
Mikrotik RB3011UIAS-RM Firewall Loglama Yönlendirici Router
29.500,00 TL

29.500,00 TL
12.649,00 TL
Routerler yani diğer adıyla yönlendiriciler, internet şebekeleri arasındaki bağlantıyı sağlayan ağ donanımlarıdır. Normal koşullarda tek bir modemle internete girişin mümkün olmadığı alanlarda devreye girerek diğer bilgisayar ağlarının da internet ağına bağlanabilmesinde kullanılır. Üzerinde bulunan ethernet yuvaları sayesinde modeme bağlanarak diğer bilgisayarlar için internet erişimi sağlar. Aktif olabilmesi için ortamda bulunması gereken bir adet modeme ve ayrıca bağlantı sağladığı bilgisayarlarda bulunması gereken Wİ-Fİ ağına ihtiyaç duyar. Ve kalan marifeti tek başına üstlenir. Anlatımından yola çıkarak basit bir cihaz izlenimi oluştursa da ortamda bulunan internet bağlantısını ağa yönlendirmek, veri paketlerini incelemek gibi bir dizi işlemin özel sorumluluğunu üstlenir. Haliyle seçtiğiniz routerin özel cihazlar kategorisinde olmayı hak etmesi; yani kaliteli ve yeterli donanıma sahip olması gerekir. Birden fazla bilgisayar arasında internet alışverişi yapabilmenize yardımcı olacak kaliteli bir router arıyorsanız; Mikrotik yönlendirici seçeneklerine başvurabilirsiniz. Mikrotik router kullanımı ile siz de kapsamlı bir yönlendirme çözümünün sahibi olabilirsiniz.
Adı dünyanın birçok ülkesinde routerler ile özdeşleşen ve çoğu kez yönlendirici teriminin yerine kullanılan Mikrotik router, birçok kullanıcının favori seçimini oluşturur. Aslında Mikrotik router ailesi demek daha doğru olur; çünkü ağ bağlantı donanımlarında dünyaca ünlü Mikrotik’in kendi adıyla kullanıcılara kazandırdığı birçok router modelinden oluşur. Birbirinden hünerli birçok model seçeneği arasından ihtiyaçlarınıza yanıt veren bir Mikrotik router seçmek böylelikle mümkün olur. Kalitesi ile ihtiyaç duyduğunuz işlemlerin üstesinden eşsiz bir performansla gelen ve bir routerden fazlası olan Mikrotik’i farklı kılan asıl değeri, çoklu yetenekleri oluşturur. Esasında tek bir yönlendirici cihazından ibaret olsa da üzerine geliştirilen extra yetenekler ve ilave modüllerle ultra fonksiyonel birer cihaz olarak kullanımınıza sunulur. Yönlendiricilik vasfının haricinde Mikrotik router modelleri arasında değişen çalışma prensipleriyle ağ yönetimi becerisi gösterir. Güvenlik duvarı, trafik monitörü, DNS sunucu, DHCP sunucu, FTP sunucu ve daha birçok gereklilikte cihaz olarak kullanımı mümkün olur. Neredeyse tüm Network ve Hotspot gereksinimlerini karşılamanıza yeten teknik ve donanımsal özellikleri ise modeller arasında farklılık gösterir. 1.4 GHz çift çekirdek işlemcili, 1 GB RAM’lık kapasiteli Mikrotik router RB3011, 1U standartlarına uygun kasasında 1 adet SFP slotu ve SuperSpeed tam boyutlu USB 3.0 bağlantı noktasına bölünmüş Gigabit internet bağlantı portu bulundurur. 200 ve üzeri adette kullanıcısı bulunan ağ sistemlerinde Hotspot, Freewall, bonding, yük dengeleme, PPPoE, QoS, MPLS, LOG, OSPF, VPN gibi ihtiyaçları karşılar. RB3011’e göre daha fazla internet portu barındıran Mikrotik router 24 port ise aynı işlemlerin üstesinden daha küçük yani 128 MB’lik RAM ile gelir. Öte yandan 60 ile 80 kullanıcılı orta ölçek ağlar için uygunluk gösterir. MMIPS mimarisi 4 çekirdek işlemcili, 250 MB RAM’lı Mikrotik router RB750gr3 ise RAM belleği açısından router 24 port ile RB3011’in arasında yer alan ikameyi oluşturur. 5 adet internet portu ile orta ölçekli ağ sistemleri için ideal çözümler arasında yer alır. Router standart Mikrobik rauter özelliklerinin tamamına sahip olmasının yanı sıra wireless özelliği barındırmaz. 70 ve üzeri kullanıcıya sahip ağ sistemlerinde kullanılabilir.
Mikrotik router, sahip olduğu yüksek performans ve işlevsellikle büyük ve orta ölçekli ağ sistemleriniz için ideal yönlendirici çözümü olmayı hak eden özellikleriyle güven kazanır. Kusursuzluğu sunan avantajlı yapısına rağmen uygun karşılanan fiyatları ise modeller arasında değişen Mikrotik router özellikleri dahilinde farklılık gösterir. Voltaj değerleri, ilave fonksiyonlar, internet port sayısı, RAM bellek kapasitesi, minimum kullanıcı adedi gibi teknik ve donanımsal özellikler, fiyatlar üzerinde birebir etki eder. Misal büyük ölçekli işletmeler için üretilen bir Mikrotik router, daha az sayıda kullanıcının ağa dahiliyetini sağlayan orta ölçek bir Mikrotik routerdan daha pahalı olabilir. Fakat Mikrotik router fiyatları üzerinde etki eden bir diğer faktör olan satış noktası fiyat politikaları detayı, tahmin ettiğiniz fiyatlardan farklı fiyatlarla karşılaşmanızı sağlayabilir. Yapacağınız fiyat araştırmalarının neticesinde kar sağlamanızı sağlayan bu faktörü, almayı düşündüğünüz Mikrotik routere en cazip fiyatla sahip olabilmek adına değerlendirebilirsiniz. Bunun için satış noktaları tarafından sunulan son fiyat değerlerine tek bir sayfada erişebilmenizi mümkün kılan cimri.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Bir cihazla birden fazla yarar sağlayan ve türlü amaçlarınıza yetişmeyi başaran Mikrotik router, internet verisi paylaşımında sergilediği hünerle piyasanın en iyileri arasında yer alır. -35°C’den +70°C’ye kadar değişen soğukluk ve sıcaklıklara dayanıklı yapısıyla türlü mevsimsel koşullar için uygunluk gösterir. Fakat özellikleri bakımından farklılık gösteren tüm Mikrotik router çeşitleri farklı kullanım amaçları ve ortamları için uygun olmayabilir. Bunun için alımlarınız sırasında ürün özellikleri kısmını dikkatlice incelemeniz gerekir. Kullanım ortamınızın özellikleri ve ihtiyaç duyacağınızı düşündüğünüz işlevsel özellikleri bakımından uygun olan modeli seçmeniz, yaşayacağınız verimde büyük önem taşır. Bu noktada devreye giren bir diğer önemli konu da cihazınızın RAM belleği, internet girişi port sayısı ve kullanıcı adedinde sağladığı olanak olur. Örneklendirmek gerekirse; seçtiğiniz Mikrotik router 24 port, port sayısı ve kullanıcı adedi bakımından ideal olabilir; fakat RAM belleği ihtiyacınızın altında kalabilir. Oysa daha az port barındıran bir Mikrotik 5 port router, hem port sayısı ve kullanıcı adedi yönünden, hem RAM belleği açısından ihtiyacınıza yetişebilir.