
Alfa ZK-PP1K 1HZ-150KHZ Pwm Ve Pulse Darbe Modu Çift Modlu Lcd Pwm Sinyal Jeneratörü
788,00 TL

788,00 TL
735,21 TL
1.283,45 TL
32,68 TL
16.500,00 TL
293,88 TL
43.009,00 TL
43.009,00 TL
50.599,00 TL
56.924,00 TL
70.839,00 TL
56.924,00 TL
27.829,00 TL
41.744,00 TL
50.599,00 TL
50.599,00 TL
138,23 TL
220,27 TL
237,62 TL
290,75 TL
353,69 TL
520,53 TL
836,57 TL
1.240,00 TL
1.314,75 TL
102,61 TL
120,44 TL
481,65 TL
580,00 TL
1.140,76 TL
1.285,73 TL
505,50 TL
790,41 TL
310,11 TL
356,62 TL
397,18 TL
168,95 TL
71,73 TL
172,00 TL
245,38 TL
622,44 TL
102,21 TL
1.065,03 TL
831,40 TL
Alıcıların testinde bulunan ve sinyal kaynağı görevi üstlenen aygıtlar sinyal jeneratörü olarak adlandırılır. Jeneratör sisteminde çeşitli dalgalar elde edilir. Bu sistemde elde edilen kare, üçgen, sinüzoidal gibi dalgalar farklı boylarda olup periyodik bir şekilde üretimleri gerçekleşir. Sinyal jeneratörleri ise uygun boy ve miktarda dalga üretilmesine olanak sağlar. Genel olarak alıcı ve amplifikatörlerin testinde kullanılan sinyal jeneratörü, hayatın hemen hemen her alanında kişilerin karşısına çıkar. Bu aygıtlar oldukça geniş bir alan kapladığı için kullanılması için bazı şartların uygun olması gerekir. Aynı zamanda kullanım esnasında dalga boyları ile sinyal jeneratörünün ideal bir aralıkta olması önem arz eder. Yapısal olarak beş bölümden oluşan bu cihazın dalga dedektörü, radyo frekansı köprülerinde etkin bir şekilde kullanımı gerçekleştirilir. Bu cihazlar pek çok açılış ve kapanış fonksiyonuna sahiptir. Tuşlar sayesinde aktif ve etkin bir şekilde kullanılan sinyal jeneratörü, pek çok işlevin yerine getirilmesine olanak sağlar. Kişiler sinyal jeneratörü çeşitlerine Cimri.com web sitesi üzerinden ulaşarak ürünler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir.
Sinyal jeneratörü çeşitleri frekanslarına ve fonksiyonlarına göre iki ayrı grupta sınıflandırılır. Frekanslarına göre sinyal jeneratörleri arasında alçak ve radyo jeneratörü yer alır. Sweep, continuous wave ise fonksiyon sinyal jeneratörü çeşitlerindendir. Sinyal jeneratörü çeşitleri arasında bulunan dalga şekli üretici, geniş sinyal aralığında elektriksel dalga üretimi sağlar. Kare, sinüs, rampa, pulse, kardiyak, gauss nabız dalgaları yaygın olan dalga şekli çıkış tipleri arasında yer alır. Bu dalgalar bir test devresine bağlanarak herhangi bir cihazın düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı test edebilme özelliğine sahiptir. Sinyal jeneratörlerinde farklı fonksiyonların gerçekleşmesine olanak sağlayan bölümleri bulunur. Frekans displayi, frekans değerlerinin artma ve azalma durumlarını gösteren ekrandır. Genlik displayi, dedekte edilmiş olan ters gücün görülmesine olanak sağlar. RF on ve off anahtarı ile ise RF çıkış sinyallerinin giriş çıkışı kontrol edilir. Modülasyon tuşları, sinyal jeneratöründe istenilen modülasyonun seçilmesi için kullanılır. Birbirinden farklı özelliğe sahip olan sinyal üreteçlerinde yer alan bu bölümler, üretecin işlevinin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine imkan sunar. Keyfi fonksiyon üreteci ve vektör sinyal üreteci de bu sinyal jeneratörü çeşitleri arasında yer alır. Vektör sinyal üreteci, alıcı duyarlılığı için kullanılır. Bu üreteç aynı zamanda analog ve dijital modülasyon şemaları ile RF sinyalleri üretir. Elektronik cihazlardaki parazitlenmenin önüne geçmek için kullanılan sinyal jeneratörlerinin programlanabilir ve farklı dalga formları üretebilen çeşitleri de mevcuttur. Sinyal jeneratörü çeşitleri arasında bulunan analog üreteç; havacılık, savunma ve iletişim gibi farklı sektörlerde kullanılır. RF ve mikrodalga test uygulamaları için kullanılan analog sinyal jeneratörü, test uygulamalarının oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak sağlar. Sinyal jeneratörlerinin hem osiloskop hem de sinyal üreteci olarak kullanılan modelleri mevcuttur. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen bu ürünler pek çok işlevin yerine getirilmesine olanak sağlar. Kare dalga sinyal jeneratörü, deneysel gelişim için kare dalga sinyalini üretir. Kademeli bir motoru çalıştırmak ve tetik sinyali üretmek için kare dalga sinyali kullanılır.
Sinyal jeneratörü fiyat olarak farklı aralıklara sahiptir. Bu ürünler yaygın kullanım alanına sahip olduğu için pek çok marka tarafından üretilerek piyasaya sürülür. Markaların bu ürünleri üretirken kullandığı materyallerin kalitesi, fiyatların şekillenmesinde etkili olur. Markalar tarafından piyasaya sürülen sinyal jeneratörleri aynı zamanda çeşitli aracı firma tarafından da kullanıcıya sunulur. Farklı satıcılar tarafından kullanıcıya sunulan bu ürünler için fiyat aralıkları belirlenirken , aracı firmaların satış politikası göz önünde bulundurulur. Satış politikasında yaşanan farklılıklar ise aracı firmalar arasında fiyat çeşitliliğinin yaşanmasına olanak sağlar. Bu ürünlerin fiyatlarının değişmesinde etkili olan unsurlar arasında ürünün kullanım amacı, modeli ve fonksiyonel özellikleri yer alır. Çeşitli özellikler ile tasarlanan sinyal üreteçleri farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Kişiler bu ürünlerin farklı fiyat aralıklarını Cimri.com web sitesi üzerinden inceleyebilir. Cimri.com onlarca satıcı arasında sinyal jenaretörü fiyatlarını karşılaştırarak kişilerin en uygun fiyatlı ürünü bulmaya olanak sağlar.
Sinyal jeneratörü satın alırken kişilerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Çeşitli markalar tarafından bu ürünlerin üretimi sağlandığı için kişilerin marka tercihinde dikkatli olması gerekir. Kalite malzemeler kullanan ve kullanıcı memnuniyetinin yüksek olduğu markaların tercih edilmesi kişilerin doğru marka tercihinde bulunmasına olanak sağlar. Sinyal jeneratörleri çeşitli aracı firma tarafından kullanıcıya sunulduğu için fiyat noktasında oldukça çok çeşitlilik görülür. Kişilerin bütçesine uygun olan ve fiyat performan ürünü olan bir ürünü tercih etmesi gerekir. Kişiler farklı satıcılar arasında fiyat karşılaştırması yaparak kendi bütçesine uygun olan ürünü bulma imkanına sahip olur. Sinyal jeneratörleri kullanım alanlarına göre çeşitlere ayrılır. Kullanım amacına uygun olan sinyal üretecinin tercih edilmesi kişinin istediği sonucu almasına olanak sağlar. Bu ürünler farklı teknik ve fonksiyonel özellikler ile tasarlanır. Kişinin kullanım sağlamak istediği alana uygun olan modeli bulabilmesi için ürünler hakkında araştırma yapması gerekir. Kullanıcılar Cimri.com web sitesinden yararlanarak farklı modeldeki sinyal jeneratörleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir.
Sinyal jeneratoru, elektronik ve iletişim alanında önemli bir test ekipmanı olarak kullanılır. Bu cihaz, elektronik sinyaller üretme yeteneği sayesinde çeşitli testlerde kullanılır. Sinyal jeneratorleri, elektronik devrelerin performansını ölçmek ve doğrulamak için kullanılır. Bu testler; devrelerin frekans tepkisi, keskinlik, gürültü düzeyi ve genel performansının değerlendirilmesini içerir. Radyo, televizyon, cep telefonları ve diğer kablosuz iletişim sistemlerinin test edilmesinde sinyal jeneratorleri önemli bir rol oynar. Bu cihazlar, iletişim sinyallerini üretip iletim ve alım cihazlarının performansını test etmek için kullanılır. Sinyal jeneratorleri, veri analizi uygulamalarında kullanılır. Örneğin; bir sinyal jeneratörü, bir veri analiz cihazının hassasiyetini ve doğruluğunu kontrol etmek için giriş sinyalleri sağlar. Elektronik ekipmanların frekans tepkisini değerlendirmek amacıyla kullanılır. Bu testler, cihazın belirli frekanslarda nasıl davrandığını anlamak için önemlidir. Elektronik ürünlerin elektromanyetik uyumluluğunu belirlemek için sinyal jeneratorleri kullanılır. Bu testler, elektromanyetik parazitlerin cihazların çalışmasını etkileyip etkilemediğini belirlemek için yapılır. Sinyal jeneratorleri, ses ve görüntü ekipmanlarının performansını ölçmek ve ayarlamak için kullanılır. Televizyonlar, hoparlörler, mikrofonlar ve diğer ses/görüntü cihazları için gerekli sinyalleri üretebilirler.