cimri-logo
Kategoriler
BroşürlerFiyatı Düşenler

Thunderbolt Kablo

arama sonuçları

Thunderbolt Kablo Fiyatları

 - 1.046 Ürün
Alt Kategoriler
USB Kablo
Bilgisayar Çevirici ve Adaptörü
Güç Kablosu
Cep Telefonu Kablosu
Ses Kablosu
Görüntü Kablosu
Cep Telefonu Çevirici - Adaptör
Switchler
Mini Displayport Thunderbolt To Hdmi Çevirici Adaptör Kablosu

Mini Displayport Thunderbolt To Hdmi Çevirici Adaptör Kablosu

161,41 TL

PttAVM

189,05 TL

Pazarama
Wozlo Apple Macbook Air/Pro 4K 60 Hz Mini Display Port Thunderbolt to Display Port Kablo 1.8 M

Wozlo Apple Macbook Air/Pro 4K 60 Hz Mini Display Port Thunderbolt to Display Port Kablo 1.8 M

473,34 TL

PttAVM
Thunderbolt to Dvi Kablo Çevirici Mini Display Port to Dvi Kablo

Thunderbolt to Dvi Kablo Çevirici Mini Display Port to Dvi Kablo

199,70 TL

PttAVM
Mini Displayport To Hdmi Dvi Vga Kablo Çevirici Dönüştürücü Thunderbolt

Mini Displayport To Hdmi Dvi Vga Kablo Çevirici Dönüştürücü Thunderbolt

411,99 TL

PttAVM
İki Ucu Mini Display Kablo Minidisplay Port To Thunderbolt 3m

İki Ucu Mini Display Kablo Minidisplay Port To Thunderbolt 3m

381,78 TL

PttAVM
Irenis Apple Macbook Thunderbolt Mini Dp / Hdmi Çevirici Kablo

Irenis Apple Macbook Thunderbolt Mini Dp / Hdmi Çevirici Kablo

327,47 TL

PttAVM
Wozlo Mini Display Port to Display Port Kablosu 4K 60Hz Thunderbolt 2 Kablo 1.8 M

Wozlo Mini Display Port to Display Port Kablosu 4K 60Hz Thunderbolt 2 Kablo 1.8 M

473,34 TL

PttAVM

Thunderbolt Kablo

Elektrik ve veri bağlantısını yapabileceğiniz kabloların farklı çeşitleri bulunuyor. Gelişen teknoloji sayesinde daha hızlı ve verimli bir biçimde aktarım yapabilecek versiyonlar da üretiliyor. Bunlardan bir tanesi de Thunderbolt olarak biliniyor. Çift protokollü giriş ve çıkış arayüzü olarak geliştirilmiş bir sistemdir. Apple ve Intel tarafından geliştirilmiştir. İlk olarak 2009'da tasarlanmıştır ve üretimi 2011'den sonra özellikle artmıştır. Thunderbolt kablo nedir merak edenler için, bu tasarımın devamında gelen ve farklı standartlara sahip olan kablo çeşitleridir. Farklı standartlar üzerinden farklı cihazlarla etkileşim yapabiliyor. Thunderbolt kablo ne işe yarar merak edenler içinse verimlilik ve hız özellikle ön plana çıkıyor. Bu konuda ise çeşitli alanlarda önemli bir kullanım sunabilir. Özellikle Type C Thunderbolt kablo yüksek bir popülerliğe sahiptir. Birçok cihazda Type-C girişi yaygın bir tercihe sahip ve bununla birlikte bu yüksek hızlı kablo girişi oldukça verimli olabiliyor. Thunderbolt 4 kablo güncel versiyonları arasında olup, Thunderbolt 3 kablo da önemli bir kullanım alanına sahiptir. Bu rakamlar giriş standartlarını belirliyor ve bazı durumlarda kullanım açısından kritiktir. Cimri ile Thunderbolt kablo alışverişini tasarruflu ve hızlı bir biçimde yapabilirsiniz. Daha sonra da gerekli olabilecek diğer elektronik ekipmanlara yönelebilirsiniz. Özellikle hızlı işler yapmak istiyorsanız hızlı şarj aleti modellerine bakabilirsiniz.

 

Thunderbolt Kablo Ne İşe Yarar?

Thunderbolt kablo ne işe yarar merak ediyorsanız, temelde yüksek ve verimli bir aktarım için kullanılıyor. Bu durum özellikle büyük aktarımda oldukça kritiktir. Farklı versiyonları farklı cihazlarla bağlantı kurup veri aktarımını oldukça hızlandırabiliyor. Örneğin, HDMI Thunderbolt kablo modelleri ile daha yüksek çözünürlüğe sahip görselleri çok daha akıcı bir biçimde aktarabiliyorsunuz. Farklı versiyonlarını ve farklı senaryoların gereksinimlerine bakarak ürünü yakından inceleyebilirsiniz.

 

  • Yüksek hızlı bir aktarım için Thunderbolt kablo kullanımı çok sık tercih ediliyor. Standart USB kablolarına oranla çok daha hızlı ve akıcı bir biçimde aktarım sağlayabiliyor. Özellikle büyük dosyaların olduğu ve yüksek çözünürlüklü multimedyaların bulunduğu yerlerde büyük avantaj sağlayabilir. Bu durum, yedekleme işlemleri için özellikle farklı bir avantaj sunuyor. Örneğin, 4K ve 8K videoların harici SSD'ye aktarılması için profesyonel içerik üreticileri tarafından tercih edilebilir. Bu aktarım için genellikle Type-C Thunderbolt kablo kullanılıyor. Büyük veri tabanlarının yedeklenmesi veya transferi sırasında da bu bağlantı kritik olabiliyor. Büyük grafik projeleri veya simülasyonlarla uğraşan mühendisler ve grafik tasarımcılar için de gerekli olabiliyor. Dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yanında harici SSD'ler ve çoklu bağlantı istasyonu kullanımında karşınıza çıkabilir.

 

  • Yüksek çözünürlüklü videolarla veya içeriklerle ilgileniyorsanız yine gerekli olabilir. Örneğin, DisplayPort sinyallerini destekleyen modellerle tek bir HDMI Thunderbolt kablo ile 4K ve 8K monitörler kullanılabilir. Standart HDMI veya USB-C kablolarına göre çok daha yüksek performans sunar. Video prodüksiyonu ile uğraşanlar tarafından tercih edilebiliyor. Yüksek çözünürlüklü monitörlerle işlem yapılabilecek farklı iş alanlarında da kullanılabilir. Özellikle oyuncu bilgisayarlarında önemli bir kullanım alanına sahiptir. 144Hz veya daha yüksek yenileme hızına sahip monitörlerde gecikmeyi düşürüp oyun deneyimini artırmak için tercih edilebiliyor.

 

  • Thunderbolt kablo versiyonları, harici GPU kullanan bilgisayarlarda da gerekli olabiliyor. Genellikle 3D modelleme, video düzenleme ve oyuncu bilgisayarlarında bu tarz altyapılar ön plana çıkar. Harici ekran kartı kullanarak oyunlardan daha yüksek FPS alınabiliyor. Çeşitli mühendislik ve tasarım yazılımlarında da render süresini azaltmak için tercih edilebilir.

 

  • Tek bir Thunderbolt bağlantısı ile birden fazla cihaz bağlanması sayesinde kablo karmaşasının azaltılması mümkün olabiliyor. Özellikle ofislerde birden fazla monitör, harici disk ve klavye gibi cihazları tek bir bağlantı üzerinden bağlamak çok kullanışlı olabiliyor.

 

Thunderbolt kablo fiyat farklarını incelerken çeşitli girişlerle uyumluluğuna da bakmanız gerekiyor. Örneğin, Thunderbolt 3 ve 4 kabloları, USB-C portu ile aynı fiziksel bağlantıyı kullanabilir. USB 3.1 ve 3.2 cihazlarıyla geriye dönük uyumluluk sağlayabilirler. Thunderbolt destekli hard disk, kulaklık, klavye ve mouse gibi çeşitli cihazlar varsa bu kablo bağlantısından faydalanabilirsiniz. Powerbank, kamera ve mikrofon modelleri arasında karşılaştırma yaparken de Thunderbolt destekli olup olmadığına bakmanız gerekiyor. Tabii ki Thunderbolt 3 ve Thunderbolt 4 arasında da çeşitli özellikler açısından farklar vardır.

 

Thunderbolt Kablo Çeşitleri

Thunderbolt 4 kablo veya 3’ün standartlarından birini tercih etmeden önce hangi çeşit kablo olduğuna bakmanız gerekiyor. Bu ismi kullanarak ürünü aradığınızda karşınıza bir tarafı Thunderbolt olan ve diğer tarafı farklı bir sistem olabilen kablolar çıkıyor. Bu girişlere göre nerelerde ve ne amaçla kullanılacağı da değişiyor. Thunderbolt kablo önerisi incelemeden önce size hangi kavramın gerekli olabileceğini öğrenerek daha bilinçli bir alışveriş yapabilirsiniz. Bu ihtiyaçlardan sonra yapışkanlı kablo tutucu ile organizasyonu kolaylaştırabilirsiniz.

 

  • Type C Thunderbolt kablo olarak bilinen versiyonların iki ucu da USB-C şeklindedir. Birçok modelin üzerinde Thunderbolt logosu bulunur. Thunderbolt 3 ve 4 destekli olabilirler. 40 Gbps'e kadar veri, 8K video aktarımı, harici GPU bağlantısı ve çoklu bağlantı istasyonu için kullanılabilir. Bilgisayarlarda, harici SSD'lerde ve çeşitli markaların ürünlerinde tercih ediliyor.

 

  • Thunderbolt 2 kablo versiyonu ise Mini DisplayPort olarak bilinir. Bu kabloların her iki ucunda da Mini DisplayPort bulunur. Thunderbolt 2 ve 1 cihazları ile uyumlu olan modeller genellikle bu tarzdadır. Modeline göre 20 Gbps'ye kadar veri aktarımı ile 4K'ya kadar video aktarımı yapabiliyor. Genellikle eski cihazlarda daha çok tercih edilir.

 

  • Thunderbolt DisplayPort kablo ise bir ucu USB-C ve diğer ucu da DisplayPort olandır. Bu versiyonlar hem Thunderbolt 4 kablo hem de 3 olabilir, haliyle bu detayı incelemeniz gerekiyor. Hangi standartları desteklediğine göre sağladığı çözünürlük değişiyor. Genellikle monitörleri çeştli cihazlara bağlayıp akıcı bir görüntü elde etmek için tercih ediliyor.

 

  • Thunderbolt HDMI kablo ise bir ucu USB-C ve diğer ucu HDMI olandır. 4K ve 60Hz hız destekli olanlar yaygındır, bazılarında HDR ve 120Hz destek olabiliyor. Monitör, televizyon, projeksiyon cihazı, oyun konsolları ile farklı cihazları bağlamak için tercih ediliyor.

 

  • Thunderbolt USB-A kablo ise bir ucu USB-C ve diğer ucu USB-A olan versiyonlardır. USB-A destekli çeşitli cihazlarla Thunderbolt girişli çeşitli cihazları bağlamak için kullanılabiliyor.

 

  • Thunderbolt Ethernet kablo da hem 3 hem de 4 standardına sahip olabiliyor. Çoğu zaman bir adaptör veya bir kablo şeklinde karşınıza çıkarlar. Bu ürünlerin bir ucu USB-C ve diğer ucu da Ethernet bağlantısıdır. Yine Thunderbolt 3 veya Thunderbolt 4 kablo versiyonları olabileceği için hangi standartta olduğuna bakmanız gerekiyor. Çeşitli dizüstü bilgisayarlar ile kablolu internet bağlantısı yapmak için tercih edilebiliyor. Yüksek hızda veri aktarımı sağladıkları için çeşitli sistemlerde de kullanılabilir.

 

  • Thunderbolt FireWire kablo ise bir ucu USB-C ve diğer ucu da FireWire 800 veya 400 olan versiyonlardır. Çoğu zaman karşınıza adaptör olarak çıkar. İsterseniz Thunderbolt kablo adaptör olarak da bu modelleri tespit etmeyi deneyebilirsiniz. Genellikle eski FireWire destekli harici diskleri ve ses kartlarını yeni cihazlarla bağlamak için kullanılıyor.

 

Bunların yanında Thunderbolt kablo dönüştürücü gibi çeşitli ürünler de bulabilirsiniz. Hangi girişi sağladığına göre farklı standartlar arasında geçiş yapmanıza imkân tanıyabiliyorlar. Böyle kablolarda uyumluluk ve standartlar gayet önemlidir. Hızların ve veri akışının korunması için bu verilere bakılması gerekiyor. Örgülü Thunderbolt kablo modelleri de Type-C versiyonları arasında gayet popülerdir. Uzun vadeli kullanım için kablonun ömrünü korumaya destekleyici bir sistemdir. Farklı ürünleri karşılaştırırken hangi standartları ve hangi girişleri desteklediğini yakından incelemeniz gerekiyor.

 

Thunderbolt Kablo Alırken Önemli Olanlar

Böyle bir alışveriş yapmanın temel amaçlarından biri de hızlı bir veri akışını sağlamaktır. Fakat bunun gerçekleşmesi için iki tarafın da uyumlu olması gerekiyor. Bu alanda öncelikli olarak Thunderbolt 3 mü yoksa Thunderbolt 4 mü olduğuna bakmanız gerekiyor. Thunderbolt 3 kablolarının bazıları sadece 20 Gbps'yi destekleyebiliyor. Thunderbolt 4 kablo modellerinin ise minimum 40 Gbps destek sunmaları gerekiyor. Kablonun üzerinde 3 veya 4 rakamı bulunmuyorsa bunu farklı şekilde inceleyebilirsiniz. Kablonun bağlantı standardını birebir incelemeniz önemlidir. Genellikle 20 veya 40 Gbps versiyonlar bulunur. Özellikle kısa kablolarda yüksek hız daha yaygındır. Kablonun pasif mi yoksa aktif mi olduğu da uzunluk ile birlikte incelenmesi gereken bir faktördür. Örneğin, pasif kablolar uzun olduğu takdirde hız düşebiliyor. Aktif kablolar ise genellikle Thunderbolt kablo fiyatları açısından daha yüksek seviyelere çıkabiliyor. 40 Gbps hız için aktif kablo veya maksimum 0.8 metre uzunluğunda bir kablo tavsiye ediliyor. 1 metre veya daha uzun Thunderbolt kabloları pasif olduğu takdirde 20 Gbps'ye düşebiliyor. Eğer şarj kablosu olarak düşünüyorsanız güç aktarım kapasitesine de bakmanız gerekiyor. Genellikle kabloların üzerinde watt cinsinden yazan seçenekler bulunur. Bu güç ne kadar yüksekse şarj süresi de o kadar kısa olmalı. Kabloların USB çıkışı varsa hangi versiyonu desteklediği de önemlidir. USB 3.1, 3.2 ve 4 versiyonları yaygın olarak bulunur. Bazı versiyonların geriye dönük girişlerle uyumluluğu da olabiliyor. Sertifikalı Thunderbolt kablo modelleri genellikle daha popülerdir. Bu tarz ürünlerin test edilmiş olması ve tam destek sağlaması beklenir. Thunderbolt kablo fiyatları açısından ise daha yüksek seviyelere çıkabilirler.

 

Thunderbolt Kablo Fiyatları

İnternet piyasasına hâkim olmak istiyorsanız sektörün öncülerinden olan Cimri'yi deneyimlemek isteyebilirsiniz. Özellikle elektronik sektöründe birçok farklı çeşit karşınıza çıkar. Farklı girişler, versiyonlar, markalar ve satıcılar arasında hızlıca karşılaştırma yapmanız kritiktir. Bilinçli bir alışveriş ile tasarruflu olanları bulmak istiyorsanız bu karşılaştırmayı verimli bir biçimde yapmanız temel noktadır. Haliyle kullanışlı filtreleri olan veya akıcı bir sistem size gereklidir. Böyle bir sistemi kullandığınız takdirde gerekli olabilecek diğer cihazları da tasarruflu bir biçimde alabilirsiniz. Örneğin, hızlı şarj kablosu, kablo klipsleri, kablo organizer, harici CPU, Thunderbolt monitör veya harici SSD gibi bu kablo tipleriyle uyumlu olabilecek cihazlara ya da mekanizmalara da bakabilirsiniz. İsterseniz Thunderbolt adaptör modelleri arasında uyumlu versiyonlara da göz atabilirsiniz. Ürünleri karşılaştırırken görseller üzerinden özellik tespit etmek yerine teknik bilgileri yakından okumakta fayda var. Öyle ki bazı teknik bilgiler şaşırtıcı bir biçimde yazılabilir. Örneğin, görselin alakasız bir yerine konulmuş 3 veya 4, Thunderbolt versiyonunun yanlış bir biçimde algılanmasına sebebiyet verebilir. Bu sebepten dolayı da ürünleri yakından incelemeniz ve mümkünse yorumlar arasında bir değerlendirme yapmanız gerekiyor. Ürünün yanında satıcı profilini izleyerek alışveriş kalitenizi de destekleyebilirsiniz. Keyifli bir alışveriş yapmak için internet alışverişinin doğasından kaynaklanan çeşitli durumları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Aldatıcı ve yaratıcı görseller ile yorumları tespit ederek alışveriş kalitesini önemli derecede yükseltebilirsiniz.