Yataklı Rulman
Rulman, hassas makine parçalarıdır. Rulman parçasında birbiri ile farklı yönlerde dönen parçalar bulunur. Rulman sayesinde bu parçalar birbiri ile sürtünmeden hareket eder. Bu şekilde daha az güç harcanır. Ayrıca makinenin yüksek devirlere çıkabilmesine olanak sağlayan makine parçasıdır. Rulman parçası temelinde 4 farklı malzemenin bir araya gelmesi ile oluşur. Farklı şaftlar ve yataklar için farklı millerin yataklanmasında kullanılır. Rulman parçası, hassas makine elemanıdır. Bu sebeple üretimi titiz bir şekilde yapılır. Eksenal hareketle veya dairesel hareketlerle çalışması sağlanan pek çok makine rulmanı parçaları bulunur. Rulman parçasını önemli kılan detay parçaların birbiri ile en az sürtünme seviyesinde olmasıdır. Bu şekilde az sürtünme seviyesi ile minimum güç harcanmış olur. Günümüzde teknolojinin gelişimi ile beraber makine çeşitleri ile rulman parçasının kullanım alanları da artış göstermiştir. Rulman parçasının pek çok farklı çeşidi bulunur. Rulman parçaları da yüksek teknoloji ile yüksek kalitede üretilir. Rulman çeşitleri arasından doğru ölçüde rulman çeşidini bulmak performans bakımından fayda sağlar. Yataklı rulman çeşitlerinde iki türlü yük bulunur.
Yataklı Rulman Modelleri ve Özellikleri
Rulman, hareket eden millerin yataklama görevini yapar. Eksenel kuvvet göstererek millerin salınımını önler ve millerin sabit bir şekilde kalmasını sağlar. Yataklı rulman çeşitlerinde yatakların statik sürtünme kat sayıları oldukça minimum sayıdadır. Hidrodinamik kaymalı rulman yatak çeşitlerinde ise sürtünme kat sayısı yüksek hızlarda çıkıldığında yağ filmi oluşumu ile beraber görülebilir. Yataklı rulman çeşitleri ağır yükler altında yol alabilmek için oldukça uygun ürünlerdir. Kaymalı rulman yatak çeşitleri yüksek hızlı ve darbeli çalışan araçlar için daha uygun bir çeşittir. Yataklı rulman çeşitleri genel olarak hem eksenel hem de radyal yükleri taşıyabilir. Yataklı rulman çeşitlerinin eksenel genişlikleri küçüktür. Radyal genişlikleri ise yuvarlanma yapan elemanlardan dolayı daha büyüktür. Yataklı rulman çeşitlerinin sönüm yeteneği düşüktür ve sesli bir şekilde çalışır. Yataklı rulman çeşitleri plastik gövdeli paslanmaz rulman ve döküm gövdeli rulman olarak iki farklı çeşidi bulunur. Döküm gövdeli rulman yatak çeşitleri UFL, UP, ve UCF olarak üç çeşite ayrılır. Plastik gövdeli rulman yatak çeşitleri ise SUCFL, SUCP, SUCT ve SUCF olarak dört farklı çeşide ayrılır. UP yataklı rulman çeşidi hareket eden miller ile aynı doğrultudadır ve zemine bağlantıyı sağlar. UFL yataklı rulman çeşidi hareket eden miller ile dik yüzeylere bağlantı sağlar. UCF yataklı rulman çeşidi mukavemeti yüksek bir üründür. Hareket eden şaftların yataklama elemanı olarak görev yapar. SUCP yataklı rulman çeşidi hareket eden miller ile zemine bağlantıyı sağlar. Paslanmaz rulmanlardan oluşurlar. Gövdeleri plastiktir. SUCFL yataklı rulman çeşidi hareket halindeki miller ile dik yüzeylere bağlantı sağlar. SUCF yataklı rulman çeşidi, UCF yataklı rulman çeşidinin bir alternatifidir. SUCT yataklı rulman çeşidi ise konveyör parçalarının bantlarının gerdirilmesi için uygun ürünlerdir. Konveyör ürünlerinde dışarıdan bant gerilir, ve kullanımı için istenilen ayarda ayarlama yapılır. Modüler konveyör modelleri en çok kullanılan modellerden biridir. Yataklı rulman çeşitleri bombeli dış yüzeyden oluşur. Yataklı rulman çeşitleri kafes, iç bilezik, rulmanlar ve dış bilezik kısımlarından oluşur. Cimri.com üzerinden yataklı rulman ürünlerine ulaşabilir ve ürünleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.
Yataklı Rulman Fiyatları
Yataklı rulman birbiri ile farklı yönlerde dönen parçaların birbirine sürtünmesini en aza indirgeyen ürünlerdir. Minimum sürtünme ile daha az güç harcama sağlanır. Yataklı rulman parçası ayrıca makinenin yüksek devirlere çıkabilmesine de olanak sağlar. Yataklı rulman parçaları dört farklı malzemenin bir araya gelmesi ile oluşur. Rulman parçaları hassas makine elemanlarıdır. Bu nedenle üretimi titizlikle yapılır. Yataklı rulman fiyatları rulman çeşitlerine, çeşitlerin çalışma prensibine ve çeşitlerin yapımı sırasında kullanılan malzemelere göre farklı fiyat aralıklarında piyasaya sunulur. Yataklı rulman çeşitleri plastik gövdeli paslanmaz rulman ve döküm gövdeli rulman olarak iki farklı çeşidi bulunur. Döküm gövdeli rulman yatak çeşitleri UFL, UP, ve UCF olarak üç çeşite ayrılır. Plastik gövdeli rulman yatak çeşitleri ise SUCFL, SUCP, SUCT ve SUCF olarak dört farklı çeşide ayrılır. Farklı çeşit yataklı rulman çeşitleri farklı kullanımlara uygun nitelikte modellerdir. Cimri.com üzerinden yataklı rulman çeşitlerine ve yataklı rulman çeşitleri ve fiyatlarına detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Fiyatı düşenler ve günün fırsatları kategorileri ile avantajlı ve indirimli ürünlerden de faydalanabilirsiniz.
Yataklı Rulman Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?
Yataklı rulman satın alırken öncelikle rulman çeşitlerine göre uygun nitelikte uzun yıllar kullanılabilecek çeşitte yataklı rulman çeşidinin seçilmesine dikkat edilmelidir. Yataklı rulman çeşitleri kafes, iç bilezik, rulmanlar ve dış bilezik kısımlarından oluşur. UP yataklı rulman çeşidi hareket eden miller ile aynı doğrultudadır ve zemine bağlantıyı sağlar. UFL yataklı rulman çeşidi hareket eden miller ile dik yüzeylere bağlantı sağlar. UCF yataklı rulman çeşidi mukavemeti yüksek bir üründür. Hareket eden şaftların yataklama elemanı olarak görev yapar. SUCP yataklı rulman çeşidi hareket eden miller ile zemine bağlantıyı sağlar. Paslanmaz rulmanlardan oluşurlar. Gövdeleri plastiktir. SUCFL yataklı rulman çeşidi hareket halindeki miller ile dik yüzeylere bağlantı sağlar. SUCF yataklı rulman çeşidi, UCF yataklı rulman çeşidinin bir alternatifidir. SUCT yataklı rulman çeşidi ise konveyör parçalarının bantlarının gerdirilmesi için uygun ürünlerdir. Birbirinden farklı çeşitlerin farklı avantaj ve dezavantajları vardır. Cimri.com üzerinden yataklı rulman çeşitlerine ulaşabilirsiniz. Ürün özellikleri, ürün yorumları ve ürün değerlendirmeleri ile ürünler hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.