yanındadır. Açık etiketli düğmeye basmak, kontrolü etkinleştirir ve aracı 90 km/s'ye ayarlar. Bunun nedeni, düğmelerin ve tutamaçların bulunduğu yerde bir Ayarlar düğmesinin olmasıdır. Hızı artırmak veya azaltmak için bu düğmeleri kullanabilirsiniz. Ayar düğmesi özellikleri araca göre farklılık gösterebilir. Ama çalışma sistemi herkes için aynıdır. Bu algılama özelliği, sürücünün aracı herhangi bir hızda dengelemesini sağlar. Bu sistem, sabit hızda seyahati ve aynı zamanda tasarrufu sağlar. Hız sabitleme sistemleri, fren kullanmak yerine motora verilen yakıt miktarını azaltarak motor devrini düşürebilir. Otomotiv ürünlerinin yanı sıra motosiklet hız sabitleyici de markalardan biridir. Araç markası ne olursa olsun, üreticiler bu ürünü kullanıcıyı düşünerek üretmektedir. Farklı kullanıcıları hedef alır. Her sene kullanıcıları genişletir. Hız kontrolü belirli kullanıcılar için oldukça önemlidir.
Hız Sabitleyici Fiyatları
Sadece geniş bir fiyat seviyesinde güvenli bir sürüş sağlayan ürünler değil, aynı zamanda modeller çeşitli niteliklerde gelir. Bir ürünü imal etmek için kullanılan malzemeler, içerdiği teknoloji ve teknik özellikler, fiyatı etkileyen birkaç noktadır. Online alışverişin rahatlığı ile hızlı ve kolay sürülebilen tüm modellere sahip olabilirsiniz. Uygun fiyatı sayesinde modellerden ihtiyacınıza ve aracınıza uygun ürünleri seçebilirsiniz. Her kullanıcı bütçesine göre yüzlerce farklı ürün çeşidi bulunmaktadır. Kullanım süresine, araç üreticisine ve cihaz modeline göre ucuz çeşitler bulabilirsiniz. Bu sistem sayesinde kaliteli ve dayanıklı ürünler üreten markalar, sürüş güvenliğini sağlar. Üreticiler, geniş kalite ve dayanıklılık seçenekleri ile kullanıcı ihtiyacını karşılamaktadır. Araç hız sabitleyici fiyatları çoğu kullanıcının cebine hitap eden aralıktadır. Onlarca markanın birçok farklı modelinden ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun fiyatlarla alışveriş yapabilirsiniz. Üreticinin elektrikli bisiklet hız sabitleyicisinin fiyatı, tüm kullanıcıların kolayca satın alabileceği seviyededir. Marka kullanıcı memnuniyetini çok ciddiye alır. Ayrıca ürünü kullanan kişilerin hız sabitleyici yorumlarını ve puanlarını görüntüleyerek seçenekleriniz hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Yorumlarınızı gözden geçirerek karar verme sürenizi kısaltabilirsiniz.
Hız Sabitleyici Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Hız sabitleyici, bir aracın belirli bir hızda hareket etmesini sağlayan teknik bir cihazdır. Otomobil hız sabitleyici nasıl kullanılır sorusunun cevabı, araç belirli bir hıza ulaştığında hız sabitleyicinin devreye girmesi ve aracın o hızda ilerlemeye devam etmesidir. Seyir kontrolünün kullanılması, genel sürüş konforu sağlar. Bu sistemle donatılmış araçlar, özellikle uzun mesafe seyahat ederken sürücünün lastiklerini azaltacaktır. Aynı zamanda yakıt tasarrufuna da katkıda bulunur. Araç modelinin hız sabitleyici ile uyumlu olması önemlidir. Aracın belirli bir hızda hareketsiz kalmasını sağlayarak düz, hafif kavisli yollarda yakıt tasarrufu yapın. Araçlar, engebeli yollarda hızı artırabilecek sabit bir hızı koruma eğilimindedir. Bu daha yüksek yakıt tüketimine neden olabilir. Bu nedenle yokuşlarda ve virajlı yollarda sistemin devre dışı bırakılması araç ömrüne ve yakıta fayda sağlayacaktır. Hız sabitleme kolu birçok yönden faydalı bir uygulamadır. Aracı dinlendirebilir ve performansını artırabilir.