
Vatan VT628 İkili Bayraklı Türkiye Rozet
105,81 TL

105,81 TL
1.032,79 TL
1.983,75 TL
88,98 TL
115,54 TL
138,90 TL
169,44 TL
187,99 TL
720,00 TL
986,38 TL
1.074,67 TL
105,81 TL
7,78 TL
10,26 TL
1.117,80 TL
95,00 TL
245,00 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
9.793,55 TL
762,30 TL
1.073,73 TL
762,30 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
1.073,73 TL
2.040,00 TL
Rozet; plastik, metal, deri ve kauçuk gibi malzemelerden yapılan ve genellikle giysilere, çantalara takılan aksesuarlardır. Kategorize etmek gerekirse rozet çeşitleri resmi ya da kurumsal rozetler ve bireysel zevke göre seçilen rozetler olmak üzere ikiye ayrılabilir. Rozet; ordu, askeri birimler, polis ve itfaiye memurları gibi özel görevlerde resmi olarak takılan bir aksesuar olur. Tamamen popüler kültür görüntüleriyle üretilen bireysel aksesuar olarak kullanılan rozetler de vardır. Bu tip rozetleri kişiler en çok çantalara takarlar.
Sizin de kurumsal bir sembol olarak ya da kişisel zevkinize uygun rozet arayışınız varsa piyasadaki rozetleri internet üzerinden incelemek ve fiyatlara bakmak için Cimri’yi ziyaret edebilirsiniz. Seçenekler arasından tercih yaptıktan sonra ilgili listeden rozet satın alabilir bu şekilde konforlu alışverişin rahatlığını yaşayabilirsiniz. Farklı seçeneklere de göz atmak isterseniz takı aksesuarları listesini inceleyebilirsiniz.
Rozetler günümüzde lise öğrencilerinin süs olarak çantalarına taktıkları bir aksesuar olarak bile karşımıza çıkıyorken aslında Orta Çağ’da mücevherler gibi popülerdiler. Çok eski zamanlarda pahalı ham maddelerden yapılan özel rozetler vardı. Örneğin hacca gidenlerin taktığı hacı rozetleri, bir hanedana bağlılığı simgeleyen özel formlu rozetler, kraliyet kutlamalarında sınırlı sayıda dağıtılan rozetler bulunuyordu. Geçmiş dönemlerde rozetlerin en ihtişamlı versiyonları altın veya gümüşten yapılan yaldızlı tasmalara kolye olarak takılanlardı.
Zamanla rozetler daha çok mesleki, askeri ve toplumsal hiyerarşik yapıyı temsilen takılmaya başlanmıştır. Örneğin memurların, askerlerin veya hizmetçilerin taktıkları rozetler farklı olmuştur. 19. yüzyılda rozetler üniformaların ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Hala daha bu geleneği sürdüren okullar vardır. Günümüzde ise rozetlerin resmi olarak kullanımı en çok askeri alanda sürmektedir. Bunun dışında popüler kültür aksesuarı olarak oldukça yaygınlaşan rozetleri 7’den 70’e herkeste görmek mümkündür.
Rozet takmanın birçok farklı sebebi olabilir. Sadece süs aksesuarı olarak da kullanılabilen rozetler askeri rütbe için takıldığında zorunlu bir sembol durumundadır. Kullanım alanları ve sebepleriyle ilgili şöyle bir sıralama yapılabilir:
Rozet takma sebepleri hoşunuza gittiyse ve rozet satın almaya karar verdiyseniz detaylı araştırmayı Cimri’de yapabilirsiniz. Cimri’de internet üstünden yapılan rozet, altın, takı, aksesuar satışlarını görebilir, fiyat karşılaştırması yaparak kararınızı kolaylıkla verebilirsiniz.
Kurumsal rozetler çok sık tercih edilen aksesuarlardır. Özellikle çalışanların aidiyet duygusunu perçinlemek ve kuruma güvenlerini yükseltmek için tercih edilir.
Rozet modelleri Fransızca “rosette” kelimesinden dilimize “rozet” şeklinde geçen özel aksesuarlardır. Türk Dil Kurumu sözlüğündeki tanımı “Yakaya takılmak için çeşitli biçimlerde yapılan, bir kuruluşun sembolü sayılacak genellikle küçük metal nesne” şeklindedir. TDK tanımında metal deniyor olsa da rozet modelleri kullanılan hammaddeler açısında çok çeşitlidir. Rozet metal dışında plastik, ahşap, kauçuk ve tekstil malzemeleriyle üretilir.
Rozet çeşitleri takılma şekillerine göre de kategorize edilebilir. En çok kullanılan metot çengelli iğnedir. Bazı rozetler ise kıyafete zarar vermemek açısından mıknatısla takılır. Tekstil malzemeleriyle üretilen rozetler ise kıyafetlere yapıştırılarak ya da dikilerek kullanılır.
Daha şık görünümlü rozetler damla rozetler ve döküm rozetlerdir. Damla rozetlerin alt bölümü genelde metalden olur. Dijital baskılı etiketler rozet üstüne monte edilir. Mercekleme tekniğiyle 3 boyutlu görünüm etkisi yakalamak için bir reçine kaplaması yapılır. Döküm rozetler ise daha çok sade logolara uygundur. Metale renkler direkt işlenir. Bu renklere mine dendiği için döküm roketler mineli ve minesiz olmak üzere 2 çeşittir.
Rozet çeşitleri kullanım amaçlarına göre de gruplanabilir. Bu gruplama resmi rozetler ve günlük kullanıma uygun rozetler şeklinde yapılabilir. Özellikle buton rozetler günlük kullanım için modellerde en çok tercih edilen türdür diyebiliriz. Buton rozetler adından anlaşılacağı üzere buton şeklinde olan modellerdir.
Rozetler arasında bazı özelleşen modeller de mevcuttur. Örneğin şerit rozet isminden de anlaşılacağı üzere ince uzun bir şerit şeklinde tasarlanan özel bir modeldir. Ülkemizde şerit rozet TSK görevlerinde bazı konumlara gelenlerin taktığı kıdem sembolleridir denebilir. Bazıları iğneli bazıları ise mıknatıslı üretilir.
Sözlük anlamı; yaka iğnesi olan broşlar da özel rozet türleri arasında sayılabilir. Belirleyici özellik isimden de anlaşılacağı üzere iğne yardımıyla yakaya takılma durumudur. Ürün tanımlarında broşlar bazen rozet broş olarak da geçer.
Hafif ve kullanımı pratik bir aksesuar olan rozetler milli duyguları perçinlemek için özel formlar alırlar. Bu tip modellerde rozet bayrak, ülkenin haritası, ülkenin önemli liderleri gibi konulardan alıntılarla dizayn edilir.
Ülkemizde en popüler rozetler arasında Türkiye sevgisini sembolize eden modeller vardır. Türkiye sevgisini temsil eden modeller arasında birçok rozet Türk bayrağı sembolüyle tasarlanır. Bir rozet ay yıldız teması içeriyorsan bu model de Türkiye sevgisini yansıtmak için özel tasarımdır.
Milli duyguları yansıtan rozetlerin en çok kullanıldığı yerler elbette milli bayramlardır. Tabii ki mutlaka milli bayramları beklemeye gerek yoktur, ülke sevgisinin sembolünü üzerinde taşımak isteyen herkes bu tip özel rozetleri her zaman takabilir.
Kurumsal ve estetik amaçlarla takılan rozetler yaygın olarak kullanılan ve bilinen modellerdir. Bunların dışında ilginç rozet çeşitleri de vardır.
Örneğin bitleri uzaklaştırmak için özel olarak tasarlanan bit rozetleri bulunur. Bu aksesuarlar özellikle ilkokullarda dönemsel olarak yaşanabilen bit salgınlarından korunmak için tercih edilir.
Bir diğer az bilinen ve rozet denince pek akla gelmeyen tür ise roket cüzdan entegrasyonudur. Cüzdanlara monte edilen rozetleri özellikle polisler kullanır. Bazen kimlik gösteren polisler direkt cüzdanlarını açarak rozetlerini gösterirler.
Yaka pini ve yaka iğnesi de denen rozetler türlerine göre farklı şekillerde takılırlar. Eğer çengelli iğne iğneli formatında bir rozet aldıysanız dikkatli bir şekilde iğneyi takacağınız yere geçirip, iğne ucunu kapalı yere güvenli şekilde geçirmeniz gerekir. Bazı rozetler kolay kullanım açısından çıt çıtlı da olabilir. Çıt çıtlı rozetlerin takılması çıtı çıtın kapatılmasıyla olur ve pratiktir. Askeriyede kullanılan bazı rozetlerde ise üniformaların zarar görmemesi açısından mıknatıslı versiyonlar üretilir. Mıknatıslı rozetlerde rozetin arka yüzünde bir mıknatıs ve ekstra bir mini mıknatıs daha olur. Bu iki mıknatıs kıyafette rozetin takılacağı yerin üstüne ve altına getirilerek sabitleme sağlanır.
Özellikle resmi nitelik taşıyan rozetlerin takılma aşamasında rozet ceketin neresine takılır veya rozet sağa mı takılır sola mı gibi sorular kafa karıştırıcı olabilir. Resmi ve kurumsal rozetler ve özel günlerde takılan resmi formatlı rozetler genelde göğsün sol tarafı üstüne takılır. Bunun sebebi de kalpten bağlılığın ifade edilmesiyle ilgilidir. Rozetler genelde yaka ya da cep üstüne takılırken, kolluk ve yaka rozetlerinde daha çok sabit bir konum olur.
Rozetin takılma yeri rozetin boyutuna göre de değişir. Büyük rozetlerde oynama olduğunda rozet iğnesi problem yaratabileceği için diken iğnesi eklemesi iyi olur. Rozeti takımı süs amaçlıysa kıyafet ve stil açısından uyum ön plana çıkar. Süs amaçlı rozetler sadece giysilere takılacak diye bir kural bulunmaz. Çanta gibi aksesuarlara takılabilir.
Rozetler en klasik şekilde yakaya ya da kıyafetlerde ön ceplerin üzerine takılır. Eğer rozeti bir süs aksesuarı olarak kullanacaksanız ve biraz farklı olmak istiyorsanız alternatif fikirleri değerlendirebilirsiniz.
Rozeti çantaya takmak yaka ve cepten sonra gelen ilk uygulamadır diyebiliriz. Çantaya rozet takmayı biraz farklılaştırmak için birden fazla rozetle değişik bir tarz yaratabilirsiniz. Örneğin 5 rozeti alt alta takmak çantanızın üzerinde bir şerit yaratır. Eğer geniş yüzeyli bir sırt çantanız varsa mini rozetlerden bir kalp yapmak gibi şekil oluşturma stratejisini uygulayabilirsiniz. Rozetler şapkalara, kemerlere, pantolonlara hatta ayakkabılara bile takılabilir. Rozetlerden yaratıcı süs eşyaları da yapabilirsiniz. Mesela hasır örgü bir Amerikan servisi asma ipi takıp, üzerine de çeşit çeşit rozetler takarak eğlenceli bir duvar panosu yapabilirsiniz.
Rozetler aslında çağın kültürüne ayna tutan aksesuarlardır. Hem milli rozetler hem de bireysel kullanılan süs eşyası modeller kullanıldığı dönemin izlerini taşır. Tarihi motifler taşıyan eşyaları biriktirmeyi seven birçok koleksiyoner gibi rozet koleksiyonu yapan kişiler de geçmişten günümüze uzun yıllardır kullanılan bu aksesuarların izini sürer…
Koleksiyonlardaki rozet örnekleri incelendiğinde; özel yapım modeller, bayraklı çeşitler, kurumsal rozetler, mottosal türler gibi birçok farklı çeşide rastlamak mümkündür.
Eğer rozet koleksiyonu yapma gibi bir düşünceniz varsa işin boyutunun çok ciddi seviyelere çıkabildiğini bilmeniz iyi olur. Kimi koleksiyoncuların rozet seti çok eski dönemlerden kalma parçaları bile içerir ve bu parçalar antika değeri taşıdığı için oldukça değerlidir. Antika merakı olan ve antika satışı da yapan koleksiyoncular basit rozet kutusu içinde broşları taşımazlar. Bu kişilerin özel kasaları ya da kutuları vardır.
Koleksiyon yapmayı tamamen hobi olarak da tercih edebilirsiniz. Örneğin ülkeler bazlı rozetler toplayarak bu hobiye başlayabilirsiniz. Rozetleri topladıkça ülke kültürleri ve tarihe dair de bilginiz derinleşecektir. Tamamen eğlence amaçlı mizah içerikli rozetler toplamak da bir seçenektir. Ya da karma bir rozet koleksiyonu da yapabilirsiniz.
Farklı şekillerde olabilen ve üstünde farklı tasarımlar yer alan, kıyafetlere ya da çanta gibi aksesuarlara takılan rozetler değişen özelliklerine göre fiyatlandırılırlar. Örneğin üst kalite bir bir ahşaptan üretilen model, plastikten üretilen basit bir modele göre daha farklı fiyat üzerinden listelenebilir. Hazır rozetlerde özellikle rozet toptan alınacaksa daha farklı fiyatlar olabilir. Özel rozet yaptırma gibi bir düşünceniz var ise fiyatın değişebileceğini hesaba katmanız gerekir. Rozet fiyatları markaya göre de değişir. El yapımı tasarımlar çıkaran markaların ise fiyat skalası daha farklı olur. Cimri’de, çeşitli online satış platformlarında yer alan tüm rozet çeşitlerinin yanında saat, moda, takı başlığında yer alan sayısız ürünü de listeleyebilirsiniz. Fiyat ve ürün popülerliği gibi farklı filtreleme seçenekleri sayesinde kaliteli bir inceleme deneyimi yaşayabilirsiniz.