
Çınar 2.5 lt Selülozik Tiner
293,91 TL

372,58 TL

537,73 TL

Boya endüstrisi neredeyse tüm yaşam alanlarının inşa sürecinde ihtiyaç duyulan önemli bir alandır. Solventli ve solventsiz boyalar olmak üzere iki genel kategoriden bahsedilebilir. Solventsiz boyalar su bazlı olduklarından su ile inceltilirken solventli boyaları inceltirken tinere ihtiyaç duyulur. Boyama gerektiğinde boyanın kıvamının en verimli hale getirilmesi yani inceltilmesi ve temizlenmesi işlemleri de olmazsa olmazlar arasında yer alır. Bu işlemler için tiner verimli bir yardımcı elemandır. Tiner çeşitleri; endüstriyel tiner, akrilik tiner, sentetik tiner, selülozik tiner, fırın tiner, lak tiner, poliüretan tiner ve epoksi tiner olarak sıralanabilir.
Her boya türüyle uyumlu olacak tiner türü farklıdır. Boya inceltme tiner kullanılacaksa boya ile tinerin ne bazlı olduğu önem taşır. Örneğin selülozik bazlı boyalarla selülozik tinerler uyumludur. Sentetik boyayı inceltmede ise bu tinerler uygun olmaz.
Selülozik tiner çeşitleri konusunda araştırma yaparken farklı satış sitelerindeki fiyatları karşılaştırmak, belli bir fiyat aralığında araştırma yapmak ya da fiyatı düşen ürünlere bakmak gibi avantajlı arama opsiyonlarından faydalanmak için Cimri’yi ziyaret edebilirsiniz. İnternet üzerinden satışı yapılan selülozik tiner çeşitlerinin hepsini tek listede inceleyebilir, istediğinizi seçebilirsiniz. Farklı seçenekler için boyalar listesini de değerlendirebilirsiniz.
Tinerin kimyasal formülü C6H5CH3’tür. Organik bir çözücü olan tiner kelime kökeni olarak İngilizce “thinner” sözcüğünden dilimize geçmiştir. Thinner kelimesi Türkçe “inceltici” anlamına gelir. Sanayi alanının vazgeçilmez ürünü olan tiner boyalarla birlikte vernikleri inceltme işleminde de rol alır. Bu tiner türü tiner çeşitleri arasında sık tercih edilen ürünlerden biridir.
Selülozik tiner ozellikleri dendiği zaman öncelikle tinerin kimyasal yapısından bahsetmek faydalı olur. Ortalama olarak %90 toluen ve %5-10 oranında farklı solventlerden oluşur. Bu tinerler tüm tiner çeşitleri göz önünde bulundurulursa uçuculuğu oldukça yüksek olan bir üründür. Uçuculuk yüksek olduğu için bu tinerin uygulaması sonrasında yağlı bir tabaka kalmaz.
Selülozik boya ve verniklerde etkili tiner, basit bir karıştırma işlemiyle elde edilir ve kimyasal reaksiyon olmadan homojen bir karışım ortaya çıkar. Endüstriyel selülozik tiner olarak bilinen tiner türü uzun ömürlü endüstriyel boyalar için kullanılan özel bir üründür.
Selülozik tiner yanıcı mı sorusunun cevabı evettir. Yanıcı yapı sebebiyle üretim esnasından dikkatli ilerlenmesi elzemdir. Bir anlık parlama ciddi kazalara yol açabilir.
Bu tiner türünün son senelerde popülerliğinin artmasının bir nedeni çabuk kuruyan selülozik boyaların yükselişiyle ilgilidir. Selülozik boyaların verimli kullanımı için selülozik boyalarla uyumlu tinere de ihtiyaç duyulur. Selülozik boyaların tam verimle kullanıma hazır hale gelmesi için genellikle ortalama olarak %15-20 oranında bu tiner ile karıştırılması önerilir. Karışım oranı önerisi boyaların markalarına göre değişkenlik gösterir.
Tiner çeşitleri arasında renksiz yapısıyla bilinen selülozik olan tiner selüloz içeren boyaları ve vernikleri inceltmek için kullanılır. İnceltme işlemi sayesinde boya ve vernikler uygulama yapılacak yüzeye daha iyi yayılır. Selülozik boya ve vernikten yüksek verim elde etmek için bu tiner türü destekleyici bir üründür.
Selülozik tiner bozulur mu sorusunun cevabı markaya göre değişir. Ürünlerde kapağı açılmamış ürünün raf ömrü süresizken bazı markalarda bu süre birkaç yıl olabilir. Kapağı açılmış ürünler muhafaza edilirken hava almayacak şekilde kapatılmalıdır.
Selülozik boya ve maddelerde etkili tinere ihtiyacınız varsa büyük ihtimal spatula, fırça gibi boya malzemelerine de ihtiyacınız olacaktır. Cimri’de boya malzemeleri hakkında araştırma yapabilir, tek listede tüm ürünleri fiyatlarıyla birlikte görebilirsiniz.
Selülozik boya ve maddelerde etkili tiner çok güçlü bir yapıda olduğu için genelde plastik kaplarda satılmaz çünkü plastiğe zarar verebilir. Bu yüzden çoğunlukla selülozik tiner teneke kutularda satışa sunulur. Plastiği zarar verdiği gibi selülozik tiner cilde de zarar verebilir yani selülozik tiner cilde zarar verir mi sorusunun cevabı evettir. Bu yüzden kullanım sırasında dikkatli olmakta ve gerekli önlemleri almakta fayda vardır. Ciltle temas olursa o bölge hemen sabun ve suyla yıkanmalıdır.
Selülozik boya ve maddelerde etkili tiner ağır kokusuyla da olumsuz etkilere neden olabilir. Özellikle kapalı ortamlarda selülozik olan bir tiner kullanılırsa havalandırma yapılması gerekir. Hatta mümkünse kullanım esnasında da camlar açık olursa çok daha sağlıklı olur. Bu tinerin kullanıldığı yerde havalandırma yapmak mümkün değilse, alanda kaynamış süt bekletilmesi önerilir. Tiner kokusundan etkilenmemek için bayta ekmek, bulaşık deterjanı ve sirkeden de yardım alınabilir.
Yapısıyla cildi tahriş eden, kokusuyla vücudu olumsuz etkileyen selülozik tinerin içilmesi de çok ciddi zararlara yol açar. Zehirleme etkisi yapan selülozik tiner mutlaka çocukların ulaşamayacağı bir yerde saklanmalıdır.
Selülozik boya ve maddelerde etkili tiner çeşitleri üretiminde her marka farklı bir yol izleyebilir. Marka bazında içerik araştırması yapmakta fayda vardır.
Selülozik boya ve verniklerde etkili tineri ne için kullanacaksanız ona göre uygun miktarda almanız iyi olur. Çok fazla ihtiyacınız yoksa 1 lt’lik tiner alabilirsiniz ama selülozik tiner 3 lt gibi versiyonları tercih etmeniz uzun vadede tekrar tiner ihtiyacınız olduğunda kullanmanız için iyi olabilir. Bu tinerlerin genelde raf ömrü olur, buna dikkat ederek ürün seçmeniz verimli kullanıma katkı sağlar.
Selülozik boya ve maddelerde etkili tineri boyayı inceltmek için mi yoksa hem boya inceltmek hem de temizlik için mi aldığınıza göre ürün seçimi yapabilirsiniz. Ürünün temizlik gücüyle ilgili önceden bilgi sahibi olmanız sonrasında istediğiniz sonucu almanızı garantiler.
Farklı markaların sunduğu benzer bir selülozik tiner hakkında bile araştırma yapmanız faydalı olur zira detaylı bilgilerde ekstra özelliklere rastlayabilirsiniz. Kullanıcı yorumlarını incelemeniz seçim aşamasında karar vermenizi kolaylaştıracak bir yöntemdir.
Tiner çeşitleri arasında en çok selülozik tiner ve sentetik tiner arasında seçim yapmakta müşteriler zorlanır. Bu iki tiner çeşidi arasındaki farkları bilmeniz doğru tercih yapmanızı kolaylaştırır.
Selülozik tiner çeşitleri farklı özelliklere göre farklı fiyatlarda olabilir. En önemli etkenlerden biri miktardır. Selülozik tiner 5 lt yerine selülozik tiner 1 lt şeklinde sunulduğunda fiyat değişebilir. Yalnız bu noktada önemli olan birim fiyattır. Her ne kadar daha az litrelik selülozik tinerin fiyatı değişebilse de büyük paketlerdeki ürünlerin birim fiyatı daha farklı olabilir.
Selülozik tiner fiyatlarının etkilendiği bir diğer unsur da markadır. Köklü ve uzun yıllardır piyasada güvenilir bir yere sahip olan markaların fiyatları diğer seçeneklere göre farklı olabilir. Yeni çıkan markalar ise müşteri kitlesi oluşturmak adına fiyatları daha farklı tutabilir. Fiyatlara bakarak hangi ürünü alacağınıza karar vermeye çalışırken fiyat-performans karşılaştırması yöntemi yardımcı olabilir. Fiyata göre ürünün performansını anlayabilmek adına kullanıcı yorumlarına göz atabilirsiniz. Araştırma sürecini en konforlu şekilde geçirmek için Cimri’yi kullanabilirsiniz. Cimri’de sadece selülozik tiner çeşitleri için değil tüm boyalar ve boyacı aletleri için araştırma yapabilirsiniz. Karşınıza çıkan listede fiyata, ürün popülerliğine, fiyatı düşen ürünlere ya da en yeni ürünlere göre sıralama yapabilirsiniz. Ayrıca beğendiğiniz ürünleri favorileriniz arasına alarak bu seçenekler arasında daha sonra da tercih yapabilirsiniz. Aradığınız tineri buldunuz ama fiyatı tam istediğiniz gibi değilse fiyat alarmı kurarak fiyat değişimi olduğunda size bildirim gelmesini de sağlayabilirsiniz.
293,91 TL
372,58 TL
537,73 TL
390,00 TL
390,00 TL
415,10 TL
709,20 TL
724,53 TL
590,00 TL
599,99 TL
643,99 TL
419,99 TL
450,44 TL
475,00 TL
1.214,99 TL
1.446,52 TL
1.453,15 TL
235,00 TL
235,99 TL
182,07 TL
212,26 TL
254,00 TL
206,73 TL
229,03 TL
299,99 TL
330,00 TL
1.458,00 TL
1.500,00 TL
1.530,91 TL
1.693,27 TL
1.914,98 TL
1.802,54 TL
1.969,20 TL
2.497,00 TL
389,00 TL
134,85 TL
2.224,80 TL
235,00 TL
467,42 TL
120,00 TL
123,64 TL
210,44 TL
1.500,00 TL
364,00 TL
385,00 TL
196,25 TL
309,03 TL
1.140,00 TL
229,07 TL
283,00 TL
170,00 TL
187,90 TL
143,14 TL
159,90 TL
159,90 TL