
Mutlusan 12x12 mm Siyah Sidem Kablo Kanalı
50,00 TL

170,00 TL

Kablo kanalı elektrik sisteminin olduğu her alanda kullanılan ürünlerdir. Bunlar kablo korumadan, kablo taşımaya kadar geniş hizmete ağı sunan çeşitlerdendir. Evde, bahçede, ofiste, şantiyelerde ve daha pek çok yerde kullanılan kablo taşıyıcı malzemeleridir. Kablo taşıyıcıların materyalleri kullanılacağı yere göre belirlenmesini sağlayan farklı materyaller ile geliştirilir. Bunlar PVC, çelik metal, alüminyum ve cam elyaf içeren plastik malzemeler olarak sıralanabilir. İnşaat yapımlarında kabloların hasar almaması için sıva altı metaller tercih edilirken, ev ve ofislerde kablo korumasını ve düzenini sağlamak için PVC olanlar tercih edilir. Endüstri sektöründe kullanılan otomasyon yani robot sistemlerinde hareketli kablo kanalları kullanılır. Şantiyelerde haberleşmeyi sağlayan, enerji akışını yürüten kabloların dış etkenlerden korunması da hareketli kablo kanalları ile mümkün olur. Kablo kanalları uzun ömürlü ürünlerdir ancak kullanım süresi mutlaka takip edilmelidir. Ömrünü tamamlamış olanlar yenileriyle değiştirilerek kullanılmaya devam edilebilir. Kabloların uzun ömürlü olmasını sağlaması ve istendiği anda kabloya kolay erişim sunması kablo kanallarını öne çıkaran özelliklerdendir. Hassas fiber kablolar, telefon kabloları gibi ince ve kırılgan özellikte olanları koruyabilmesinin yanı sıra karışıklığın da önüne geçer. Kabloların birbirine geçmesini, çirkin bir görüntüye sebep vermesini tamamen önler. Ofis ve iş yerlerinde tavan kablo taşıma kanalları sıklıkla tercih edilir. Evlerde ise kablo kanalı süpürgelik modelleri revaçtadır. Farklı çeşitlerde ve farklı performanslar sunan kablo kanalı fiyatları özelliklerine ve materyallerine göre farklılık gösterir. Beklentinize cevap verecek kablo kanalı fiyatlarını hemen Cimri ile kıyaslayabilir; yedek parça elektrikli el aletleri kategorisine de göz atarak diğer ihtiyaçlarınızı bulabilirsiniz.
Açıkta kalan kablolar kazalara da sebep olabilmektedir. Özellikle kapı eşiklerinden geçirilen kablolar düşmelere ve buna bağlı yaralanmalarla sonuçlanabilir. Kablo taşıyıcılar ise duvarı delmeden, kapı üstüne yapıştırılmak suretiyle monte edilerek bu sorunun önüne geçer. Kablo bu kanaldan geçilir ve ev daha güvenli bir hale gelebilir. Çocukların ve evcil hayvanların olduğu evlerde de kabloların açıkta olması risk taşımaktadır. Yetişkinler kablolara gerekli mesafede olmaları gerektiğini bilseler de çocuklar ve hayvanlar bunun ayrımını yapamazlar. Tehlikeli olan elektrik kabloları evdeki minikler için birer oyuncak haline gelebilir. Elektik kablosunda kaçak olması durumunda çarpabilir ve riskli sonuçlar doğurabilir. Miniklerin kabloları koparmaları da bu riske gebe hale getirmektedir. Çocuklar ve pet hayvanlarının kablolarla oynaması hem onlara hem kabloya zarar vereceğinden; kanal içinden geçirilmesi ve ortadan kaldırılması büyük önem taşır. Bu kablolar arasında rengi ve kalitesi ile öne çıkan çeşitler bulunmaktadır. Kablo kanalı siyah renk olanlar estetik görüntüsüyle öne çıkar. Bunlar farklı ölçülere sahip olabilir ve kullanılacağı alana göre uygun ölçü tercih edilebilir. Ev tipi kablo kanalı çeşitleri arasında metal olanlar da tercih edilebilir. Masa altlarında yer alan kabloları bir araya toplayarak, metal gövdesi ile gelecek darbelere ekstra mukavemet gösterebilir. Bunlar arasında delikli olanlar tercih edilebilir. Bilgisayar kablosu gibi ısınmaya müsait olan kablolar için idealdir. Bunlar gri ve siyah gibi renk alternatifleriyle sunulan çeşitlerdir. Balık sırtı kablo modelleri de özellikle modem ve telefon kablosu gibi hassas ve ince yapıda olan kabloları toparlamak için idealdir. Kanal içinde 3 oluk bulunan çeşitler bunun için tercih edilebilir. Kabloları ayrı ayrı bu oluklara yerleştirip kapak kısmı sürülebilir. Bu sayede kırılgan özelliğe sahip özellikle fiber kablolar daha korunaklı bir halde toplanabilir. PVC olan bu modeller çift yönlü yapışkanlı bant ile yüzeye tutturulabilir. Onlarca farklı çeşit ve ölçülerle sunulan kablo kanalı ile birlikte diğer pek çok ürüne ulaşabilmek için ağ network kablosu kategorisini inceleyebilirsiniz.
Kablo taşıma kanalları daha mekanik aletlerin kablolarını korumak için de kullanılmaktadır. Basit ama etkili olan bu yol; işletmelerin uzun yıllar cihazlarının kablolarında arıza çıkmasını önlemeye yardımcı olur. Endüstri ve sanayi alanları ile birlikte şantiyelerde de bu kanallar büyük önem arz eder. Enerji zinciri olarak da bilinen bu kablo koruyucu kanallar; üretim bantlarında ve diğer robotik sistemlerde sıkça kullanılır. Şantiyelerde enerji akımını ve iletişim ağını sağlayan kabloları korumak için de idealdir. Vinçler, forkliftler ve diğer inşaat araçlarında da kullanılmaktadır. Sanayide pek çok makinenin kablosunu da aktivitesini kesmeden korumaya yardımcı olurlar. CNC makineleri, PVC doğrama makineleri ve lazer kesim makineleri bunlardan bazılarıdır. Asansörle de bu zincir kablo kanalı çeşitlerinin kullanıldığı bir başka alandır. Asansör kabloları uzun ömürlü olan bu kanallar ile donatılarak; kablo kaynaklı arıza verme sıklığını düşürmeye olanak tanır. Bu koruyucu kanal çeşitleri arasında bağlantı ayaklarıyla beraber set halinde olan modeller tercih edilebilir. Bunlar birbirine geçmeli olduğu için kullanılacağı alana yetecek miktarda sipariş edilip, sonradan eklenerek uzatılabilir. Standart ölçüleri ise şöyledir; iç genişlik 40 mm, iç yükseklik 35 mm, dış genişlik 61 mm. dış yükseklik 42 mm olup boyu ise 1 metredir. Çalışma sıcaklığı eksi 25 derece ile artı 80 dereceye kadar olan çeşitlerde kategoride öne çıkar. Bunlar da açık olan çeşitlerdendir ve ekleme yapılması mümkündür. Bükülme çapı 5 mm olan bu seriler, 15x 15 mm ölçülere sahip olmaktadır. Daha farklı en ve genişliğe sahip modeller arasından kullanılacağı alana göre başka tercihler de yapılabilir.
Kablo kanalları iç ve dış mekanlarda kullanılan koruyucu ürünlerdir ve sadece sabitlenerek kullanılmazlar. Farklı çeşitlerle sunulan kablo taşıyıcı kanallar hareket ederken de kabloyu koruyabilir. Omurga tipi kanal çeşitleri bunlar arasında yer alır. Bunlar çalışma masalarına düzene koymak için kullanılabilen portatif ürünlerdir. Zaman zaman yeri değiştirilen makine ve cihazların da kablolarını koruyabilirler. Evlerde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutuma makinesi ve diğer beyaz eşyaların kablolarını darbeden korumaya yardımcı olur. İş yerlerinde ise üretim makinelerinin kablolarını sarmak ve korumak için ideal çeşitlerdir. Bir başa kullanım alanı ise; priz uzatıcısı kabloların ve onlar gibi uzun olan diğer kabloların birbirine geçmesini önlemektir. Bu kablolar omurga tipi kanalların içinden geçirilerek birbirine dolaşmasının, kırılmasının ve hasar almasının önüne geçilir. Bunların spiral şekilde olması esneklik ve kolay kullanım kazandırır. Bir başka alternatif ise spiral plastik kablo taşıyıcılardır. Bunlar kablo hotumu olarak da bilinen esnek ve dayanıklı malzemelerdir. Yer altından kablo geçirmek için tercih edilir. Konut ve iş yerlerinin dış aydınlatması, garaj girişlerinin elektrikli kapıları ve daha pek çok şey dış mekanda enerjiye ihtiyaç duyulmasına sebep olur. Döşenecek elektrik tesisatını korumak için ise bu spiral kablo kanallarına ihtiyacı duyulur. Toprak ya da beton zemin altından geçirilecek kabloların, sonradan yerini tespit etmeyi kolaylaştırmak da kablo taşıma kanalları ile mümkün olur. Gelişigüzel döşenmiş kablolar dağınık olabileceğinden hepsini bir arada ve düz bir şekilde tutan kanallar tercih edilir. Bu kablo kanalı boyutları içinden geçecek olan kablonun kalınlığına göre seçilir. Kalın kablolar için spiral forma sahip olan kablo taşıma kanalları dış mekan için en ideal olan çeşitlerdir. Esnekliği sayesinde montajı kolay ve uzun ömürlü olan çeşitlerdir.
Kablo kanalı estetik görüntü oluşumunu destekleyen ve kablonun korunmasını hedefleyen ürünlerdir. Bunların kullanım alanı oldukça geniştir ve kullanımı son derece avantajlıdır. Kablolar dışarıda kalarak hoş olamayan bir görüntü sergileyebilir ve dış etkenler yüzünden zamanla tahrip olabilir. Sürekli kablo değiştirmek ise külfetli ve zahmetli olacağından kanallar kullanılır. Evlerde özellikle modem, televizyon ve bilgisayar gibi cihazlara bağlı olan kablolar açıkta kaldıklarında göz yorucu olabilmektedir. Kablo taşıyıcılar sayesinde bu karmaşanın önüne geçmek mümkündür. Hepsini bir arada olması gereken yere kadar taşıyan bu ürünler aynı zamanda kopmaları da tamamen önler. Ayak altında olan kablolar ev kazalarına da davetiye çıkarabilir. Bu ihtimalinde önüne geçmesi, taşıyıcı kanalların evlerde çok sık kullanılmasına sebep olan avantajlarındandır. Kablolar açıkta kaldığında darbe alabilir, sıkışabilir ve bu da dışındaki koruyucu izolasyonunu kesebilir. İzolasyonu hasar almış bir kablonun içerisinde akımı sağlayan iletken teller açığa çıkabilir. Bu durum elektrik çarpmalarından, tesisata zarar vermeye kadar pek çok olumsuz durum oluşturur. Yüksek voltajda enerji veren kablolar ise yangın çıkarmaya kadar gidebilir. Kablo koruyucu kanallar bu kesilme ve kopmaları önlerken, kabloların aşırı ısınmasını da durdurmaya yardımcı olur. Bu sayede olası yangınları önleyen kanalların doğru noktalara montaj edilmesi gerekir. Sıcağı izole edebilen özelliğe sahip olsalar da tüm gün güneş gören alanlara sabitlenmemesi doğru olacaktır. Bahçe gibi dış mekanlara sonradan kablo çekilecekse yine bu kanallardan faydalanılması kullanıcının avantajına olacaktır. Yer altından kablo geçirmeyi kolaylaştıran kablo kanalı metal olarak tercih edilebilir. Bu sayede uzun yıllar sorunsuz bir şekilde elektrik akışından dışarıda da faydalanmak mümkün olur. Metal olanlar genellikle paslanmaz çelikten üretilir ve bu da korozyona karşı son derece dirençli olmasıyla bilinir.
Kablo kanalı bir açıdan güvenlik ekipmanı olarak tercih edildiği için, bu beklentiyi karşılamalıdır. Elektrik iletkenliği, darbeye karşı dayanıklı olması, ateşe karşı dayanıklılık ve oksitlenmeye karşı yeterli dirence sahip olması ilk bakılması gereken hususlardır. Metal olanlar da farklı beklentileri de karşılamalıdırlar. Bunlar dış etkenlere karşı bozulma göstermeyen ve paslanmayan yapıya sahip olmalıdır. Kanal seçiminde bir diğer önemli husus ise, alınacak taşıyıcının kullanılacağı kablonun ağırlığına dayanıklı olmasıdır. Bunun için gerekli ölçümler yapılmadan kablo almak beklentiyi karşılayamayabilir. Ölçüyü doğru belirlemek ihtiyaç olan uzunluktan fazla kablo taşıyıcı almanın da önüne geçerek, gereksiz masrafı önleyebilir. Kullanılacağı alanda kablo taşıyıcının seçiminde önemlidir. Bu sayede hangi materyale sahip kablonun gerektiği belirlenebilir. Ev ve ofis gibi daha hafif ve basit kabloların olduğu yerlerde PVC kablo taşıyıcılar tercih edilebilir. Bunlar sıva üstü taşıyıcılar oldukları için tasarımları da bu doğrultuda belirlenmelidir. Estetik görüntü sunan daha zarif yapıda olanlar tercih edilebilir. Bu amaca hizmet edecek kablo taşıyıcı renkli modeller mevcuttur. Kablo taşıyıcının monte edileceği yerde almadan önce belirlenmelidir. Merdiven altı gibi yerlerden kablo geçirilecekse kablo tavası olarak bilinen yarım kablo taşıyıcılar ideal olabilmektedir. Tam kapama sağlayanlar daha kalın duracağından, merdiven altında ya da yanlarında daha belirgin gözükebilir. Bu sayede göze batmayan ince bir çıkıntı olarak görünecektir. Kullanılacağı tesisatın ihtiyacının da karşılanması ve doğru taşıyıcının tercih edilmesi de önemlidir. Bu husus özellikle şantiye ve endüstriyel tesisler için büyük önem arz eder. Bu gibi yerlerde kablo taşıyıcılar metal ya da alüminyum olarak tercih edilebilir. Kabloların daha uzun süre dayanıklı olmasını sağlayan bu materyallerle tasarlanmış taşıyıcılar, kolon yükünü de rahatlıkla sırtlanabilir. Kullanılacak kablonun kalınlığı da seçimi etkileyen faktörlerdendir. Kalın kablolar için doğru ideal genişlikte kablo kanalı seçilmesi gerekir.
Kablo kanalı kurulumu çeşidine göre değişik olmaktadır. Kablo kanalı plastik çeşitleri genellikle yapıştırılarak monte edilir. Evlerde en çok tercih edilen modellerden olan bu kanallar duvarı delmeden işlem yapmayı sağlar. Ustalık gerektirmeden, herkesin kolaylıkla montajlayabileceği bu ürünler kendinden yapışkanlı olabilir. Yapışkan özelliği olmayanlar ise çift taraflı bant ile duvara sabitlenebilir. Kablo taşıyıcı kanallar birbirine geçirmeli iki parçadan oluşur. Önce kablonun geçmesi gereken büyük parça sabitlenir. Sonrasında kablo içine yerleştirilirken üst kapak haneye takılarak ilerletilmelidir. Sürgülü sisteme sahip bu modellerin haricinde, metal olanlar da mevcuttur. Genellikle bilgisayar masasının arkasında kullanılan bu ürünler; manyetik olarak metal yerlere tutturulma özelliğine özelliğine sahiptir. Bu mıknatıslı kanallar bilgisayarın ve diğer cihazların kablolarını masaya sabitlemeye yarar. Bu sayede masanın uç kısımlarına gelerek kabloların kopması ya da duvarla masa arasına sıkışıp ezilmesi önlenir. Metal olması darbelere karşı ekstra dayanıklı olduğu için sıkça tercih edilir. Masa metal değil ise çift taraflı bantla da montajı sağlanabilir. Kablo taşıma kanalının kullanılacağı alan sıcak bir ortam ise delikli modeller tercih edilecektir. Kabloların ısınmanın önüne geçebilmek için iyi bir alternatif olan bu modeller; ocak ve fırın gibi yüksek ısı yayabilen alanlardan olabildiğince uzağa monte edilmelidir. Bunların montajı kullanılmak istenen alana vidalayarak ile gerçekleşir. Delikleri sayesinde vidanın atılacağı yeri tespit etmek kolaydır. Kablo kanalı ölçüleri ayarlanırken kesici bir alete ihtiyaç duyulabilir. Genellikle elektrikli demir kesme testereleri bu işi üstlenirler. Döşeneceği alana göre ölçüsü çıkarılıp kesilir. Eğer kablo kanalı köşe için kullanılacaksa, uçlara dikkat ederek kesim yapılmalıdır. Eğri ya da yamuk kesilmesi köşelerin birbirini karşılamamasına sebep olur ve tam kapama sağlayamaz.
Kablo kanalı kullanımı oldukça basit olsa da dikkat isteyen bazı püf noktaları vardır. Taşıyıcı kanal; içinden kabloyu geçirmek suretiyle kullanılan koruyucu bir malzemedir. Kablo geçilirken çok gerdirilmemesi gerekir. Kablonun taşınmak istendiği yerin mesafesi ile kablo uzunluğu birbirini karşılamaz ise kablo değiştirilmelidir. Ek yeri yaparak kabloyu uzatıp, kanalın içinden geçirerek kullanmaya çalışmak tamamen amatörlüktür. Özellikle birden fazla kablo aynı kanal içinden geçecekse diğer kabloya da zarar verebilir ve tesisatı yenilemek zorunda bırakacak kadar ciddi hasarlara yol açabilir. Kablo kanalı kullanırken kabloyu içinde sıkıştırmadan ilerletmek gerekir. Yeterli genişlikte olmayan kablo kanalı kullanılırsa, kablonun zorlanması gerekir. Ve bu da kabloyu kırarak ya da bükerek doğrudan zarar verir. Kablo kanalları askı olarak kullanılmamalı ve üzerine yük yapacak hiç bir şey tutturulmamalıdır. Özellikle evlerde kullanan kişiler bu aparatların köşe kısımlarını aksesuar asmak için elverişli sanmaktadır. Asıldığı an için belki taşıyıcı olabilir ancak zamanla kanalın düşmesine sebep olacaktır. Bu da ani bir düşüş olacağı için içindeki sert kabloların zarar görmesine ya da taşıyıcı kanalın kırılmasına sebep olabilir. Bu basit kullanım ipuçlarına uyulduğu müddetçe, kablo taşıyıcı yıllarca kullanılabilir. Kablo kanalı fiyat aralığı ise kullanılan malzemenin kalitesine, uzunluğuna ve genişliğine göre farklı olabilmektedir. Kablo kanalı fiyatlarını Cimri üzerinden kıyaslayabilir, gönye hırdavat kategorisine göz atarak farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz.
50,00 TL
170,00 TL
28,00 TL
52,50 TL
111,35 TL
85,00 TL
249,00 TL
450,00 TL
65,52 TL
117,50 TL
584,48 TL
73,71 TL
399,00 TL
429,40 TL
727,00 TL
761,31 TL
92,50 TL
102,49 TL
234,74 TL
95,00 TL
290,00 TL
180,00 TL
470,00 TL
570,00 TL
30,00 TL
125,00 TL
61,45 TL
85,00 TL
67,21 TL
250,00 TL
150,00 TL
380,00 TL
56,05 TL
78,72 TL
95,00 TL
4.350,25 TL
4.350,25 TL
28,64 TL
346,38 TL
74,50 TL
104,90 TL
149,26 TL
74,50 TL
99,00 TL
45,12 TL
72,19 TL
40,00 TL
125,00 TL
250,00 TL
515,00 TL
35,00 TL
130,00 TL
178,90 TL
105,00 TL
275,00 TL
475,00 TL
100,00 TL
260,00 TL
460,00 TL
15,00 TL
95,00 TL
15,00 TL
95,00 TL
138,70 TL
162,99 TL
85,00 TL
249,00 TL
149,00 TL
202,22 TL
315,00 TL
90,00 TL
98,90 TL
250,00 TL
515,00 TL
185,00 TL
485,00 TL
585,00 TL