Rulamit
Boş bir kovan içinde karton bir ucundan yakılır ve her kovanın uçuş deliğinden 7 veya 3 doz duman, darbe halinde içeriye basılır. Yaklaşık bir dakikada 10 kovan hızlı bir şekilde ilaçlanır. İlacı kullandıktan sonra kovanın uçuş deliğini kapatmaya gerek duymazken duman darbesinin arılara ve kovan içinde olumsuz bir etki görülmez. İlaçlamalar 3 gün ara ile 3 defa tekrarlanır. Rulamit ilaçlaması yazın bal hasadından önce haziran ve eylül aylarında ilaçlama yapılmamalıdır. Rulamit kovan içi şeritleri eldiven ile tutmalıdır. Sağlık açısından güvenli bir şekilde tedbir alınarak arı kovanı şeritleri ilaçlanır. Arılar kışın kovan içinde salkım halinde dururlar ve kış döneminde bu salkımın bozulması kış kayıplarının artmasına neden olur. Kışlatma döneminde kovanların daha iyi havalanması için kovan giriş delikleri zaman zaman temizlenir ve kış salkımının bozulmaması için kovan sık sık açılıp arılar rahatsız edilmemelidir. Sıcak bölgelerde şubat ayı ortasında ilk kontroller ile besleme ve rulamit ilaçlamaları başlanır. Kışa hazırlanan kovanlarda hastalık ve zarara karşı mücadele etkili sonuçlar almak için ruhsatlı ilaçlar kullanılmalıdır.
Rulamit Çeşitleri
Birçok arıcılık işleminde çeşitli ilaçlar bulunmakta ve sağlıklı ve doğal bir bal elde etmek için arıcılık yapan kişiler özel usta olmaları gerekir. Hassas bir iş olarak bilinen arı ve bal kovanların düzenli şekilde kontrol edilmesiyle temiz bir bal üretimi sağlayabilirsiniz. Rulamit çeşitleri kovanları hastalık ve zararlı yönünden kontrol ederek kovan kaybını önlemek için şüphelendiğiniz hastalıklardan kurtulmak için hemen ilaçlama işlemi başlatılır. Teşvik şuruplaması ile ana arının yumurta atmasını sağlayıp kovanın kışa güçlü bir mevcutla girmesini sağlayınız. Veteriner hekim reçetesiyle eczanelerde ve veteriner muayenehane ve polikliniklerinde satılırken arıcılığın en önemli ilaç kalite unsurlarından biridir. Normal depolama şartlarında serin ve kuru ambalajında muhafaza edildiğinde fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini iki yıl muhafaza eden bir ilaç türüdür. Kullanım esnasında maske, eldiven ve gözlük kullanarak ilaçlamadan bir dakika sonra kovanın giriş deliğini açarak havalandırma desteği verilmeye devam edilir. Bal akımı tutumu süresince ve bal akımının başlamasına otuz gün kalınca ilaç uygulanmamalı ve insan tüketimine sunulacak ballara temas ettirilmeyecek şekilde dikkat edilir. Arıların parazitine solunum yoluyla etkili olmakta ve aynı anda sinir sistemini tahrip ederek zararlıyı öldürerek ortadan kaldırır. Arıcılık yapan kişilere özel arıcı tulumu bulunur ve bu kişiler tulumları giyerek arıların her türlü bakımını tamamlar. Arıcılık oldukça önemli ve dikkatli bir işçilik olarak bilinirken sağlık açısından arıların yaptığı bal ve polen oldukça büyük önem taşımaktadır. Büyükten küçüğe herkesin sevebileceği baĺ sofralarda yerini alır. Birçok ince bakımı detayli bakımları yapıldıktan sonra arılar kendi haline bırakın kovandan dağılmaması bir arada salkım şeklinde durmalari sağlanır. İlaçlama ve duman verme sayesinde arıların sağlığı da korunur ve bal yapmaları sağlanırken birçok önemli ve hassas konuları bilmek gerekir. Bilirkişiler tarafından yapılan her işin oldukça verimi yüksektir. Arıcılık tulumu giyilerek kendinizi koruyabilir ve arıların her türlü ilaçlama ve bakım ihtiyaçları karşılandıktan sonra arılar bal yapma işlemine geçer ve arılardan üretilen bal insan sağlığı için oldukça faydası görülür.
Rulamit Fiyatları
Arıcılık işleminde kullanılan birçok ilaç türü seçeneği vardır ve en yaygın olarak bilinen rulamit ilacı oldukça ince bir ilaçlama türüne sahiptir. Rulamit fiyatları arıcılık işleminde arıların bakımını bilen kişilere açıklamalı bir şekilde araştırmalar yaparak ürün satın alınır. Bütçeye uygun veya uygun olmayan her ürün çeşitlerine özel ayrı ayrı fiyat belirlenerek satışa sunulur. Veterinerlerin desteği ile arıcılık işleminde önemli bilgiler alınarak işleme ve üretime geçilir. Yaz mevsiminde arılar çiçeklerden beslenerek bal üretirken kışın kovan içinde beslenmeleri sağlanır. Çeşitli ilaç sıkma aletleriyle arıların ilaçlanması sağlanır. Eğer varroa yoğunluğu çok yüksek düzeyde ise ilaçlama üç gün ara ile dört defa yapılmalıdır. Kütük veya sepet kovanlar için üç dört duman darbesi yeterli olmak üzere ilaçlama gerçekleşir. Kış aylarında bütün varroa erginleri yavru gözü olmadığı için işçi arıların üzerinde bulunur ve bu durumdan yararlanmak için kışın sıcaklığın yüksek olduğu iyi havalarda Rulamit - va ile mücadele yapılırsa kolonide zararlı yoğunluğu olan önemli bir ölçüde azalması sağlanır. Arıcılık yapan kişilere özel ilaçlamalar yapılır ve ilac fiyatları araştırılarak veteriner veya bilirkişiler tarafından ilaç ürünleri satın alınır ve mevsime uygun şekilde ilaçlamalar tamamlanır.
Rulamit Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Arıcılığın önemli ve hassas işlemleri ve bakımları bulunurken arı besleyen kişiler tarafından dikkat edilerek ilaç çeşitlerine başvurulur. Arılar hassas bir böcek olarak bilinirken kış aylarında oldukça dikkat edilmesi gerekir ve beslenmeleri sıcak tutulmaları sağlanır. Rulamit 5 kutu çeşitli ilaç kutuları arıcılığın başında önem taşıyarak birden çok arı kovanları ilaçlanır. Genellikle bal alma olayı bittikten sonra arıları rahatlatmak üzerindeki zararlılardan kurtulmak için yapılması gerekir. Her ilacın etki mekanizması farklı olduğu gibi etkisizleşme mekanizması da farklılık gösterir. Bazı ilaçlar buharlaştıkları için kısa yada uzun bir zaman sonra ortamdan uzaklaşır. Bazılarının etkisiz duruma düşmeleri ise ortamdan uzak olmaları nedeniyle kimyasal yapılarının zaman içinde bozulması yüzünden olur. Çünkü balmumu tutucu emici, soğurucu ve birçok özelliği bulunur. Sonbahar aylarında rulamit - va yı sadece hasattan sonra arı üzerinde birikmiş varroaya ağır darbe indirmek için kullanılması sağlanır. Bu ilaç döngüleri uygun zamanda ve dozda gerçekleştirilirse arıların yeterli bir şekilde korunmasını sağlayabilirsiniz. Arı ve arıcılık işlemi oldukça hassas bir iş olduğu için önemli detayları incelenerek her türlü bakım ve ilaçlama ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.