
HB Garden Tools Sırt Tipi İlaçlama Pompası
1.180,17 TL

2.200,00 TL

1.180,17 TL
2.200,00 TL
1.095,00 TL
1.000,00 TL
1.999,00 TL
1.490,00 TL
2.498,00 TL
1.750,00 TL
1.989,00 TL
1.749,00 TL
2.500,00 TL
543,75 TL
925,00 TL
1.738,80 TL
2.499,00 TL
1.938,55 TL
1.751,24 TL
2.669,16 TL
999,00 TL
676,20 TL
4.739,99 TL
999,00 TL
6.499,90 TL
1.291,00 TL
2.000,00 TL
3.342,09 TL
7.492,86 TL
12.084,27 TL
1.000,00 TL
366,64 TL
1.405,17 TL
7.561,46 TL
1.883,99 TL
İnsan hayatının en önemli kısımlarından biri de beslenme ihtiyacıdır. Bu ihtiyaç et çeşitlerinden ya da toprak mahsullerinden karşılanabilir. Et çeşitleri için sağlıklı biçimde yetiştirilmiş besi hayvanları gerekirken toprak mahsulleri için ise tarla ve bahçelerde sağlıklı biçimde yetiştirilmiş bitkisel ürünler gereklidir. Toprak mahsulleri, sağlıklı beslenme diyetlerinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu nedenle toprak mahsulleri yetiştirilirken ne kadar sağlıklı yetişmelerine dikkat edilirse verdikleri ürünler de o kadar sağlıklı olur. Bu ürünlerin yetişmesi; tohum seçimi, uygun toprağa ekimi, gerekli hava koşulları, yeterli sulama, gübreleme ve haşere kontrolü gibi konularla doğrudan ilgilidir. Ürünler en uygun destek ve denetimle yetiştirilse de dışarıdan gelecek zararlara karşı yeteri kadar korunmadığı takdirde zayi olmaları söz konusu olabilir. Bu nedenle toprak mahsullerini haşerelerin zararlarından korumak önemlidir. Çeşitli bitkilere farklı haşere ilaçlarını kolayca uygulayabilmek için sırt pompası kullanımı gerekir. Sırt pompası sayesinde tüm alanı etkili biçimde ilaçlayarak korumak mümkündür. Sırt pompaları tarla ve bahçelerin yanında evlere zarar veren haşerelerden korunmak için de kullanılabilir.
Sırt pompaları kullanım şekli ve üretim tasarımına bağlı olarak birçok farklı model olarak bulunur. Sırt pompası modelleri genel olarak ilaçlama amaçlı kullanılır. Kullanım şekli açısından manuel çalışan kollu modeller, şarjlı ve benzinli çalışanlar gibi değişik modelleri bulunur. Ürün kapasitesi olarak ekseriyetle 16 litre ve 5 litrelik çeşitleri bulunur. Manuel sırt pompası modelleri yan kısmında bulunan bir kol yardımıyla çalışır. Kolu el yordamıyla aşağı yukarı hareket ettirerek sırt pompasının uç kısmında basınç oluşturulur. Sonrasında basınca maruz kalan depodaki ilaç diğer uçtaki püskürtme başlığından çıkar. Tuğra 16 Lt sırt tipi ilaç pompası %100 poliüretan malzemeden yapılır. Kolu sayesinde elde edilen basınç seviyesi 0,2 - 0,3 mpa değerindedir. Ürünün net ağırlığı ise 2,55 kg değerindedir. Basınç seviyesi 4,5 bara kadar olan farklı modeller de bulunur. Şarjlı sırt pompası modelleri üzerinde bulunan akümülatör sayesinde depoladığı elektrik ile çalışır ve otomatik püskürtme sağlar. Böylece sürekli kolu hareket ettirerek fazladan efor sarf edip yorulmanın önüne geçilmiş olur. Bu modeller tek şarj kapasitesiyle yaklaşık 20 depo ilaçlama imkanına sahiptir. 6-8 metre civarı yüksekliğe ya da uzaklığa kadar ilaç püskürtme özelliği bulunur. Rose akülü şarjlı 16 Lt sırt ilaç pompası özellik olarak 12v - 8a aküsü sayesinde 5 saat boyunca durmadan çalışabilir ve 320 litrelik ilaçlama kapasitesine sahiptir. Şarjlı ve kollu modellerin birleşimi olan modeller de mevcuttur. Bunlar istenildiği zaman şarjlı istenildiği zaman ise kollu olarak kullanılabilir. Birçok modelde sızdırmaz tetik mekanizması bulunur. Bu mekanizma sayesinde ilacın istenmeyen yerlere damlaması ve olası tehlikeli durumlar engellenmiş olur. Bu modeller dışında bir de motoru olan benzinle çalışan modeller bulunur. Bu sırt pompası benzinli modellerin her birinin farklı güçlerde motorları bulunur. Kapasiteleri motor güçlerine göre değişebilir. RtrMax Rtm9610 ilaçlama sırt pompası 25 litre kapasiteye sahiptir. Benzinli motoru ile 10 metre mesafeye kadar atış yapabilir. 5 farklı atış seçeneği vardır.
Sırt pompası fiyatları ürünlerin özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Fiyatı etkileyen ilk faktör ürünler arasındaki boyut farklılıklarıdır. Büyüklüğü fazla olan sırt pompaları daha fazla kapasite sağlayacağı için küçük olanlara oranla farklı fiyatlara satılabilir. Ürünün üretildiği malzeme cinsi de fiyatını etkileyen bir faktördür. Malzemenin asitli sıvılara ve basınç oluşumuna karşı dayanıklılık seviyesi arttıkça fiyatları da doğru orantılı olarak değişebilir. İlaçlama sırt pompası modellerinin çalışma disiplini de fiyat dengesini etkileyen bir unsurdur. Kollu, şarjlı ya da benzinli modeller çalışma şekillerinden dolayı birbirinden farklı üretim süreçlerinden geçerler. Kollu modellerde elektronik bir mekanizma bulunmaz bu nedenle üretimi diğerlerine göre daha basit düzeydedir. Şarjlı ve benzinli modellerde ise daha kapsamlı elektromekanik parçalar vardır. Bu nedenle üretim süreci daha kapsamlı işlemlerden geçer. Ayrıca bu sistemler kendi aralarında güç seviyelerine göre de farklı fiyatlarla kullanıcılara sunulabilir. Daha yüksek güç seviyesi demek daha fazla ve daha hızlı ilaçlama anlamına gelir. Bunların yanında sunulan her bir ek özellik fiyat dengesinde değişikliğe sebep olabilir.
Kullanıcılar sırt pompası alacakları zaman kendilerine sunulan özellikler ile ihtiyaçlarını karşılaştırarak doğru seçimi yapabilirler. Öncelikle ilaçlama yapacakları bölgenin büyüklüğünden yola çıkarak ürün kapasitesine bakabilirler. Kendileri için yeterli olduğunu düşündükleri kapasiteye sahip sırt pompasını satın alabilirler. Daha sonra sırt pompalarının çalışma şekillerini karşılaştırabilirler. Elektrikli sırt pompası için gerekli düzeneği bulunmayan kullanıcılar kollu modelleri tercih ederek rahatça kullanabilirler. Kollu modeller ile aşırı derecede efor sarf etmek istemeyen ve elektrik tesisatına ulaşma imkanı olan kullanıcılar ise sırt pompası akülü seçeneklere yönelebilirler. Ayrıca hem kollu hem de şarjlı kullanım imkanı olan modeller sayesinde duruma göre istenildiği gibi çalışmak mümkündür. Bunun yanında elektrik tesisatı bulunmayan ama sürekli kol ile uğraşmak istemeyen kullanıcılar için benzinli modeller vardır. Motoruna eklenen yakıt sayesinde sürekli ve kuvvetli ilaçlama imkanı elde ederler. Kullanıcılar tercih edecekleri sırt pompasında sızdırmaz tetik mekanizması olmasını tercih edebilirler. Böylece ürün içindeki ilacın etkilerinden büyük ölçüde korunabilirler.
Sırt Pompası, bahçe sulama ve tarım alanlarında kullanılan pratik bir araçtır. Bu özel pompalar, kullanıcının sırtına takılabilen ve suyun verimli bir şekilde dağıtılmasını sağlayan taşınabilir cihazlardır. Sırt pompaları, su taşımak ve bitkileri sulamak için ideal bir çözümdür. İşte Sırt Pompası'nın kullanım alanları ve avantajları:
Soru | Cevap |
Sırt pompasını nasıl kullanmalıyım? | Sırt pompasını kullanmadan önce kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun. Genellikle sırt pompası omuzlara takılarak kullanılır ve taşınabilir su kabının altındaki kolu pompalayarak suyun püskürtülmesi sağlanır. |
Sırt pompasının bakımı nasıl yapılmalıdır? | Sırt pompasının düzenli bakımı önemlidir. Kullanımdan sonra su artıklarını temizleyin ve kuru bir yerde saklayın. Pompada herhangi bir arıza veya sızıntı olursa, uzman bir servis yardımı alın. |
Sırt pompası kullanımı zor mudur? | Hayır, sırt pompaları kullanımı oldukça kolaydır. Basit tasarımları sayesinde herkes rahatlıkla kullanabilir. |
Sırt pompası alırken nelere dikkat etmeliyim? | Sırt pompası seçerken, kapasitesi, taşıma rahatlığı ve dayanıklılığı gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca, marka ve kullanıcı yorumlarını da değerlendirin. |
Sırt Pompası, bahçe sulama, tarım işleri ve temizlik işlerinde kullanılan kullanışlı bir araçtır. Taşınabilir olması ve suyu yüksek basınçla püskürtme özelliği sayesinde çeşitli alanlarda pratik çözümler sunar. Eğer siz de bahçe veya tarım alanlarınızda sulama ve ilaçlama işlerini kolaylaştırmak istiyorsanız, Sırt Pompası seçeneklerini Cimri'de inceleyebilirsiniz. Cimri, eticaret ürün karşılaştırma sitesi olarak size en uygun ve kaliteli ürünleri bulma imkanı sunar.