Parfümler
Günlük kullanılan kişisel bakım ürünleri arasında bulunan parfüm çeşitleri kullanıcıların hem bakımlı hem de güzel bir koku bırakmak için kullandıkları ürünler arasında bulunur. Gün içerisinde yaptığınız aktiviteler ve yoğun iş hayatından kaynaklı olarak vücut doğası gereği vücut terlemeye başlar ter kokusunu önlemek için en çok kullanılan parfümler kötü kokuyu yok ederek içerisinde bulunan koku verici aromalar ve yağlar sayesinde güzel kokmanıza yardımcı olur. İçerisinde bulunan farklı aromatik yağlar ve çiçek özlerinden oluşan uçuşu esans yağların etkisiyle tene zarar vermeden üretilen parfümler birçok kozmetik ve diğer markalar tarafından üretilerek kullanıcıların ihtiyaçlarına ve zevklerine hitap eder. Erkek ve kadın kullanıcıları yönelik farklı içeriklere sahip parfüm çeşitleri bulunurken içerisinde kullanılan aromatik yağlar ve esanslar gün boyu kalıcı bir etki bırakarak özellikleri itibarıyla kokuları ve kalıcılık oranları farklılık gösterebilir. Kullanıcıların zevkleri ve ihtiyaçlarına göre tasarlanmış olan çeşitli farklı aromatik yağların birleşimi ile yapılmış olan birçok çeşitli parfüm seçenekleri bulunur. Parfümler genellikle üst orta ve alt nota gruplardan oluşan özellikleri ile koku ve kalıcılık oranları farklılık gösterir.
Parfümler Çeşitleri
Çeşitli aromatik yağlar ve karışımlardan elde ederek üretilen parfüm çeşitleri güzel kokmaya yardımcı olurken erkek ve kadın kullanıcılar için üretilmiş farklı karışımlardan oluşmuş parfüm çeşitleri bulunur. Parfümün kalıcılığını ifade etmek için kullanılan EDP, EDT gibi terimler kullanılır. EDP olarak bilinen parfümlerin içerisinde kullanılan alt, üst ve orta notalardaki esans yoğunluğu %10 ile %20 arasında bulunması ve kokularının daha kalıcı olmasını belirtir. EDT parfüm çeşitlerinin içerisinde bulunan esans oranları ise %4 ve %10 arasında bulunur. Parfüm nerede alt, orta ve üst notalarda kullanılan aromatik yağlar ve esansların yüzdelik oranına bağlı olarak kalıcılık oranları farklılık gösterir. Parfüm kullanıldığı anda ortaya çıkan koku üst nota diye adlandırılan ilk ortaya çıkan koku vücudun ısısına bağlı olarak kalıcılığı az sürer ve orta nota olarak adlandırılan parfümün içerisinde kullanılan aromatik yağ ve uçucu yağların ortaya çıkmasına sağlar. Orta nota parfümün tam kokusunu belirleyerek genellikle daha yumuşak ve pürüzsüz bir koku bırakması ve kalıcılığı ortaya çıkartır. Alt kokular olarak belirten terim ise kullanılan parfümün gün içerisinde hem kalıcılığını hem de parfümün zaman ilerledikçe bıraktığı kokudur. Parfüm çeşitleri notalar açısından yedi farklı gruba ayrılmasına rağmen taze çiçeksi odunsu oryantal olmak üzere dört ana kategoriye sahiptir. Taze kokular genellikle hafif çiçek kokularından meyve kokularından çeşitli kokulu yaprak meyve kokularından oluşur. Çiçeksi kokular ise farklı çiçeklerin yağlarının birleşimi ile elde edilir. Odunsu kokular ise genellikle erkek parfümleri ise baharatlı ve farklı bitki yağlarından elde edilir. Oryantal kokularda genellikle çiçek ve baharatlı bitki özlerinin esansları kullanılarak elde edilir. Sandal, karanfil, misk, kakule gibi baharatlı notalarla harmanlanarak elde edilen kokular genellikle erkek kullanıcılar tarafından tercih edilen parfüm çeşitleri arasında bulunur.
Parfümler Fiyatları
Günlük kullanım için kullanılan parfümler genellikle hafif ve çiçeksi kokulardan oluşarak ferah ve fresh kokulardan oluşur. Çiçeksi ve fresh kokular gün boyu kullanıcılara ferahlık ve zindelik vererek vücut ısılarına göre de hafif bir kalıcılık bırakan özelliği ile kullanıcıların ihtiyaçlarına ve zevklerine hitap eder. Odunsu, egzotik, oryantal kokular ise genellikle akşam saatlerinde tercih edilen parfüm çeşitleri arasında bulunur. Birçok markanın ürettiği kadın ve erkek kullanıcılar için üretilmiş olan farklı seçeneklerde kullanıcıların zevk ve ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmiş olan parfüm çeşitleri bulunur. Sandal ağacı, sedir, meşe, yosun, biber, karanfil, vanilya gibi egzotik baharatlar ve bitkiler ile harmanlanarak üretilen parfüm çeşitleri genellikle erkek kullanıcıların tercih ettiği parfüm çeşitleri arasında bulunur. Çeşitli meyve kokuları çiçeksi kokular daha hafif ve fresh kokuları birbirine harmanlayarak elde edilen kokular ise genellikle gündüz kullanılan hafif parfümler arasında bulunur. Parfüm çeşitleri içerisinde bulunan aromatik yağlar ve esans yoğunluğu, büyüklüğüne gramajına göre fiyatları değişkenlik gösterir. Birçok markanın üretmiş olduğu parfüm çeşitleri 30 ml, 50 ml, 100 ml ölçülerinde bulunurken farklı ve çeşitli ambalajları ile de parfüm fiyatları farklılık gösterir.
Parfümler Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Gece ve gündüz kullanımına uygun farklı parfüm tasarımları bulunurken ihtiyacınıza uygun kokuları tercih edebilirsiniz. Gündüz için tasarlanmış olan parfüm çeşitleri genellikle hafif ve orta noktalar içerirken, gece parfümleri ise genellikle daha yoğun aromatik yağlardan oluşur. Kadın, erkek ve çocuk parfümlerinin yanı sıra ünisex parfüm ürünleri de tercih edilen parfüm çeşitleri arasında bulunur. Çiçeksi notalardan oluşan bu hafif parfümler ilkbahar ve yaz dönemlerinde hem kalıcılığı, hem de hafif hoş kokuları içerisinde barındırırken kullanıcıların tercih ettiği ürünler arasında yer alır. Her kullanıcının beğenisine hitap eden parfümler hoş kokularıyla tercih edilirken 30 50 ve 100 ml parfüm seçenekleri ile de kullanıcılara sunulur. Kullanılan parfümün kalıcılığını artırmak için el bileklerinize ve kulak arkası, boyun gibi vücut ısısının daha yüksek olan bölgelerine sürülmesi parfümün kokusunun daha kalıcı olması sağlar. Parfüm satın alırken son kullanma tarihini dikkat edilmeli ve saklama koşullarına uyulması gereken önemli unsurlardan biridir. Doğrudan ışık almayan bir ortamda ve serin karanlık bir yerde muhafaza edilen parfüm çeşitleri ilk günkü kalitesi ile bozulmadan kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verir. Parfüm çeşitlerini Cimri.com web adresinden inceleyebilir ve fiyatlarını araştırabilirsiniz.