cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Su Bazlı Boya

arama sonuçları

Su Bazlı Boya Fiyatları

 - 8.065 Ürün
Alt Kategoriler
Akrilik Boya
Boyalar
İç Cephe Duvar Boyası
Saç Boyası
Boya Malzemeleri
Vernik
Kalem Kartuşu & Mürekkebi
Fırça
Yardımcı Malzeme
Pastel Boya
Kumaş Boyası
Sulu Boya
Resim Yağlı Boya
Guaj Boya
Yüz & Parmak Boyası
Cam Boyası
Maket
Maket Aksesuarları
Tatlı ve Pasta
Dış Cephe Yalıtım Malzemeleri
Yaldız Boya

Su Bazlı Boya

Su bazlı boya, boya pigmentleri ile suyun bağlanmasıyla oluşan bir boya çeşididir. Çevre dostu su bazlı boyalar hem iç mekanlarda hem dış mekanlarda kullanılabilirler. Toksik madde içermedikleri için sağlıklı boyalar olarak bilinirler. Uygulandığı yüzeyde tutuculuğu yüksek olan su bazlı boya ahşap ve metal gibi farklı yüzeyler için tercih edilen bir seçenektir. Uygulanması kolay bu boya türünün tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri de hızlı kurumasıdır.

Su bazlı boya almayı düşünüyor ve internette ürün araştırması yapıyorsanız Cimri’de farklı satış kanallarındaki su bazlı boyaları tek listede görüntüleyebilirsiniz. Listelemede sıralamayı fiyata, ürün popülerliğine ya da fiyatı düşen ürünlere göre yapabilirsiniz. Cimri su bazlı boya bulma sürecini konforlu ve zamandan kazanacağınız biçimde yürütmenizi sağlar. Farklı seçenekler için boyalar kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Su Bazlı Boya Nedir?

Su bazlı boya, adından da anlaşıldığı üzere içinde su bulunan bir boya türüdür. Boya pigmentleri ve bağlayıcı pigmentler suyla karıştırılarak su bazlı boya elde edilir. Genel olarak solvent bazlı ve su bazlı olmak üzere boyalar ikiye ayrılır. Bu ikiliden su bazlı olanlar daha az kimyasal içerirler, daha ince katman oluştururlar. İki boya türü de özelliklerine göre farklı kullanıcılara hitap eder.

Su bazlı boya rulo, fırça ve püskürtme aletleri ile uygulamaya uygundur. Yüzeye sürme aşaması oldukça kolaydır. Doğru uygulama ile uzun ömürlü dayanıklılık elde etmek mümkündür. Oldukça minimal düzeyde kokusu olan su bazlı boyalar hızlı kurudukları için süre açısından verimlilik sağlarlar. Boyama işinde elbette sadece su bazlı boyalar kullanılmaz. Birçok farklı boya türü vardır. Tüm boya çeşitleri için araştırmanızı Cimri üzerinden yapabilirsiniz. Cimri sayesinde fiyat karşılaştırması yapmanın yanı sıra ürünlere verilen yıldızları ve ürünlerle ilgili yapılan yorumları inceleyerek karar verme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz. Farklı seçenekler için iç cephe duvar boyası kategorisini de ziyaret edebilirsiniz.

Su Bazlı Boya Özellikleri Nelerdir?

Su bazlı boyaların avantaj sağlayan birçok farklı özelliği vardır. Hem amatör olarak boyama yapmak isteyenler hem profesyoneller için uygun olan su bazlı boyalar estetik sonuçlar almayı sağlar. Su bazlı boyalarda genel özellikler madde madde şöyle sıralanabilir:

  • Çevre Dostu İçerik: Su bazlı boyalar az miktarda uçucu organik bileşik içerirler. Su bazlı boya kullanımı sırasında da havaya minimum miktarda kirletici madde salınır. Bu özellikle iç mekanların hava kalitesinin korunması açısından önemlidir.
  • Düşük Koku Seviyesi: Su bazlı boya pigmentleri suyla karışım halinde oldukları için su bazlı boya da çok az koku yayar. Düşük seviyedeki koku hem uygulama hem de kullanım süresince rahatlık sağlar.
  • Çabuk Kuruma: Su bazlı boya hızlı kurur. Uygulama sırasında hızlı kuruma özelliği zamandan tasarruf sağlar.
  • Kolay Temizlenme: Su bazlı boya silinebilir mi sorusunun cevabı evettir. Su bazlı boyalı duvarlar su bazlı deterjanlarla kolayca temizlenebilir.
  • Dayanıklılık: Su bazlı boya uygulaması sonrası sararma, soyulma, solma gibi sorunların olma ihtimali düşüktür. Su bazlı boya suya dayanıklı mı sorusunun cevabı şöyle verilebilir: Bu boyalar kuruduklarında suya dayanıklı hale gelir.

Su Bazlı Boya Çeşitleri Nelerdir?

Su bazlı boyalar uygulandıkları yüzey türüne göre farklı çeşitlerde olabilirler.

  • Su bazlı yağlı boya isminden anlaşıldığı gibi yeni nesil bir yağlı boya türüdür. Su bazlı yağlı boya özellikleri içerisinde öne çıkanlar arasında dayanıklılığın yüksek oluşu ve su bazlı boya özelliklerini dolgun dokuyla sunması sayılabilir. Su bazlı yağlı boya nerelerde kullanılır sorusuna cevaben inşaatlarda iç ve dış cepheler, ahşap ve metal yüzeyler söylenebilir.
  • Su bazlı plastik boya halk arasında plastik boya olarak da bilinen mat boyalardır. Kaygan olmayan, tok bir dokusu olan plastik boyaların kapatma gücü yüksektir. Su bazlı plastik boya iç ve dış cephelerde, ahşap ve metal yüzeylerde kullanılabilir.
  • Su bazlı akrilik boya diğer ismiyle su bazlı lake boya özel formüle sahip, parlak görünümlü bir boya türüdür. Lake boyalar kuruyunca şeffaf bir kaplama gibi olurlar. Özellikle mobilya boyamada kullanılırlar.
  • Su bazlı epoksi boya son kat boya için tercih edilir. Özellikle hastane gibi boya kokusunun olmaması istenen yerlerde ve metal, ahşap, beton gibi farklı yüzeylerde iyi sonuçlar verir.
  • Su bazlı emaye boya emaye boya uygulamalarından biridir. Bu uygulama ile boyama yapıldığından yüzey çabuk kurur, koku çok hafif düzeyde olur, sabun ve suyla temizleme yapılabilir.

Su Bazlı Boya Nerelerde Kullanılır?

Su bazlı boyaların kullanım alanları oldukça geniştir. Su bazlı boya iç cephe için kullanılacağı zaman su bazlı parlak boya, mat ya da yarı mat görünüm seçeneklerinden biri tercih edilebilir. Su bazlı boyaların dış mekan kullanımlarında özellikle bunun için üretilen seçenekleri kullanmak verimli sonuçları kolaylaştırır. Uygun su bazlı boyalar dış cephelere estetik bir görünüm verirken bir yandan da koruma sağlarlar. Su bazlı boya ahşap yüzeylerde iyi sonuçlar verebilir. Özellikle su bazlı akrilik boyalar bunun için tercih edilebilir.

Su bazlı boyalar çelik, demir, alüminyum ve diğer metal yüzeylerde kullanıma uygundur. Metal yüzey boyarken astar çekilirse daha iyi sonuçlar alınabilir. Genelde boyamada kullanılsalar da su bazlı boyalar bazen astar, dolgu malzemesi veya leke blokajı ürünü olarak da tercih edilirler.

Su Bazlı Boya Uygulaması Nasıl Yapılır?

Su bazlı boya uygulaması yaparken verimli sonuçlar almak için şunlara dikkat etmeniz yararlı olur:

  • Boyama öncesi zımparalama gibi işlemlerle yüzeyi boyaya uygun hale getirme boyama sürecini kolaylaştırır.
  • Su bazlı boyanın duvara güçlü biçimde yapışması için boyamadan hemen önce duvarı nemli bezle ıslatabilirsiniz.
  • Birinci sınıf sentetik boya fırçalarını kullanarak pürüzsüz sonuçlar elde edebilirsiniz. Geniş alanlarda rulo da kullanabilirsiniz ancak kabarcık oluşumuna dikkat etmeniz gerekir. Kıl fırçalar ise hızlı boya emdikleri için kullanım yerlerinde hızlı olmakta ve az boya kullanmakta yarar vardır.
  • Boya yaparken maskeleme bandı kullanmanız özellikle köşeler ve yüzeylerin birleşme yerlerinde taşma olmaması için yardımcı olur.
  • Kullandığınız su bazlı boyanın kullanım talimatlarına uygun şekilde kuruma süresini bekledikten sonra boyanarak yenilenmiş alanların keyfini sürebilirsiniz.

Su Bazlı Boya Fiyatları

Herkes için en iyi su bazlı boya değişebilir çünkü kullanım yeri ve beklentilere göre farklı su bazlı boya çeşitleri uygun olur. Örneğin fiyat performans konusu birçok kişi için su bazlı boya seçiminde belirleyici faktördür. Bazı kişiler için ise aradığı özel renk tonunu bulmak en önemli konu olabilir. Su bazlı boyalar özelliklerine, miktarlarına, markalara ve satışa sunuldukları yerlere göre geniş bir fiyat aralığında farklı noktalarda yer alırlar.

Farklı zevk ve beklentilere göre sunulan farklı su bazlı boyaları Cimri üzerinden detaylı şekilde inceleyebilirsiniz. Cimri’de fiyat aralığı, marka, miktarı gibi farklı niteliklere göre arama yaparak dilediğiniz ürünlere ulaşabilirsiniz. Aynı ürünün farklı satış kanallarındaki fiyatlarını görebilir, karşılaştırmanızı hızlıca yapabilirsiniz.

Cimri’de sadece su bazlı boyalarla ilgili değil tüm boyalar ve boyacı aletleri ile ilgili detaylı araştırma ve inceleme yapabilirsiniz. Beğendiğiniz ürünleri favori listenize ekledikten sonra bu ürünlerin olduğu liste üzerinden karar verme sürecini konforlu hale getirebilirsiniz.