
Broderi BD-781D Direct Drive Mekanik İlik Makinası
210.043,46 TL

210.043,46 TL
410.408,88 TL
364.786,62 TL
5.944,74 TL
107,35 TL
267,02 TL
113,41 TL
153,65 TL
122,21 TL
2.283,45 TL
101,09 TL
280,25 TL
21.850,00 TL
1.789,00 TL
368.274,42 TL
118.030,50 TL
368.274,42 TL
158,39 TL
10.032,00 TL
589.374,41 TL
181,91 TL
295,00 TL
62,37 TL
108,23 TL
181,91 TL
181,91 TL
295,00 TL
274,05 TL
390,00 TL
295,00 TL
181,91 TL
120,00 TL
149,31 TL
256,00 TL
280,39 TL
101,21 TL
1.967,40 TL
İlik makinası, geçmişten günümüze kıyafetlerimiz üzerinde iki ucu birleştirmek için kullanılan düğmelerin yuvalarını (iliklerini) açmak için kullanılan zamandan ve kaliteden yana yüksek performans sunan bir tekstil makinası çeşiti olarak geçer. İlik makineleri çeşitli ilikler yapabilirler. Birbirinden farklı ilik yapabilmek için çeşitli yollar kullanılır. İlik makinelerinde iğne, eksantrikli sistem, zikzak hareketleri yaparak dikiş oluşturulması mümkünleşir, uzunluk, sıklık ve adım ayarları küçük kontroller ile değiştirilebilir. En basit ilik çeşitleri gömlek, bluz ve diğer hafif giyim eşyalarında bulunmaktadır. Tam tersi daha karmaşık ilikler de ağır giyim eşyalarında bulunmaktadır. İlik makinalarında birden fazla değişken söz konusudur. Bu değişkenler; iliğin boyutu, biçimi, iliğin dikiş hattı ile bitişiğinde bulunan kumaşla aralarındaki ara, dikiş tipi, ilik dikilmeden önce mi yoksa sonra mı kesildiği, dikişin yoğunluğu, iliğin bıçak yardımı ile kesilmesi ya da süs amacıyla kullanılması için bıçak düşürülmeden dikilmesi ve iliği çevreleyen ana ipliğin üzerini örten özel ipliğin olup olmaması gibi dikişin seyrini değiştiren etmenlerdir.
İlik makinası çeşitli kullanım yolları ile birbirinden farklı işlemler yapabilir. Dairesel ilik ve gözcük yapabilirler. Bluz ve gömlek gibi hafif kıyafet eşyalarında olduğu gibi düz bir kesiğin iki tarafında da birer punteriz bulunan iki dar çubuk yapabilirler. Pantolonların ve ceketlerin ön bedenlerinde görüldüğü gibi gözlü ilikler yapabilirler. Ceketlerin klaplarında göründüğü gibi kol ağzı iliklerine çok benzeyen fakat onlardan daha büyük boylu, deliğin bir kısmının kesildiği veya tamamen kesilmiş olduğu ve sonu punteriz ile kaplanmış ilik yapabilirler. Ceketlerin kol ağızlarında bulunan kullanıma hazır gibi gözüken fakat kapalı olan yalancı ilikler gibi kesiksik ve aralıksız bir çubuğun çevresinden geçen sürekli dikiş hattının aynısı gibi sürekli dikiş hattının karşı tarafında da sürekli dikiş yapabilirler. Gözlü ilik makineleri çeşitli yollar ile dekoratif ilikler açabilirler. Özellikle örme giysilerde genellikle kullanılan ikinci çubuğun, birinci çubuktaki ilik dikişlerinin üzerinde uç noktasını kapatmak için işlenen iliği yapabilirler. İlik otomatına değinmek gerekirse; otomat, canlı bir varlığın yapabileceği birbirinden farklı işlemleri canlı bir varlıktan farkı kalmaksızın elektrikli veya mekanik araç olarak tanımlanabilmektedir. Giyim sektöründeki teknolojik ilerlemenin sürekliliğini koruyabilmek ve sağlayabilmek, insan gücüne nazaran daha kaliteli, olabildiğince hatasız ve hızlı çalışabilmek adına giyim sektöründeki üretim teknolojilerinde edinilen bilgilerin de sürekli güçlendirilmesi ve bir önceki halinden daha ileride olması ve yenilenmesi gerekir. Teknolojinin zamanla yarıştığı bu devirde seri çalışan bu otomasyonları kullanmayı öğrenmeli, adım adım geliştirilmeye açık olunmalı ve buna ayak uydurmak gerekir. Otomatlar giyim üretim teknolojisine kalite, hız ve çalışma olarak iyi anlamda büyük fark yaratırken insan hayatını da epeyce kolaylaştırmaktadır. İlik işlemleri hızı ve kaliteyi öne süren ve sürüm bakımından kaliteli ve hızlı şekilde halledilmesi gereken işlemlerdir. Bu işlemleri el işçiliğine nazaran ilik açma makinası büyük bir hız ve kalite ile yapabilmektedir. İlik düğme makinası bu sayede hız ve kaliteyi öne sürerek aynı zamanda el içliğini yüksek ölçüde azaltarak giyim sektöründe kendi gerekliliğini kanıtlamış bir tekstil aracı olarak kolaylık sağlamaya devam etmektedir.
İlik açma makinası otomatı genel olarak ikiye ayrılır. Bunlar düz ilik otomatı ve gözlü ilik otomatı olarak adlandırılır. Düz ilik otomati kendi içerisinde de ayrılmaktadır. Bunlar mekanik düz ilik otomatı ve elektronik düz ilik otomatı olarak adlandırılır.
İlik otomatları 3 ana bölümden oluşur. Bunlar makine profil ayağı, makina tablası, motoru, iplik sehpası ve makina ana gövdesidir. Bunların yanı sıra yan parçaların da makinanın istikrarlı ve temiz bir şekilde çalışmasında ana parçalar kadar görevlidir. Bu yan parçalardan bazıları masuralık sistemi, makina kayışı, makina kayış kasnakları, makine manivelası, makina arka kapağı, ilik sabitleme kolu, devir ayarlama mandalı, ilik dişlileri ve kapağı, makina tansiyonu (iplik tansiyonu), makina üst iplik taşıyıcısı (horoz) ve muhafazası, ilik plakası ve benzeri parçalardır. Sanayi tipi ilik makinası otomatlarında genellikle makinanın tek bir amaca çalışmasına özen gösterilir. İlik makinası otomatında da makina sadece ilik işleme amaçlı kurulum yapılmış ve çalışma sırasında tek seferde iliğin kaliteli ve hızlı bir şekilde tamamlanması hedefleniyor.
Cimri.com kullanıcılarını site site gezmeye gerek kalmadan ürünleri fiyat, kalite ve performans açısından kıyaslama yapabilmelerine olanak sağlayan bir sitedir. Cimri.com çeşit çeşit satışa sunulmuş ürünleri birbirinden bağımsız farklı sitelerdeki satış fiyatlarını görebilir, ürünlerin belirlenen özelliklerini inceleyebilir ve web sitelerini gezmeye gerek kalmaksızın fiyat performans bakımından karşılaştırma olanağı sağlar. Kullanıcılar satın almak istedikleri ürünleri sitenin arama çubuğunda aratarak ve istedikleri özellikleri filtreleyerek ürün seçiminde istedikleri ürünleri rahatlıkla bulabilirler. Cimri.com'un sunduğu filtreleme sayesinde istedikleri ilik makinesi fiyatlarını da bütçelerine göre ayarlayabilirler. Örneğin; ilik makinasında herhangi bir parça arızalı ve kullanılamaz bir durumda ise cimri.com sitesinden hangi parça arızalı ise filtreleri kullanarak istenilen parçaya istenilen özellikleri ile ulaşılması mümkündür. Kullanıcılar ilik makinalarının otomatlarını da sitede filtreleme yaparak düz ilik otomatı veya gözlü ilik otomatı seçeneklerine anında erişim sağlayabilirler. Bunun yanında ilik makinalarının boyut ve teknolojik bakımdan kolaylık sağlayan modellerini veya bütçenize göre filtreleme yaparak bütçeye uygun bir makina almak için cimri.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.
İlik makinasını doğru şekilde kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Soru | Cevap |
---|---|
İlik makinasını nasıl temizlemeliyim? | İlik makinasını kullanmadan önce ve sonra hafifçe temiz bir bezle silmeniz yeterlidir. |
Hangi tür düğmeleri ilikleyebilirim? | İlik makinaları genellikle plastik veya metal düğmeleri rahatlıkla ilikleyebilir. |
İğne ne sıklıkla değiştirilmelidir? | İğneyi yaklaşık 3-4 kullanımdan sonra değiştirmeniz önerilir, aksi halde işlem verimliliği azalabilir. |
İlik makinası sesli çalışır mı? | Evet, ilik makinaları çalışırken hafif bir motor sesi çıkarabilir. |
İliklenmiş giysileri yıkarken dikkat etmeliyim? | İliklenmiş giysileri yıkarken düşük sıcaklıkta ve ters çevirerek yıkamanız önerilir. |
İlik makinası kullanımı ile ilgili daha fazla bilgi almak için uzmanların önerilerini dikkate alabilirsiniz.
Ürün karşılaştırma ve alışveriş için Cimri'yi ziyaret edebilirsiniz. Cimri, en iyi fiyatları bulmanıza yardımcı olan bir e-ticaret ürün karşılaştırma sitesidir.